Πίνακας του Μποτιτσέλι πωλήθηκε για 45,5 εκατ. δολάρια

Σπάνιος πίνακας του Μποτιτσλελι πωλήθηκε για 45,5 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
Πηγή: Instagram.
0

Για 45,5 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε ο πίνακας «Άνθρωπος εν πληγή» του Σάντρο Μποτιτσέλι κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που διεξήγαγε ο οίκος Sotheby’s της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για ένα πορτρέτο προτομής του Χριστού, του οποίου το κεφάλι πλαισιώνεται από ιπτάμενους αγγέλους. Το έργο χρονολογείται από περίπου το 1500 ενώ το κάδρο από το οποίο συνοδεύεται ο πίνακας τοποθετείται χρονολογικά στον 19ο αιώνα.

Πριν την πραγματοποίηση της δημοπρασίας ο οίκος εκτιμούσε πως θα πουληθεί για τουλάχιστον 40 εκατομμύρια δολάρια και τελικά, όπως φαίνεται, ξεπέρασε τις προσδοκίες του.

«To όνομα Μποτιτσέλι είναι γνωστό σε όλους. Στο τμήμα μας αστειευόμαστε: δεν είναι χελωνονιτζάκι, αλλά πλησιάζει», δήλωσε ο Κρίστοφερ Απόστλ επικεφαλής του σχετικού τμήματος στον Sotheby’s αναφερόμενος στα κινούμενα σχέδια «Χελωνονιτζάκια» που το καθένα από αυτά έχουν ονόματα από καλλιτέχνες της Αναγέννησης.

«Όταν επρόκειτο να τον κοστολογήσουμε, καταλαβαίναμε ότι είναι ένας εμβληματικός πίνακας από έναν εμβληματικό καλλιτέχνη, και ότι τόσο σημαντικά έργα δεν βγαίνουν συχνά σε δημοπρασία. Η δύναμη που αποπνέει αυτή η εικόνα έχει απήχηση και σε άτομα που δεν είναι συλλέκτες μεγάλων έργων, επομένων απαιτούσε πολύ σοβαρή εκτίμηση της τιμής», πρόσθεσε. 

Σημειώνεται ότι έργο του Μποτιτσέλι με τίτλο «Νέος άνδρας που κρατά εικόνα» πωλήθηκε πέρυσι στην τιμή ρεκόρ των 92,2 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους 2022

Πολιτισμός / 25 χρόνια κλείνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Σε μια χρονιά που φέρνει στο φως σοκαριστικά συμβάντα κακοποίησης παιδιών και εφήβων, οι ταινίες αυτής της θεματολογίας δικαιώνουν τις διαχρονικές επιλογές του φεστιβάλ.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ