Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
White Fence
0

 

Live: White Fence, 5/2, 21:00, An Club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, 210 3305056, €15-18

Ο White Fence, ή αλλιώς Tim Presley, ξεκίνησε ως μέλος του punk συγκροτήματος The Nerve Agents, ενώ μετά τη διάλυσή του στράφηκε στην ψυχεδελική μουσική και στη νέα μπάντα που σχημάτισε, τους Darker My Love. Αργότερα έκανε ένα γρήγορο πέρασμα από τους Fall και από το 2009 αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Πειραματίστηκε χρησιμοποιώντας παλιά και φθαρμένα όργανα και κάπως έτσι δημιούργησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «White Fence». Ακολούθησαν περισσότερες κυκλοφορίες και συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Ty Segall. Η μουσική του συνδυάζει punk, psychedelic και ποπ στοιχεία, καταλήγοντας σε garage rock κομμάτια, ενώ ο ίδιος αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της new age σκηνής που έχει αναδυθεί στην Καλιφόρνια τα τελευταία χρόνια. Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου έρχεται και στην Αθήνα. Μαζί του στη σκηνή του An Club θα εμφανιστούν οι Alien Mustangs, το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Θυμίζουν Velvets, Byrds, Spacemen 3 και Asteroid #4, μετρούν δύο κυκλοφορίες μέχρι στιγμής και είναι δημοφιλείς για τις ζωντανές τους εμφανίσεις.

 

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
The Callas

 

Festival: The Callas & the Velvoids, 7/2, 21:00, Second Skin, Δαμοκλέους 8, Γκάζι, €6

Δύο εγχώριες μπάντες καταλαμβάνουν τη σκηνή του Second Skin το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου. Οι Velvoids παίζουν garage και rock’n’roll ήχους. Είναι γνωστοί για τα δυνατά τους live κι έχουν εμφανιστεί δίπλα σε διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Dum Dum Girls, Black Lips, Vibrators, Pierced Arrows, Marky Ramone και Brian Jonestown Massacre. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο «Polynesia Baby», τον οποίο και ηχογραφούσαν κλεισμένοι στο στούντιο μια ολόκληρη εβδομάδα. Συνηθίζουν να αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου τους δίσκους τους, τους οποίους μάλιστα και διανέμουν οι ίδιοι. Παραμένουν πιστοί στην diy κουλτούρα, εκδίδουν το δικό τους ηλεκτρονικό και έντυπο zine, όπως και βιβλία, τραβάνε τα video για τα κομμάτια τους, σχεδιάζουν τα εξώφυλλα και τις αφίσες τους και δημιουργούν έτσι τη δική τους, ξεχωριστή ταυτότητα. Ένα ακόμη συγκρότημα που παραμένει πιστό στην diy αισθητική, οι Callas, θα τους συνοδεύσουν επί σκηνής. Το σχήμα ξεκίνησε από τα αδέρφια Ιωνά, τον Άρη και τον Λάκη, που κάποτε έδιναν συναυλίες ντυμένοι Superman. Έπαιζαν μουσική ανά τον κόσμο περιοδεύοντας με το Velvet Bus, ενώ δεν σταμάτησαν ποτέ να καταπιάνονται με διάφορα καλλιτεχνικά πρότζεκτ: μουσικά, εικαστικά και περφόρμανς. Εκδίδουν το περιοδικό τσέπης «Lust», διοργανώνουν το πρωτότυπο καλλιτεχνικό φεστιβάλ Lustlands, ενώ πρόσφατα σκηνοθέτησαν και την ομώνυμη ταινία. Τελευταία τους δισκογραφική κυκλοφορία είναι το «Am I Vertical?», με τη Χρυσάνθη στην κιθάρα και τα φωνητικά και τη Μαριλένα στα ντραμς. Κομμάτια του δίσκου θα παίξουν ζωντανά το Σάββατο στο Second Skin.

 

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Adam Beyer & Ida Engberg


Party: Drumcode night: Adam Beyer & Ida Engberg, 7/2, 23:00, Fuzz, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, 210 3450817, €24-30.

O Adam Beyer και η Ida Engberg, το δίδυμο που παίζει techno μουσική ανά τον κόσμο, έρχεται στην Αθήνα και αναλαμβάνει τα decks του Fuzz το βράδυ του Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου. Ο Σουηδός Adam Beyer, ιδρυτής τριών δισκογραφικών, της Drumcode Records, της Truesoul και της Madeye, ξεχωρίζει στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή τόσο χάρη στις κυκλοφορίες του όσο και χάρη στα πάρτι που διοργανώνει. Τα Drumcode parties έχουν προκαλέσει αίσθηση στη Βόρεια και Νότια Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Αυστραλία. Στην Αθήνα θα τον συνοδεύσει η σύζυγός του Ιda Engberg, η οποία παίζει κυρίως house ήχους, συμπληρώνοντας τα techno sets του. H Ida άρχισε να ασχολείται με την ηλεκτρονική μουσική σε ηλικία 14 ετών, ενώ στα 18 έκανε το πρώτο της set σε ένα μικρό μπαρ στη Στοκχόλμη. Ακολούθησαν εμφανίσεις σε διάφορα κλαμπ, μέχρι που έγινε resident σε ένα από αυτά. Κυκλοφόρησε τις πρώτες της δισκογραφικές δουλειές με την Pickadoll και την Get Physical, ενώ αργότερα ξεκίνησε τις περιοδείες της, συμμετέχοντας στα Drumcode parties. To set στο Fuzz θα ανοίξουν οι βασικοί residents της ομάδας Blend, Mikee και Manolaco. 

 

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Saint Etienne

 

Saint Etienne

Το γκρουπ της βρετανικής indie pop σκηνής, οι Saint Etienne, επιστρέφουν στην Ελλάδα, 8 χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη.

7/2, 20:00, Fuzz Live Music Club, €23

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ
LIFO NEWSROOM
Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM