«Όχι άλλη Μόρια», «Όχι σε κάθε νέα δομή», «Άμεσος απεγκλωβισμός», «Φτάνει πια», γράφουν μερικά από τα πανό που κρατούν οι συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στη διαμαρτυρία για το μεταναστευτικό.

 

Φορείς και σύλλογοι κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα της Β. Σοφίας. «Όχι άλλες φυλακές ψυχών», είναι το κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας, για την οποία είχε απευθύνει κάλεσμα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

 


Αρχικά, για σήμερα είχε προγραμματιστεί συνάντηση των φορέων των νησιών με κυβερνητικό κλιμάκιο, για το μεταναστευτικό. Όμως, η συνάντηση ματαιώθηκε και προγραμματίστηκε η σημερινή διαμαρτυρία, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εκτάσεις στα νησιά, για την κατασκευή κλειστών κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες.

 

 


Οι μετέχοντες στη διαμαρτυρία ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης για επίταξη εκτάσεων, την αποσυμφόρηση των νησιών, να κλείσουν οι υπάρχουσες δομές φιλοξενίας και να μην δημιουργηθούν νέες.

 

 

 

 

 

Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, την ώρα της διαμαρτυρίας, εμφανίστηκαν και στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr