Αθήνα: Κλείνουν δρόμοι στο κέντρο λόγω διαμαρτυρίας

Αθήνα: Κλείνουν δρόμοι στο κέντρο λόγω διαμαρτυρίας Facebook Twitter
0

Κλέιστοί δρόμοι για ακόμη μια φορά στο κέντρο της Αθήνας καθώς συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου έξω από τη Βουλή, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι καθαρίστριες θα ξεκινήσουν τη διαμαρτυρία στις 9 το πρωί παραμείνουν στο δρόμο για δυο ώρες πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία, με αίτημα την παράταση των συμβάσεών τους έως το τέλος του χρόνου και την έκδοση ενιαίας προκήρυξης για όλα τα Νοσοκομεία.

Από την καθιστική διαμαρτυρία αναμένεται να υπάρξουν παρεμβάσεις της Τροχαίας στους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Βουλή λίγο πριν από τις 9 και μέχρι να ολοκληρωθεί η καθιστική διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου αναμένεται να απολυθούν μέχρι το καλοκαίρι, οπότε λήγουν οι συμβάσεις τους, ενώ εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στο νοσοκομείο (αρχικά μέσω εργολάβων και στη συνέχεια με συμβάσεις).

Η Ομοσπονδία περιγράφει τις συνθήκες εργασίας των καθαριστριών «με σπαστά ωράρα και 490 ευρώ το μήνα και με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό». Και ζητά τη μονιμοποίησή τους μέσω προκήρυξης που θα μοριοδοτεί την προϋπηρεσία τους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM