Πόλεις μετ' εμποδίων: Μια φοιτήτρια ΑμεΑ δείχνει πόσο δύσκολο είναι να φτάσει στο πανεπιστήμιο

Πόλεις μετ' εμποδίων: Μια φοιτήτρια ΑμεΑ δείχνει πόσο δύσκολο είναι να φτάσει στο πανεπιστήμιο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Την έλλειψη βασικής υποδομής αλλά και στοιχειώδους σεβασμού, υπενθυμίζει με τον πιο ωμό τρόπο η ιστορία μιας 20χρονης φοιτήτριας ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη, που προσπαθεί καθημερινά να κινηθεί και να σπουδάσει στη συμπρωτεύουσα. 

Η Ανθή μίλησε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού OPEN που την ακολούθησε σε μια τυπική διαδρομή που θα έπρεπε να είναι εύκολη, αλλά ο κακός σχεδιασμός και η αδιαφορία την μετατρέπουν σε έναν δρόμο μετ' εμποδίων. Η φοιτήτρια αναγκάζεται συχνά να βγει με το καρότσι της στο οδόστρωμα, διακινδυνεύοντας δίπλα στα αυτοκίνητα. «Τα πεζοδρόμια είναι πολύ στενά και δεν χωράω με τίποτα από καμία πλευρά», λέει χαρακτηριστικά. 

Όμως ακόμα και όταν αποφασίζει να μετακινηθεί με το λεωφορείο, συχνά προκύπτουν προβλήματα με τη ράμπα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που οι οδηγοί απλώς την προσπερνούν. «Μου λένε τη δικαιολογία "δεν έχω την δικαιοδοσία να πιάσω το καρότσι, μην κάνω και καμιά ζημιά", πολλές φορές κάνουν ότι δεν με βλέπουν [...] Νιώθω ταπεινωμένη που για τα αυτονόητα πρέπει να κάνω τόσο ντόρο». 

Δείτε το βίντεο

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ