Ξεκίνησε η περιοδεία των Rolling Stones

Ξεκίνησε η περιοδεία των Rolling Stone Facebook Twitter
Rolling Stones, φωτ. Αρχείου: ERA
0

Ξεκίνησε η περιοδεία των Rolling Stones στη Βόρεια Αμερική με πρώτο σταθμό το Χιούστον του Τέξας. 

Οι Rolling Stones ξεκίνησαν την περιοδεία τους με μια συναυλία σε έναν κατάμεστο συναυλιακό χώρο στο Χιούστον την Κυριακή. Πολλοί θαυμαστές τους ταξίδεψαν από διάφορες πόλεις για να δουν το εμβληματικό συγκρότημα από κοντά υπό τον φόβο ότι αυτή πιθανόν να είναι και η τελευταία φορά. 

Η συναυλία της Κυριακής ήταν η πρώτη από τις 16 εμφανίσεις που είναι προγραμματισμένες για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά μέχρι τον Ιούλιο. Οι θαυμαστές του συγκροτήματος συνέρρευσαν στο NRG Stadium του Χιούστον φορώντας μακό μπλουζάκια με το διάσημο λογότυπο της μπάντας με τα χείλη και τη γλώσσα. 

Το συγκρότημα, που σχηματίστηκε πριν από πάνω από έξι δεκαετίες, άνοιξε τη συναυλία με το τραγούδι του «Start me up» και τον Μικ Τζάγκερ να εμφανίζεται στη σκηνή με ένα γυαλιστερό, ριγέ σακάκι, ένα μακό με παγιέτες και μαύρο τζιν παντελόνι. Το πλήθος άρχισε αμέσως να χορεύει στους ρυθμούς αυτού του τραγουδιού που κυκλοφόρησε το 1981. 

Ο 80χρονος Μικ Τζάγκερ χόρευε, χοροπηδούσε και έτρεχε πάνω κάτω στη σκηνή και τραγούδησε με τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος τον 80χρονο Κιθ Ρίτσαρντς και τον 76χρονο Ρόνι Γουντ. 

Παρότι η ομάδα δημοσίων σχέσεων του συγκροτήματος αρνήθηκε να δώσει αριθμό εισιτηρίων που κόπηκαν, η ιστοσελίδα πώλησης εισιτηρίων StubHub παρατήρησε ότι δύο ώρες πριν από το σόου λιγότερο από το 2% των συνολικών εισιτηρίων ήταν διαθέσιμα. Οι Rolling Stones κατάφεραν να συγκεντρώσουν ανθρώπους κάθε ηλικίας στο στάδιο με τους περισσότερους ωστόσο να είναι άνω των 60 ετών. 

Τα 18 τραγούδια που ερμήνευσε η μπάντα επί δύο ώρες και πλέον περιελάμβαναν έναν συνδυασμό από τις κλασικές επιτυχίες τους και τρία τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο τους «Hackney Diamonds», το πρώτο τους άλμπουμ με πρωτότυπο υλικό μετά το 2005 και το πρώτο επίσης μετά τον θάνατο του ντράμερ Τσάρλι Γουότς το 2021. 

Μεταξύ των επιτυχιών τους που καταχειροκροτήθηκαν ήταν οι «Jumping Jack Flash», «You can't always get what you want» και «Out of Time». 

Το συγκρότημα έκλεισε το σόου με την επιτυχία «Satisfaction» ενώ, αυτή την εβδομάδα θα βρεθεί στο Jazz and Heritage Festival στη Νέα Ορλεάνη για μια ειδική εμφάνιση. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters 

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Με μια κοφτή και εξομολογητική συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου σήμερα, ο ζωντανός θρύλος του μουσικού θεάτρου, που ζει ξανά μιαν έκρηξη δημιουργικότητας, αποκαλύπτει τον όχι και τόσο μυστικό του εθισμό με το ποτό.
THE LIFO TEAM
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Πολιτισμός / Τα εμβληματικά πέτρινα πουλιά της Ζιμπάμπουε επέστρεψαν όλα στην πατρίδα τους

Έπειτα από 137 χρόνια εκτός συνόρων, το εμβληματικό «Πτηνό της Ζιμπάμπουε» επέστρεψε στη χώρα, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή επαναπατρισμού και κλείνοντας έναν κύκλο αποικιοκρατικής λεηλασίας που σημάδεψε την εθνική της ταυτότητα
THE LIFO TEAM
Τι αλλάζει όταν μια φωτογραφία για τη μητρότητα αφήνει τη μητέρα να μιλήσει;

Πολιτισμός / Τι αλλάζει όταν μια φωτογραφία για τη μητρότητα αφήνει τη μητέρα να μιλήσει;

Στο New Genesis, το νέο φωτογραφικό βιβλίο του Αμπντουλαμίντ Κίρχερ που κυκλοφορεί από τη Loose Joints, η νεαρή μητέρα Σιέρα Κις δεν μένει απλώς μπροστά στον φακό, αλλά μπαίνει μέσα στο ίδιο το έργο με τη δική της φωνή. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ένα σκληρό πορτρέτο για την αστεγία, την εξάρτηση και την κακοποίηση στο, αλλά και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα photobooks της άνοιξης γύρω από το ποιος έχει τελικά το δικαίωμα να αφηγηθεί μια ζωή.
THE LIFO TEAM
Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ να βλέπουμε γυναίκες να πεθαίνουν;

Πολιτισμός / Μαρίνα Αμπράμοβιτς: πόσες φορές πρέπει να πεθάνει μια γυναίκα για να γίνει μύθος;

Στο Seven Deaths, τη νέα της εγκατάσταση στην Κοπεγχάγη, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς επιστρέφει στη Μαρία Κάλλας και σε επτά διάσημους θανάτους της όπερας. Μόνο που πίσω από την οπερατική μεγαλοπρέπεια κρύβεται ένα πιο άβολο ερώτημα: γιατί μας συγκινεί ακόμη τόσο πολύ η γυναικεία συντριβή;
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Σάι Τουόμπλι μοιάζει σε άλλους με ιδιοφυΐα και σε άλλους με μουτζούρα;

Πολιτισμός / Γιατί ο Σάι Τουόμπλι μοιάζει σε άλλους με ιδιοφυΐα και σε άλλους με μουτζούρα;

Η νέα έκθεση The Gift of Drawing: Cy Twombly στο Menil Drawing Institute του Χιούστον, που παρουσιάζεται έως τις 9 Αυγούστου, βασίζεται σε μια μεγάλη δωρεά 121 έργων από το Cy Twombly Foundation και δείχνει 27 από αυτά, πολλά για πρώτη φορά.
THE LIFO TEAM
Ο Μάικλ Τζάκσον επιστρέφει στο σινεμά, αλλά όχι ακριβώς ολόκληρος

Πολιτισμός / Επιστρέφει ο Μάικλ Τζάκσον στο σινεμά, αλλά ποιος Μάικλ επιστρέφει;

Η βιογραφική ταινία του Αντουάν Φουκουά για τον Μάικλ Τζάκσον, βγαίνει στους κινηματογράφους στις 24 Απριλίου ύστερα από πρεμιέρα στο Βερολίνο και μεγάλη προωθητική καμπάνια. Μαζί με το εμπορικό ενδιαφέρον, δυναμώνει και η συζήτηση για το αν πρόκειται για ένα πλήρες πορτρέτο του σταρ ή για μια προσεκτικά ελεγχόμενη εκδοχή της ζωής του.
THE LIFO TEAM
Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό Half Man

Πολιτισμός / Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ βουτά πιο βαθιά στο σκοτάδι με το Half Man

Η νέα σειρά του δημιουργού του Baby Reindeer κάνει πρεμιέρα στις 23 Απριλίου στο HBO και στις 24 Απριλίου στο BBC iPlayer, με τον ίδιο και τον Τζέιμι Μπελ σε μια ιστορία αδελφικότητας, βίας και σεξουαλικής σύγχυσης.
THE LIFO TEAM
Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Πολιτισμός / Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Η Τζούντι Ντεντς μίλησε για τον κήπο του σπιτιού της στο νέο επεισόδιο του podcast Roots, αλλά αυτό που περιέγραψε δεν ήταν απλώς ένας κήπος. Ηταν ένας τόπος μνήμης, όπου τα δέντρα έχουν ονόματα, οι μυρωδιές κρατούν ζωντανό το παρελθόν και η φύση γίνεται παρηγοριά ακόμα κι όταν η όραση σχεδόν χάνεται.
THE LIFO TEAM
Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός / Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Το We Are Making a Film About Mark Fisher επιστρέφει στη σκέψη του Μαρκ Φίσερ όχι σαν ακαδημαϊκό μνημόσυνο αλλά σαν ζωντανό πολιτισμικό ερώτημα. Γιατί ένας θεωρητικός που έγραψε για χαμένα μέλλοντα και εξάντληση μοιάζει σήμερα πιο παρών από ποτέ;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο με θέμα την ελληνική χειροτεχνία

Η Λίνα Μενδώνη κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας δεν αφορά μόνον στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αφορά στη διάσωση και τη μετάδοση στις νεότερες γενιές ενός τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου»
THE LIFO TEAM