Τα μοναχικά «επίσημα» γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ - Βίντεο

Τα μοναχικά «επίσημα» γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ - Βίντεο Facebook Twitter
EPA
0

Με μια λιτή στρατιωτική τελετή που είχε ωστόσο όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και τις αποστάσεις ασφαλείας για τον  κορωνοϊό, εορτάστηκαν σήμερα τα «επίσημα» γενέθλια της 94χρονης βασίλισσας Ελισάβετ.

Η γηραιότερη μονάρχης του κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση στο Κάστρο του Γουίνδσορ, κάνοντας την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την καραντίνα στην Βρετανία.

Τα μοναχικά «επίσημα» γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ - Βίντεο Facebook Twitter
EPA

Όπως είναι φυσικό η μεγαλειώδης παρέλαση στους δρόμους του Λονδίνου φέτος ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού, η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε ευδιάθετη και χαμογελαστή, φορώντας ένα από τα αγαπημένη της παστέλ ταγιέρ, γάντια και πέρλες.

Η τελετή Trooping the Colour - όπως ονομάζεται ο εορτασμός των «δημοσίων» γενεθλίων της Ελισάβετ - πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1820 για να τιμήσει τα γενέθλια του μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός από περιόδους κακοκαιρίας, εθνικού πένθους ή εκτάκτων περιστάσεων.

Τα μοναχικά «επίσημα» γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ - Βίντεο Facebook Twitter
EPA

Τα κανονικά, ιδιωτικά γενέθλια της βασίλισσας εορτάζονται στις 21 Απριλίου, ενώ τα «επίσημα» το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου, με όλες τις τιμές.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πάνω από 100.000 εκθέματα, ανάμεσά τους ο θησαυρός του Τουταγχαμών, φιλοξενούνται στο μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως αφιερωμένο αποκλειστικά σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM
Εβραίοι κληρονόμοι μηνύουν Ίδρυμα Γουλανδρή και Met για πίνακα του Βαν Γκογκ που λεηλάτησαν οι ναζί

Πολιτισμός / Εβραίοι κληρονόμοι μηνύουν Ίδρυμα Γουλανδρή και Met για πίνακα του Βαν Γκογκ που λεηλάτησαν οι ναζί

Ο πίνακας εκτίθεται σήμερα στο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα - Οι κληρονόμοι ζητούν την επιστροφή του πίνακα και αποζημίωση αντίστοιχη με τη σημερινή αγοραία αξία του έργου
LIFO NEWSROOM