Σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών διαμαρτύρονται έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών

Διαμαρτυρία σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών έξω από υπουργείο εσωτερικών Facebook Twitter
0

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, από σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών που διαμαρτύρονται για την εξίσωση των πτυχίων τους με τα απολυτήρια λυκείου

Έξω από το υπουργείο, μονάδες της αστυνομίας φρουρούν το κτήριο απέναντι στο συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο οι ηθοποιοί θεωρούνται πλέον απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εξισώνονται με απόφοιτους λυκείου. 

Διαμαρτυρία σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών έξω από υπουργείο εσωτερικών Facebook Twitter

«Με πραγματική έκπληξη και τεράστια αγανάκτηση, πληροφορηθήκαμε για την -με υπογραφή της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου- έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος 85 με ημερομηνία 17/12, σύμφωνα με το οποίο όλοι ανεξαιρέτως οι απόφοιτοι των "ανώτερων" δραματικών σχολών & σχολών χορού και κινηματογράφου κατατάσσονται στην κατηγορία εργαζομένων ΔΕ. Ουσιαστικά αλλά και τυπικά πλέον με την υπογραφή της ανώτατης πολιτειακής αρχής, όλοι οι καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών εξισώνονται με απόφοιτους λυκείου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα εργασιακά τους δικαιώματα, πέρα από την καταφανέστατη ηθική, καλλιτεχνική και επαγγελματική τους απαξίωση!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

14ο ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL

Πολιτισμός / Athens Open Air Film Festival: Επιστρέφει με εξαιρετικές ταινίες και υπαίθριες προβολές σε όλη την πόλη

Τσάι στη Σαχάρα, Zodiac, 12 Πίθηκοι, The Truman Show, Η Νύχτα του Κυνηγού, Moonstruck, μια ολονυχτία τρόμου, ένα full moon sleepover, αλλά και Ντελόν, Τριφό, Κασσαβέτης, Ντε Πάλμα: Αυτό είναι το πλήρες πρόγραμμα του 14ου Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ.
NEWSROOM
«Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι» με 12 κλασικές ταινίες και μια μεγάλη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι» με 12 κλασικές ταινίες και μια μεγάλη πρεμιέρα

Η αγαπημένη εβδομάδα θερινών προβολών επιστρέφει και φέτος στη Ριβιέρα των Εξαρχείων με ένα προσεκτικά επιλεγμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες που έχουν χρόνια να παιχτούν στη μεγάλη οθόνη.
NEWSROOM
Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε πως έπαιρνε μία σχεδόν θανατηφόρα δόση ηρεμιστικών: «Δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει»

Πολιτισμός / Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε πως έπαιρνε σχεδόν θανατηφόρα δόση ηρεμιστικών: «Δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει»

Η αποκάλυψη της Σελίν Ντιόν σχετικά με τη μεγάλη δόση ηρεμιστικών που έπαιρνε ώστε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της αυτοάνοσης ασθένειας
NEWSROOM