ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αθήνα: Καλούσαν εκδιδόμενες σε εγκαταλελειμμένους χώρους, τις βίαζαν και τις λήστευαν

Αθήνα: Καλούσαν εκδιδόμενες σε εγκαταλελειμμένους χώρους, τις βίαζαν και τις λήστευαν Facebook Twitter
2

Η αστυνομία συνέλαβε δύο επικίνδυνους κακοποιούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις αρπαγής, ληστείας και βιασμού εκδιδόμενων γυναικών στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, για επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες 15 ημέρες στο κέντρο της Αθήνας και γύρω περιοχές.

Ο τρόπος δράσης

 

Αφού παραβίαζαν κλειστούς ιδιωτικούς χώρους που δεν χρησιμοποιούνταν πια, όπως παλιά γραφεία, και έκλειναν ραντεβού με τα υποψήφια θύματά τους, εμφανιζόμενοι ως πελάτες. Μόλις οι ανυποψίαστες γυναίκες έμπαιναν στους χώρους, τις ακινητοποιούσαν, τις χτυπούσαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα, χρησιμοποιώντας βαριά αλλά και αιχμηρά αντικείμενα (λοστούς, μαχαίρια, κατσαβίδια).

Αφού βίαζαν τα θύματά τους, τους αφαιρούσαν όσα χρήματα και προσωπικά αντικείμενα είχαν μαζί τους, μεταξύ των οποίων και τις κάρτες εισόδου στα δωμάτια των ξενοδοχείων που διέμεναν. Με τις κάρτες αυτές έμπαιναν στα δωμάτια αποσπώντας χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Σε μία περίπτωση μάλιστα αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε ανάληψη 4.300 ευρώ από μηχάνημα ΑΤΜ, αφού πρώτα εξανάγκασαν δια της βίας ένα από τα θύματά τους να τους αποκαλύψει τους κωδικούς. Οι δράστες επικοινωνούσαν στη συνέχεια με οικεία πρόσωπα των θυμάτων τους, απαιτώντας επιπλέον χρήματα για την απελευθέρωσή τους, λαμβάνοντας σε μία περίπτωση 1.000 ευρώ. Τελικά εγκατέλειπαν τα θύματά τους δεμένα και αβοήθητα. 

Τρεις γυναίκες υπέστησαν σοβαρότατα τραύματα. Σε μία περίπτωση προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, καθώς και εκδορές και μώλωπες σε ολόκληρο το σώμα του θύματός τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για βιασμούς, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, ληστείες και αντίσταση κατά της αρχής. 

Κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σθεναρά στους αστυνομικούς ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ελεγχθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Τα ίδια άτομα είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για διάφορα αδικήματα. Μάλιστα ο ένας έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, ενώ ο άλλος έχει συλληφθεί για διακίνηση αλλοδαπών και ναρκωτικά και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ελλάδα
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πολλά συγχαρητήρια σε αυτές τις γυναίκες για το θάρρος τους, να καταγγείλουν τις φρικτές κακοποιήσεις. Και στους γιατρούς που τις περιέθαλψαν, και ενημέρωσαν την Ασφάλεια και στην αστυνομία που τους συνέλαβε. Όλοι είδαν πέρα από την ιδιότητα "εκδιδόμενη"και έβλεπαν μόνο θύματα. Και το γράφω αυτό, γιατί δυστυχώς πολύ συχνά οι εκδιδόμενες γυναίκες φοβούνται να καταφύγουν στην αστυνομία. Γιατί όμως τόσο επικίνδυνοι εγκληματίες να έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ είχαν συλληφθεί;