Μήνυση Καλογρίτσα για την εικονική σύμβαση: Τα 3 εκατ. πήγαν στο Documento καθ' υπόδειξη του Παππά

Μήνυση Καλογρίτσα για την εικονική σύμβαση: Τα 3 εκατ. πήγαν στο Documento καθ' υπόδειξη του Παππά Facebook Twitter
0

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατέθεσε σήμερα μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών- αποδίδοντας γνώση σε κυβερνητικούς παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την «εικονική σύμβαση» που είχε κάνει η εταιρεία του.

Στη μήνυση, κατά της εταιρείας λιβανέζικων συμφερόντων CCC, ο κ. Καλογρίτσας αναφέρει ότι η σύμβαση για τα 3 εκατομμύρια ευρώ ήταν εικονική, προκειμένου να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αναφέροντας ότι αυτό έγινε «υπό την εποπτεία και τον συντονισμό» της τότε κυβέρνησης- που, σημειώνει, στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν «White House» και του αρμόδιου τότε υπουργού, Νίκου Παππά.

Σε άλλο σημείο της μήνυσης Καλογρίτσα αναφέρεται ότι το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ «είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento».

Ο επιχειρηματίας κατονομάζει το «White House» (εμμέσως το Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ) και τον τέως υπουργό Νίκο Παππά, υποστηρίζοντας ότι συντόνιζαν την ανάληψη CCC 3.000.000 ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό, ως προκαταβολή, για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών του 2016, τα οποία κατέληξαν.

Συγκεκριμένα, στη μήνυση αναφέρεται ότι:

«όπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν, η φερόμενη σύμβαση περί "υπεργολαβίας", βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η μητρική αυτής κατασκευαστική εταιρεία του α.ν. 89/1967 με την επωνυμία «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», με έδρα στο Μαρούσι Αττικής και στο πλαίσιο της οποίας (αφανούς εταιρείας) η «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως εταιρεία του α.ν. 89/1967, έβαλε εικονικά «μπροστά» την άνω αιτούσα και θυγατρική της - «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» προκειμένου να δικαιολογήσει έναντι των Τραπεζών και των Αρχών το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή εταιρεία με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν "White House") και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας».

Λευκός Οίκος και White Porscha

Η μήνυση είναι για κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση, που διαπράχθηκαν στην ημεδαπή. Αφορά την αντιδικία μεταξύ των εταιρειών «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» και «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι τα χρήματα του καταβλήθηκαν το 2016 με παρέμβαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή εταίρο στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια. Οι μηνυόμενοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι το ποσό δόθηκε στην εταιρία του μηνυτή για υπερεργολαβία που του ανέθεσε στο έργο κατασκευής του «AL ZAHIA CITY CENTER MALL» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εμφανίζουν σχετική σύμβαση με την οποία πέτυχαν την έκδοση απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για την επιστροφή του επίδικου ποσού.

Στη μήνυση ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει συμπεριλάβει email. Σε ένα από αυτά, που φέρεται να έχει στείλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα, ο οποίος ενεργούσε για λογαριασμό του κ. Καλογρίτσα, γίνεται αναφορά για το ότι είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες.

«Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μία συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Ο επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των "φίλων" στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα. Η προκαταβολή θα πάει σε "φίλους" στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά», αναφέρει μεταξύ άλλων το εν λόγω email.

  

Αναλυτικά η μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα εδώ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΣΚΑΪ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM