Το ζεύγος Κλούνεϊ έκανε δωρεά 100.000 δολαρίων για παιδιά μεταναστών

Το ζεύγος Κλούνεϊ έκανε δωρεά 100.000 δολαρίων για παιδιά μεταναστών Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τζορζ και η Αμάλ Κλούνεϊ έκαναν μια δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων σε μια οργάνωση για την προάσπιση των παιδιών μεταναστών, την ώρα που αυξάνεται η κατακραυγή προς την πολιτική της κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ να χωρίζει τα παιδιά από τους μετανάστες γονείς τους.


Η οργάνωση, Young Center for Immigrant Children's Rights, ανέφερε χθες, σε ένα δελτίο τύπου, ότι δέχθηκε μια «γενναιόδωρη δωρεά» ύψους 100.000 δολαρίων από το ζεύγος Κλούνεϊ και το ίδρυμά τους "Foundation for Justice".

«Κάποια στιγμή τα παιδιά θα μας ρωτήσουν: είναι αλήθεια ότι η χώρα σας πραγματικά απήγαγε παιδιά από τους γονείς τους για να τα βάλει σε κέντρα κράτησης; Και όταν απαντήσουμε "ναι" θα μας ρωτήσουν τί κάναμε για αυτό. Ποια θέση πήραμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πολιτική αυτής της κυβέρνησης όμως μπορούμε να βοηθήσουμε υπερασπιζόμενοι αυτά τα θύματα» τονίζει το διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ.


Την Τρίτη το βράδυ, ο Μπρους Σπρίνγκστιν διέκοψε την παράστασή του στο Broadway προκειμένου να καταγγείλει τους χωρισμούς.


«Βλέπουμε αυτή τη στιγμή στα αμερικανικά σύνορα καταστάσεις τόσο φοβερά απάνθρωπες και αντιαμερικανικές που προκαλεί αγανάκτηση» είπε από τη σκηνή.

«Ακούμε υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης να βλασφημούν επικαλούμενα τον Θεό και το έθνος για να πουν ότι είναι ηθικά δικαιολογημένο να καταφέρονται εναντίον των παιδιών. Ας μπορέσει ο Θεός να σώσει τις ψυχές μας» συμπλήρωσε, αναφερόμενος σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, όπου επικαλείτο τη Βίβλο.

Από την πλευρά του ο τραγουδιστής Τζον Λέτζεντ και η σύζυγός του ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι προσφέρουν το ποσό των 288.000 δολαρίων στην οργάνωση προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων American Civil Liberties Union (ACLU), για να τραβήξει την προσοχή στις «οικογένειες που διαλύονται από την απάνθρωπη πολιτική της διοίκησης Τραμπ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ
LIFO NEWSROOM
Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM