Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
0
Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Chinese Man

Live: Chinese Man, 14/2, 21:00, Βοτανικός Live Stage, Iερά Οδός 72 & Σπ. Πάτση, 210 3473835, €23-28

Η γαλλική κολεκτίβα των Chinese Man επιστρέφει για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου. Οι Ku, SLY και Zé Mateo ήταν φίλοι πριν ξεκινήσουν το πρότζεκτ τους. Το 2004 αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και με την εμπειρία που είχε ο καθένας σε διαφορετικούς μουσικούς τομείς άρχισαν να συνθέτουν κομμάτια. Κάπως έτσι έκαναν την αρχή και δημιούργησαν τη δική τους δισκογραφική, την Chinese Man Records Label. Το πρώτο τους ΕΡ είχε τίτλο «Pandi Groove» και περιείχε το δημοφιλές κομμάτι «I 've got that tune», που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ακολούθησε η περιοδεία τους «The Groove Sessions Live», η οποία διήρκεσε δύο χρόνια και κυκλοφόρησε σε DVD. Μέχρι στιγμής μετρούν περισσότερα από 20 άλμπουμ. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι εντυπωσιακές και κατά τη διάρκειά τους χρησιμοποιούν πικάπ, λάπτοπ, μείκτες και βίντεο. Συχνά επιλέγουν διάφορους MCs να τους συνοδέψουν επί σκηνής, δίνοντας μια καινούργια οπτική στο σόου τους. Η μουσική τους συνδυάζει hip hop στοιχεία με dub, afrobeat, funk, σουίνγκ και τζαζ, συνθέτοντας έναν ξεχωριστό ήχο. Το τελευταίο τους άλμπουμ έχει τίτλο «Racing with the Sun», περιέχει συνεργασίες με διεθνείς μουσικούς και έχει αφρικανικές, ασιατικές και λάτιν επιρροές. Κομμάτια από τον δίσκο θα παρουσιάσουν στη δεύτερη επίσκεψή τους στην Αθήνα, στη σκηνή του Βοτανικού. Τη συναυλία θα πλαισιώσει ο παραγωγός και beatmaker Proleter.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Adedeji Adetayo


Festival: Afrosession vol. 3: Highlife meets afro-soul live, 12/2, 22:00, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, €5-7

Afrobeat, φανκ και τζαζ ήχοι το βράδυ της Πέμπτης στο six d.o.g.s. Το 3ο Afrosession με τον Adedeji Adetayo και τη δεκαμελή ορχήστρα των Neo Yoruba People προσκαλεί τον David Lynch για να παίξουν μαζί αυθεντικές αφρικανικές μουσικές. O Lynch μεγάλωσε στο Λος Άντζελες, σπούδασε τζαζ μουσική και ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας σε διάφορους χώρους με μεγάλες σουίνγκ ορχήστρες. Ίδρυσε και συμμετείχε σε διάφορα σχήματα κι έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο, το θέατρο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Συνθέτει ιδιαίτερες τζαζ μελωδίες και είναι γνωστός για τους αυτοσχεδιασμούς του στις ζωντανές εμφανίσεις. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εγχώριους και ξένους καλλιτέχνες, ενώ στις 12 Φεβρουαρίου θα βρεθεί επί σκηνής και με τον Adedeji Adetayo, τον ανερχόμενο κιθαρίστα, τραγουδιστή και συνθέτη από το Λάγκος της Νιγηρίας. Κατοικεί στην Ελλάδα, περιοδεύει στην Ευρώπη και έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη «NNO» Philharmonic Orchestra. Μαζί με 10 ακόμη άτομα έχει σχηματίσει τους Neo Yoruba People, μια ομάδα από τζαζ μουσικούς της ελληνικής σκηνής. Τα μέλη της διαθέτουν βαθιά γνώση της αφρικανικής κουλτούρας και κάποιοι από αυτούς έχουν αφρικανικές ή αφροαμερικανικές ρίζες. Ανάμεσα στις εμφανίσεις τους συγκαταλέγεται και αυτή δίπλα στον πρωτοπόρο της blufunk, Keziah Jones. Στο στενό της Αβραμιώτου θα παίξουν afro-soul μουσικές του Manu Dibango.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Ben UFO

Party: Ben UFO w/ Runner + Zorz, 14/2, μετά τα μεσάνυχτα, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, €8

Ο Ben Ufo είναι από τους ελάχιστους DJs που δεν είναι ταυτοχρόνως και παραγωγοί. Έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην ηλεκτρονική χορευτική σκηνή μέσω της ιδιαίτερης αισθητικής του, των μουσικών του επιλογών και των ξεχωριστών mix που κάνει σε κομμάτια. Παίζει garage και dubstep, συνδυάζοντάς τη με dance και house ήχους. Αποτελεί έναν εκ των ιδιοκτητών της Hessle Audio –μαζί με τους Pearson Sound και Pangaea– και έχει δική του εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Rinse FM. Τον χαρακτηρίζουν έναν από τους καλύτερους selectors και κατέχει την έβδομη θέση στη λίστα του resident advisor με τους πιο δημοφιλείς στο κοινό DJs. Καταφέρνει να γεμίζει μεγάλα κλαμπ ανά τον κόσμο. Στις 14 Φεβρουαρίου ετοιμάζει ένα δυναμικό σετ στη σκηνή του six d.o.g.s. Στα decks θα τον συνοδεύσουν δύο Έλληνες DJs. Ο Zorz ή, αλλιώς, George Angelidis, που παίζει ένα ευρύ φάσμα μουσικής με επιρροές από ντίσκο μουσική της δεκαετίας του '70 μέχρι house ήχους από την ηλεκτρονική σκηνή του Ντιτρόιτ και του Μπέρμιγχαμ, και ο Runner, που παίζει jungle και drum'n'bass για περισσότερο από 10 χρόνια και είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για τα Subbed Out parties του.

His Majesty and the King of Spain & The Voyage Limpid Sound

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
His Majesty and the King of Spain


Αlternative ροκ και ψυχεδελική ποπ από δύο εναλλακτικές μπάντες στο Ρομάντσο.
13/2, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, 216 7003325, 21:30, €5

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 2012 στην ταινία Mud του Τζεφ Νίκολς, πλάι στον Μάθιου Μακόναχι, για την οποία τιμήθηκε με το Robert Altman Award.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM