The Upfront Initiative: Ο Ocean Vuong καλεσμένος του φετινού συνεδρίου

The Upfront Initiative: Ο Ocean Vuong καλεσμένος του φετινού συνεδρίου Facebook Twitter
Ο Ocean Vuong θα μιλήσει για το βίωμά του ως ανοιχτά queer άτομο ασιατικής καταγωγής.
0

Το The Upfront Initiative 2023, το συνέδριο για την ισότητα, την ορατότητα, τη συμπερίληψη και την ποικιλομορφία στον χώρο εργασίας, που συνδιοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η LiFO και η Tsomokos, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως θα έχει ως τιμώμενο φετινό καλεσμένο τον Ocean Vuong.

Ο πολυβραβευμένος Αμερικανο-βιετναμέζος συγγραφέας και ποιητής, που συζητήθηκε όσο λίγα νέα ονόματα της λογοτεχνίας με το ντεμπούτο μυθιστόρημά του On Earth We're Briefly Gorgeous (Στη Γη Είμαστε Πρόσκαιρα Υπέροχοι, μτφρ. Έφη Φρυδά, εκδ. Gutenberg) θα είναι μια από τις κορυφαίες διεθνείς συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης.

Στα ελληνικά κυκλοφορεί επίσης, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, η βραβευμένη με το περίοπτο βραβείο ποίησης T.S. Eliot συλλογή του Night Sky with Exit Wounds (Νυχτερινός Ουρανός με Τραύματα Εξόδου, μτφρ. Δημήτρης Μαύρος)

Ο Ocean Vuong θα μιλήσει για το βίωμά του ως ανοιχτά queer άτομο ασιατικής καταγωγής, για την τρομερή επιτυχία των βιβλίων του και για το πώς οι εμπειρίες του ως άτομο που ανήκει σε δύο διαφορετικές μειονοτικές ομάδες, τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τους Ασιάτες μετανάστες στην Αμερική, επηρέασαν τη γραφή και την πορεία του.

Παράλληλα το Upfront θα τιμήσει τον Ocean Vuong με ένα βραβείο για τη συμβολή του στην ορατότητα αυτών των μειονοτικών ομάδων μέσω της λογοτεχνίας. Ο Vuong θα είναι ένα από τα τρία πρόσωπα που θα βραβευθούν φέτος – τα άλλα δύο ονόματα θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Το Upfront 2023 θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών.
Θεματικοί πυλώνες της διοργάνωσης θα είναι και φέτος οι γυναίκες, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, η αναπηρία, η φυλή και η καταγωγή.
Περισσότερες πληροφορίες για τα πρώτα πρόσωπα που έχουν ανακοινωθεί, καθώς και δωρεάν κρατήσεις θέσεων στο upfront.gr.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Πολιτισμός / «Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Στο Αυστριακό Περίπτερο της Μπιενάλε της Βενετίας, η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ στήνει ένα υγρό, γυμνό και άβολο θέαμα με τζετ σκι, ανθρώπινες καμπάνες και περφόρμερ μέσα σε φιλτραρισμένα ούρα.
THE LIFO TEAM
Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Σε συζήτηση στις Κάννες, η Κέιτ Μπλάνσετ μίλησε για την Παλαιστίνη, τους πολέμους και την ευθύνη της πολιτικής, λέγοντας ότι είναι θλιβερό να γίνονται τα φεστιβάλ οι μόνοι χώροι όπου επιτέπεται να μένουν ζωντανές αυτές οι συζητήσεις.
THE LIFO TEAM
Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Πολιτισμός / Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Με τον γενικότερο τίτλο «Δεν ταξίδεψα ποτέ στην Αυστραλία» ο σκηνοθέτης και μουσικός οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις. Προβολές, installations, μια συναυλία και μια έκθεση φωτογραφίας, στη Στέγη, από τις 5 ως τις 7 Ιουνίου.
THE LIFO TEAM
Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Πολιτισμός / Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Στην πρεμιέρα του Fjord, η Σάρον Στόουν εμφανίστηκε με τουαλέτα Miss Sohee και θεαματική κάπα, παίζοντας στα όρια του νέου κανονισμού των Καννών για τα υπερβολικά σέξι ρούχα.
THE LIFO TEAM
Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Πολιτισμός / Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Η Christie’s πούλησε στη Νέα Υόρκη έργα αξίας 1,1 δισ. δολαρίων μέσα σε μία νύχτα, σε μια δημοπρασία που έσπασε ρεκόρ για Μπρανκούζι, Πόλοκ και Ρόθκο. Η εικόνα που έμεινε, όμως, ήταν η Νικόλ Κίντμαν μπροστά στη χρυσή «Δαναΐδα».
THE LIFO TEAM
Η Τρέισι Έμιν έκανε επέμβαση στα μάτια: «Θα δω καθαρά για πρώτη φορά στη ζωή μου»

Πολιτισμός / Η Tracey Emin θέλει να δει ξανά τα έργα της — κυριολεκτικά

Για πάνω από έναν χρόνο, η Tracey Emin έβλεπε τον κόσμο θολό και «σε αποχρώσεις σέπια». Μετά την επέμβαση στα μάτια, λέει πως το πρώτο που θέλει είναι να πάει στην Tate Modern και να δει καθαρά τη μεγάλη της έκθεση.
THE LIFO TEAM
Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα: μια πρεμιέρα,ένα κουλούρι και μια συνάντηση με τον Μάριο Μπανούσι

Πολιτισμός / Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα: μια πρεμιέρα,ένα κουλούρι και μια συνάντηση με τον Μάριο Μπανούσι

Ο Γουίλεμ Νταφόε βρίσκεται στην Αθήνα για την πανελλήνια πρεμιέρα του «Πάρτυ Γενεθλίων». Ο Μάριο Μπανούσι ανέβασε φωτογραφίες μαζί του στην πόλη, λίγους μήνες πριν παραλάβει στη Βενετία τον Αργυρό Λέοντα της Biennale Teatro.
THE LIFO TEAM
Η γαλλική ταινία όπου ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight

Πολιτισμός / Η γαλλική ταινία όπου ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight

Στο Jim Queen, ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight και ένας queer influencer ψάχνει τη θεραπεία στο Παρίσι. Η γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, μετατρέποντας την ετεροφυλοφιλία σε camp ταινία τρόμου για τη gay σκηνή.
THE LIFO TEAM