The Upfront Initiative: Ο Ocean Vuong καλεσμένος του φετινού συνεδρίου

The Upfront Initiative: Ο Ocean Vuong καλεσμένος του φετινού συνεδρίου Facebook Twitter
Ο Ocean Vuong θα μιλήσει για το βίωμά του ως ανοιχτά queer άτομο ασιατικής καταγωγής.
0

Το The Upfront Initiative 2023, το συνέδριο για την ισότητα, την ορατότητα, τη συμπερίληψη και την ποικιλομορφία στον χώρο εργασίας, που συνδιοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η LiFO και η Tsomokos, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως θα έχει ως τιμώμενο φετινό καλεσμένο τον Ocean Vuong.

Ο πολυβραβευμένος Αμερικανο-βιετναμέζος συγγραφέας και ποιητής, που συζητήθηκε όσο λίγα νέα ονόματα της λογοτεχνίας με το ντεμπούτο μυθιστόρημά του On Earth We're Briefly Gorgeous (Στη Γη Είμαστε Πρόσκαιρα Υπέροχοι, μτφρ. Έφη Φρυδά, εκδ. Gutenberg) θα είναι μια από τις κορυφαίες διεθνείς συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης.

Στα ελληνικά κυκλοφορεί επίσης, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, η βραβευμένη με το περίοπτο βραβείο ποίησης T.S. Eliot συλλογή του Night Sky with Exit Wounds (Νυχτερινός Ουρανός με Τραύματα Εξόδου, μτφρ. Δημήτρης Μαύρος)

Ο Ocean Vuong θα μιλήσει για το βίωμά του ως ανοιχτά queer άτομο ασιατικής καταγωγής, για την τρομερή επιτυχία των βιβλίων του και για το πώς οι εμπειρίες του ως άτομο που ανήκει σε δύο διαφορετικές μειονοτικές ομάδες, τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τους Ασιάτες μετανάστες στην Αμερική, επηρέασαν τη γραφή και την πορεία του.

Παράλληλα το Upfront θα τιμήσει τον Ocean Vuong με ένα βραβείο για τη συμβολή του στην ορατότητα αυτών των μειονοτικών ομάδων μέσω της λογοτεχνίας. Ο Vuong θα είναι ένα από τα τρία πρόσωπα που θα βραβευθούν φέτος – τα άλλα δύο ονόματα θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Το Upfront 2023 θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών.
Θεματικοί πυλώνες της διοργάνωσης θα είναι και φέτος οι γυναίκες, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, η αναπηρία, η φυλή και η καταγωγή.
Περισσότερες πληροφορίες για τα πρώτα πρόσωπα που έχουν ανακοινωθεί, καθώς και δωρεάν κρατήσεις θέσεων στο upfront.gr.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ