ΤΩΡΑ!

Συγκίνηση και ηχηρά μηνύματα στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε για τα θύματα του Μάντσεστερ

Συγκίνηση και ηχηρά μηνύματα στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε για τα θύματα του Μάντσεστερ Facebook Twitter
0
Συγκίνηση και ηχηρά μηνύματα στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε για τα θύματα του Μάντσεστερ Facebook Twitter

«Έχω ένα μήνυμα για όλο τον κόσμο: μη φοβάστε!» είπε η Σκάρλετ, ηλικίας 9 ετών. Πριν από δύο εβδομάδες η μικρή έζησε τον τρόμο στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Σήμερα επέστρεψε για να χειροκροτήσει το είδωλό της σε μια μεγαλειώδη συναυλία στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης.


Μαζί με τη μητέρα της, την θεία της και την ξαδέλφη της, η μικρή βρισκόταν στο Μάντσεστερ Αρένα την 22α Μαΐου όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο του συναυλιακού χώρου, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 22 ανθρώπους, μεταξύ αυτών 7 ανήλικα παιδιά, και να τραυματίσει περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Συγκίνηση και ηχηρά μηνύματα στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε για τα θύματα του Μάντσεστερ Facebook Twitter


Και οι τέσσερις επέστρεψαν σήμερα για να ζήσουν από κοντά αυτή τη συναυλία μαζί με άλλους 50.000 ανθρώπους, προκειμένου «να πιστέψουν και πάλι» στην ζωή, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μητέρα του κοριτσιού, η Ρέιτσελ ηλικίας 32 ετών.


«Η επιλογή που είχαμε ήταν να έρθουμε εδώ ή να παραμείνουμε κλεισμένες στο σπίτι μας, μέσα στον φόβο. Οι παππούδες μας επέζησαν από δύο παγκόσμιους πολέμους για να μπορούμε εμείς να ζούμε ειρηνικά και να αυτό το βλέπουμε ξανά. Δεν πρέπει όμως να γίνεται έτσι. Πρέπει η κυβέρνηση να κάνει κάτι, ιδίως έπειτα από τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν χθες στο Λονδίνο» σημείωσε η νεαρή γυναίκα, αναφερόμενη στην επίθεση το Σάββατο το βράδυ με 7 νεκρούς που συγκλόνισε τη Βρετανία και τη διεθνή κοινότητα.


«Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο: μην φοβάστε!» είπε κατόπιν η μικρή Σκάρλετ φωνάζοντας με όλη της τη δύναμη.
«Αυτή η συναυλία γίνεται και για την Αριάνα διότι δεν ήταν λάθος της τα όσα συνέβησαν».

Συγκίνηση και ηχηρά μηνύματα στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε για τα θύματα του Μάντσεστερ Facebook Twitter


Ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Κέιτι Πέρι, οι Coldplay, ο Ρόμπι Ουίλιαμς, η Μάιλι Σάιρους, οι Take That, ο Usher, οι Black Eyed Peas ήταν μεταξύ των διάσημων του πενταγράμμου που συμμετέχουν στη συναυλία μαζί με την Αριάνα Γκράντε και με σύνθημα "One love Manchester".


Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν ελάχιστα λεπτά αφότου βγήκαν προς πώληση. H Αριάνα Γκράντε εμφανίστηκε συγκινημένη και δακρυσμένη στη σκηνή. Μετά την επίθεση στο Λονδίνο οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην ακυρώσουν τη συναυλία και ουρές σχηματίστηκαν περιμετρικά του σταδίου του Μάντσεστερ από τους χιλιάδες ανθρώπους που είχαν προμηθευτεί το εισιτήριο, πολλές ώρες προτού ανοίξουν οι πόρτες.

Συγκίνηση και ηχηρά μηνύματα στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε για τα θύματα του Μάντσεστερ Facebook Twitter


Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για την προστασία των θεατών.
Στο πλήθος βρίσκονταν πολλοί έφηβοι, που φορούσαν βραχιολάκια με την φράση "we stand together" (είμαστε ενωμένοι).


«Τίποτα δεν θα μας νικήσει, βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την στήριξή μας στο Μάντσεστερ και την χώρα μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς φόβο» δήλωσε η 39χρονη Μίριαμ Φλέτσερ.


Μεταξύ των θεατών, πολλοί ήταν εκείνοι που έζησαν τον τρόμο την 22α Μαΐου. Κάποιοι ήρθαν στη συναυλία παρά τα εμφανή τραύματά τους, με τη βοήθεια αναπηρικών αμαξιδίων.

 
Πολιτισμός
0

ΤΩΡΑ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM