Τζονι Ντεπ και Άμπερ Χερντ γλίτωσαν την καταδίκη από την Αυστραλία και ζητούν δημοσίως συγγνώμη για τα "παράνομα" σκυλιά τους

Τζονι Ντεπ και Άμπερ Χερντ γλίτωσαν την καταδίκη από την Αυστραλία και ζητούν δημοσίως συγγνώμη για τα "παράνομα" σκυλιά τους Facebook Twitter
O Johnny Depp και η σύζυγός του Amber Heard βγαίνουν από το Δικαστήριο Southport Magistrates στην Αυστραλία
2

Η ηθοποιός Amber Heard, η οποία διώχθηκε για παράνομη είσοδο των σκυλιών του συζύγου του Johnny Depp στην Αυστραλία, δικάστηκε χθες για παραβίαση των νόμων περί καραντίνας που ισχύουν στη χώρα.

Το ζευγάρι του Χόλιγουντ απολογήθηκε δημοσίως για την παράνομη εισαγωγή των σκυλιών τους σε ένα βίντεο στο οποίο ο Depp καταγράφεται να λέει πως οι Αυστραλοί είναι "εξίσου μοναδικοί" όπως η άγρια ζωή τους. Επιπλέον, το ζευγάρι επαινεί τη σημασία των αυστηρών νόμων βιοασφάλειας της Αυστραλίας στο σύντομο βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο, όπου λίγο νωρίτερα απορρίφθηκαν οι κατηγορίες και η ηθοποιός γλίτωσε τη μεγάλη ποινή που ίσως συμπεριελάμβανε πολυετή φυλάκιση.

 

Τζονι Ντεπ και Άμπερ Χερντ γλίτωσαν την καταδίκη από την Αυστραλία και ζητούν δημοσίως συγγνώμη για τα "παράνομα" σκυλιά τους Facebook Twitter
Τα δύο σκυλιά του διάσημου ζευγαριού που είχαν μπει σε καραντίνα, είχαν μεταφερθεί εκτός Αυστραλίας μετά από αυστηρή προειδοποίηση και τελεσίγραφο πως θα θανατώνονταν αν δεν έφευγαν εντός του τελεσίγραφου που είχε δοθεί.

 

Τζονι Ντεπ και Άμπερ Χερντ γλίτωσαν την καταδίκη από την Αυστραλία και ζητούν δημοσίως συγγνώμη για τα "παράνομα" σκυλιά τους Facebook Twitter

Οι Αυστραλοί είναι πολύ αυστηροί όσον αφορά τα μέτρα καραντίνας που επιβάλλουν στα ζώα από το εξωτερικό προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή στη χώρα ασθενειών, ιδιαιτέρως λύσσας. Για την παραβίαση των κανονισμών που αφορούν την καραντίνα η αυστραλιανή δικαιοσύνη μπορεί να επιβάλει ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών.

Η υπόθεση είχε πάρει πολύ μεγάλη δημοσιότητα σε όλο τον κόσμο και χθες δεκάδες ήταν οι δημοσιογράφοι που περίμεναν το διάσημο ζευγάρι στο δικαστήριο. Τελικά η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού, γλίτωσε τα χειρότερα μετά την ομολογία της στο δικαστήριο στην Αυστραλία ότι πράγματι έβαλε στη χώρα με πλαστά έγγραφα μετανάστευσης τα σκυλιά τους, τα δύο τεριέ Pistol και Boo.

Το βίντεο της απολογίας που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αυστραλιανή κυβέρνηση:

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΡΩΔΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Πολιτισμός / Ηρώδειο: Τι θα δούμε το καλοκαίρι του 2026

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές διεθνείς και ελληνικές παρουσίες. Ξεχωρίζουν το ντεμπούτο του πιανίστα Vikingur Ólafsson, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών όπως η Lykke Li, αλλά και θεατρικές παραγωγές όπως η «Λυσιστράτη» και η «Εκάβη».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Πολιτισμός / Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Η νέα ανάγνωση του μωσαϊκού βασίζεται σε μελέτη του ιστορικού Alfonso Manas, που θεωρεί ότι η μορφή με το μαστίγιο απέναντι σε λεοπάρδαλη δεν είναι κλόουν της αρένας, αλλά γυναίκα κυνηγός θηρίων
THE LIFO TEAM
Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Πολιτισμός / Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Η έκδοση φέρνει στο φως αδημοσίευτα αποσπάσματα που φωτίζουν τις ερωτικές του περιπέτειες, την αγωνία του για τάξη και σταθερότητα και τη σύγκρουση ανάμεσα στην καλλιτεχνική ορμή και στον φόβο της απορρύθμισης.
THE LIFO TEAM
Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Πολιτισμός / Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Το νεο βιβλίο των Gorka Lopez de Munain και Miriam Beltran Valiente συγκεντρώνει πίνακες, γλυπτά και χαρακτικά με αποκεφαλισμένους αγίους, σαπισμένα σώματα και μνήμες θανάτου, δείχνοντας πως για αιώνες η ισπανική τέχνη δεν χρησιμοποιούσε τη φρίκη μόνο για να σοκάρει, αλλά και για να παρηγορήσει.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Πολιτισμός / Λίλιαν Μπάσμαν: Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Η έκθεση Lillian Bassman: Bazaar and Beyond, που παρουσιάζεται στο Met έως τις 26 Ιουλίου, φωτίζει μια δημιουργό που δεν αντιμετώπισε ποτέ τη μόδα ως απλό αντικείμενο προβολής. Τη μετέτρεψε σε ίχνος, χειρονομία και πείραμα, ενώ επέστρεψε σε αυτό το έργο δεκαετίες αργότερα, ξεκινώντας σχεδόν μια δεύτερη καριέρα στα 75 της.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΠΟ - Λίνα Μενδώνη: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως η αποκατάσταση του αποτελεί ιστορικό χρέος του κράτους απέναντι στα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, διασφαλίζοντας ότι το μνημείο και το ιστορικό τοπίο θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές με τον προσήκοντα σεβασμό
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Πολιτισμός / Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Με ζωγραφική, εγκαταστάσεις και performances που έβαζαν το σώμα στο κέντρο, η Soares αμφισβήτησε τα σεξουαλικά ταμπού, την πατριαρχία και τον αυταρχισμό της εποχής της. Τα τελευταία χρόνια το έργο της επανεκτιμήθηκε διεθνώς μέσα από εκθέσεις στην Tate Modern και το MASP.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Πολλά υποσχόμενο το γεγονός πως μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις μετανοίας κρατούμενων/αιχμαλώτων όπως αυτές που επιστρατεύουν κατά κόρον ISIS και Βόρεια Κορέα, χρησιμοποιούνται πλέον και στον ελεύθερο, πολιτισμένο κόσμο.
Οι έποικοι έχουν πάει γάτες για παρέα, αλεπούδες, κουνέλια, άλογα, καμήλες, φρύνος (δηλητηριώδης), και τόσα ξένα ζώα στην πανίδα της Ηπείρου-πολλά για να διορθώσουν την ζημιά που έκαναν τα άλλα εισαγόμενα ζώα-και το μόνο που κατάφεραν είναι να εξαφανίσουν τα σπάνια αυτόχθονα ζώα.Τώρα η λύσσα τους πήραμε.Τέλος πάντων καλά κάνουν και έχουν αυστηρούς νόμους αλλά πλέον είναι πολύ αργά.