Τζονι Ντεπ και Άμπερ Χερντ γλίτωσαν την καταδίκη από την Αυστραλία και ζητούν δημοσίως συγγνώμη για τα "παράνομα" σκυλιά τους

Τζονι Ντεπ και Άμπερ Χερντ γλίτωσαν την καταδίκη από την Αυστραλία και ζητούν δημοσίως συγγνώμη για τα "παράνομα" σκυλιά τους Facebook Twitter
O Johnny Depp και η σύζυγός του Amber Heard βγαίνουν από το Δικαστήριο Southport Magistrates στην Αυστραλία
2

Η ηθοποιός Amber Heard, η οποία διώχθηκε για παράνομη είσοδο των σκυλιών του συζύγου του Johnny Depp στην Αυστραλία, δικάστηκε χθες για παραβίαση των νόμων περί καραντίνας που ισχύουν στη χώρα.

Το ζευγάρι του Χόλιγουντ απολογήθηκε δημοσίως για την παράνομη εισαγωγή των σκυλιών τους σε ένα βίντεο στο οποίο ο Depp καταγράφεται να λέει πως οι Αυστραλοί είναι "εξίσου μοναδικοί" όπως η άγρια ζωή τους. Επιπλέον, το ζευγάρι επαινεί τη σημασία των αυστηρών νόμων βιοασφάλειας της Αυστραλίας στο σύντομο βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο, όπου λίγο νωρίτερα απορρίφθηκαν οι κατηγορίες και η ηθοποιός γλίτωσε τη μεγάλη ποινή που ίσως συμπεριελάμβανε πολυετή φυλάκιση.

 

Τζονι Ντεπ και Άμπερ Χερντ γλίτωσαν την καταδίκη από την Αυστραλία και ζητούν δημοσίως συγγνώμη για τα "παράνομα" σκυλιά τους Facebook Twitter
Τα δύο σκυλιά του διάσημου ζευγαριού που είχαν μπει σε καραντίνα, είχαν μεταφερθεί εκτός Αυστραλίας μετά από αυστηρή προειδοποίηση και τελεσίγραφο πως θα θανατώνονταν αν δεν έφευγαν εντός του τελεσίγραφου που είχε δοθεί.

 

Τζονι Ντεπ και Άμπερ Χερντ γλίτωσαν την καταδίκη από την Αυστραλία και ζητούν δημοσίως συγγνώμη για τα "παράνομα" σκυλιά τους Facebook Twitter

Οι Αυστραλοί είναι πολύ αυστηροί όσον αφορά τα μέτρα καραντίνας που επιβάλλουν στα ζώα από το εξωτερικό προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή στη χώρα ασθενειών, ιδιαιτέρως λύσσας. Για την παραβίαση των κανονισμών που αφορούν την καραντίνα η αυστραλιανή δικαιοσύνη μπορεί να επιβάλει ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών.

Η υπόθεση είχε πάρει πολύ μεγάλη δημοσιότητα σε όλο τον κόσμο και χθες δεκάδες ήταν οι δημοσιογράφοι που περίμεναν το διάσημο ζευγάρι στο δικαστήριο. Τελικά η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού, γλίτωσε τα χειρότερα μετά την ομολογία της στο δικαστήριο στην Αυστραλία ότι πράγματι έβαλε στη χώρα με πλαστά έγγραφα μετανάστευσης τα σκυλιά τους, τα δύο τεριέ Pistol και Boo.

Το βίντεο της απολογίας που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αυστραλιανή κυβέρνηση:

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10.000 συγγραφεις κυκλοφορησαν ενα αδειο βιβλιο διαμαρτυρομενοι για την AI

Πολιτισμός / 10.000 συγγραφείς κυκλοφόρησαν ένα άδειο βιβλίο διαμαρτυρόμενοι για την ΑΙ

Το Don’t Steal This Book, ένα «άδειο» βιβλίο με τα ονόματα περισσότερων από 10.000 συγγραφέων, κυκλοφόρησε ως διαμαρτυρία για τη χρήση έργων από εταιρείες AI χωρίς άδεια. Η κίνηση έρχεται τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων.
THE LIFO TEAM
Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή

Το έργο αποτελεί μέρος της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον τομέα του πολιτισμού και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας
THE LIFO TEAM
ΚΛΕΙΔΙ ΣΑΜΙΚΟΥ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Σημαντικά ευρήματα από την ανασκαφή στο Κλειδί Σαμικού

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν στοιχεία για τη λειτουργία αρχαίου ναού του 6ου αιώνα π.Χ., καθώς και πλήθος αντικειμένων που ενισχύουν την υπόθεση ότι ένας από τους χώρους του χρησιμοποιούνταν ως αρχείο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Πολλά υποσχόμενο το γεγονός πως μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις μετανοίας κρατούμενων/αιχμαλώτων όπως αυτές που επιστρατεύουν κατά κόρον ISIS και Βόρεια Κορέα, χρησιμοποιούνται πλέον και στον ελεύθερο, πολιτισμένο κόσμο.
Οι έποικοι έχουν πάει γάτες για παρέα, αλεπούδες, κουνέλια, άλογα, καμήλες, φρύνος (δηλητηριώδης), και τόσα ξένα ζώα στην πανίδα της Ηπείρου-πολλά για να διορθώσουν την ζημιά που έκαναν τα άλλα εισαγόμενα ζώα-και το μόνο που κατάφεραν είναι να εξαφανίσουν τα σπάνια αυτόχθονα ζώα.Τώρα η λύσσα τους πήραμε.Τέλος πάντων καλά κάνουν και έχουν αυστηρούς νόμους αλλά πλέον είναι πολύ αργά.