Τέσσερα χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημά του, ο Σουμάχερ παλεύει ακόμη να σηκωθεί

Τέσσερα χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημά του, ο Σουμάχερ παλεύει ακόμη να σηκωθεί Facebook Twitter
ΕPA
0

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την ημέρα, που άλλαξε για πάντα η ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ.

Από την ημέρα που τίποτε δεν είναι ίδιο στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικότερα της Φόρμουλα 1.

Ήταν 29 Δεκεμβρίου 2013, όταν ο εκ των κορυφαίων «πιλότων» όλων των εποχών, απολάμβανε οικογενειακές διακοπές στο χειμερινό θέρετρο της Μεριμπέλ, ασχολούμενος με το αγαπημένο του σκι. Σε κάποια στιγμή, ο Γερμανός οδηγός έχασε την ισορροπία του, προσέκρουσε με το κεφάλι σε βράχο και έκτοτε -αφού νίκησε σαν σε θαύμα την μάχη με τον θάνατο- παραμένει κλινήρης, προσπαθώντας να επανέλθει.

Οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του, λιγοστές. Και τα ερωτήματα αρκετά. Μπορεί να μιλήσει; Επικοινωνεί με το περιβάλλον; Κινείται ή παραμένει κλινήρης; Ολα δείχνουν ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, παραμένει σε τεχνητό κώμα και προσπαθεί, όπως αποκαλύπτει ο στενός φίλος του.

Ο Γάλλος πρόεδρος της FIA και πρώην επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Φεράρι, Ζαν Τοντ, παραδέχθηκε πως ο Σουμάχερ το παλεύει ακόμη: «Είναι ένας πραγματικός φίλος. Συνεχίζει να αγωνίζεται για να ανακάμψει. Μας λείπει, αλλά είναι ακόμη εδώ. Και εξακολουθεί να αγωνίζεται. Ο Σουμάχερ ήταν και είναι πολύ σημαντικός για το άθλημα και είναι πολύ ξεχωριστός για εμένα. 

Επί του παρόντος οι ειδήσεις που έρχονται στη δημοσιότητα για την κατάσταση είναι ελάχιστες - με το ρυθμό σταγονόμετρου. Η πρώην μάνατζέρ του και πλέον εκπρόσωπος Τύπου για λογαριασμό της οικογένειάς του, Σαμπίνε Κεμ, κρατάει μονίμως κλειστά τα χαρτιά της. 

Πρόσφατα βρέθηκε στην τελετή για την είσοδο 33 παγκόσμιων πρωταθλητών στο Hall of Fame, ανάμεσα σε αυτούς και ο Σουμάχερ, και το μόνο που είπε ήταν πως: «Όλοι ξέρουμε πως ο Μίκαελ θα ήθελε να είναι εδώ, όπως κι εμείς θα το θέλαμε κοντά μας. Διατηρεί τον μέγιστο σεβασμό για όλους σας. Αυτό που έκανε ξεχωριστό και επιτυχημένο ήταν η αγάπη του για τον αθλητισμό και αυτό συνεχίζει να τον συνδέει με όλους σας». 

Με πληροφορίες από Independent 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Η προσθήκη του ονόματος του Τσάντγουικ Μπόουζμαν στη Λεωφόρο της Δόξας θεωρείται μία από τις πιο συγκινητικές και δίκαιες αναγνωρίσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας
LIFO NEWSROOM
Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πολιτισμός / Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας προειδοποιεί ότι η νεολαία εκτίθεται σχεδόν αποκλειστικά σε αγγλόφωνο περιεχόμενο μέσω TikTok και YouTube, απειλώντας με «ουσιαστική εξαφάνιση» της γλώσσας μέσα σε μία γενιά
LIFO NEWSROOM
Μια εμβληματική ευρωπαϊκή συλλογή φτάνει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Ντεγκά, Ματίς, Μονέ και άλλοι 43 σπουδαίοι καλλιτέχνες σε μια έκθεση στην Αθήνα

83 αριστουργήματα από 45 καλλιτέχνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, τα οποία προέρχονται από μια εμβληματική ευρωπαϊκή ιδιωτική συλλογή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Αθηνα από τον Δεκέμβριο στο μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Πολιτισμός / Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Ο Πάπας Λέων θα υποδεχθεί το Σάββατο τη Μόνικα Μπελούτσι, τον Σπάικ Λι και τη Κέιτ Μπλάνσετ, μεταξύ άλλων,  σε μία ειδική ακρόαση για την «εμβάθυνση του διαλόγου με την κινηματογραφική τέχνη»
LIFO NEWSROOM