Συνελήφθη στη Μόσχα η Βερόνικα Νικούλσινα, μέλος των Pussy Riot

Συνελήφθη στη Μόσχα η Βερόνικα Νικούλσινα, μέλος των Pussy Riot Facebook Twitter
EPA
0

Συνελήφθη στη Μόσχα νωρίτερα σήμερα η Βερόνικα Νικούλσινα, μέλος του συγκροτήματος Pussy Riot

Τη σύλληψη της Νικούλσινα επιβεβαίωσε στο Pitchfork ο εκπρόσωπος των Pussy Riot. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, αστυνομικοί συνέλαβαν την Βερόνικα Νικούλσινα μαζί με τους Αλεξέι Γερσόβ και Μαξίμ Καρναούκοβ του θεατρικού οργανισμού Teatr. Na Vynos.

Οι τρεις καλλιτέχνες βρίσκονταν καθ' οδόν σημαντικής τελετής όπου ήταν υποψήφιοι για βραβείο. 

«Μετά την έξοδό τους από το διαμέρισμά τους, η Νίκα, ο Αλεξέι και ο Μαξίμ συνελήφθησαν πριν πάνε στα θεατρικά βραβεία 'Χρυσή Μάσκα' στο θέατρο Μπολσόι, τα μεγαλύτερα θεατρικά βραβεία στην Ρωσία», γράφει το Pitchfork επικαλούμενο ανακοίνωση του συγκροτήματος. 

Και οι τρεις καλλιτέχνες ήταν επίσημα προσκεκλημένοι και υποψήφιοι για να βραβευτούν, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση η αστυνομία γνωστοποίησε ότι η σύλληψη έγινε «για να πραγματοποιηθεί συγκεκριμένος έλεγχος». 

Με πληροφορίες από Pitchfork

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM