Σκληρή επίθεση Λάγκερφελντ στην Μέρκελ - Την κατηγορεί για τους νεοναζί και την άνοδο της ακροδεξιάς

Σκληρή επίθεση Λάγκερφελντ στην Μέρκελ - Την κατηγορεί για τους νεοναζί και την άνοδο της ακροδεξιάς Facebook Twitter
0

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, οργισμένος από τη μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ, που κατά τη γνώμη του προκάλεσε την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος AfD στο κοινοβούλιο, είπε ότι θα αποποιηθεί τη γερμανική υπηκοότητα «αν αυτό συνεχιστεί», σε συνέντευξή του στο περιοδικό Le Point.

«Ήταν ανάγκη να πει η Μέρκελ ότι έπρεπε η χώρα να δεχτεί ένα εκατομμύριο μετανάστες; Πρέπει να διατηρείται στη μνήμη το παρελθόν της Γερμανίας. Απεχθάνομαι τη Μέρκελ που το ξέχασε αυτό», δήλωσε ο σχεδιαστής επαναλαμβάνοντας τις επικρίσεις του σε βάρος της καγκελαρίου.

«Η καγκελάριος θέλησε να δώσει μια καλή εικόνα, αυτή την πλευρά της ως κόρης πάστορα που δεν ανέχεται το κακό που η Γερμανία έκανε στους άλλους το 1933. Το παράδοξο είναι ότι εκείνη θέλοντας να διορθώσει αυτό το κακό, το οδηγεί γρήγορα στην εξουσία. Το AfD ήταν ανύπαρκτο και με μια μόνο φράση τού έδωσε ύπαρξη χάνοντας δύο εκατομμύρια εκλογείς και στέλνοντας στο κοινοβούλιο 100 από αυτούς τους νεοναζί», πρόσθεσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Chanel.

«Αν αυτό συνεχιστεί, αποποιούμαι τη γερμανική εθνικότητα. Δεν θέλω πλέον να ανήκω σε αυτή τη λέσχη των νεοναζί», πρόσθεσε ο σχεδιαστής μόδας.

«Εντούτοις, δεν θέλω να γίνω Γάλλος. Δεν μου αρέσουν τα έθνη, είμαι κοσμοπολίτης. Δεν αισθάνομαι Γερμανός, είμαι Βορειοευρωπαίος», δηλώνει ο σχεδιαστής που γεννήθηκε στο Αμβούργο.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Λάγκερφελντ είχε δηλώσει ωστόσο σε συνέντευξη στο περιοδικό Madame Figaro ότι αισθανόταν "τελείως" Γερμανός. «Ναι, είμαι τελείως Γερμαναράς, ένας Γερμαναράς από τη Βαϊμάρη, εκσυγχρονισμένος. Αυτό είναι μέσα στα γονίδιά μου και δεν με ενοχλεί καθόλου. Και δεν οφείλεται στις ανοησίες που κάνει η Μέρκελ που θέλω να πάψω να είμαι Γερμανός».

Τον Νοέμβριο, άλλες δηλώσεις του σχεδιαστή για τους μετανάστες, τους οποίους είχε χαρακτηρίσει "εχθρούς" των Εβραίων και για την  Μέρκελ, τις οποίες έκανε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο C8, είχαν προκαλέσει αίσθηση. «Δεν γίνεται, παρότι έχουν μεσολαβήσει δεκαετίες μεταξύ των δύο γεγονότων, να σκοτώνουν εκατομμύρια Εβραίους για να φέρουν στη συνέχεια εκατομμύρια από τους χειρότερους εχθρούς τους», είχε δηλώσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Πολιτισμός / Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Η «Χαμένη Πόλη» εξακολουθεί να γοητεύει τους ερευνητές και έχει πολλά ακόμη να δώσει μέσα από τη μεγαλύτερη ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ, τα τελευταία 70 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Πολιτισμός / Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γουόρεν Ζέινς που κυκλοφόρησε το 2023 και εστιάζει στη δημιουργία του άλμπουμ «Nebraska» (1982) το οποίο ηχογράφησε ο Σπρίνγκστιν στο δωμάτιο του στο Κολτς Νεκ του Νιου Τζέρσεϊ σε ένα τετρακάναλο κασετόφωνο
LIFO NEWSROOM
Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Ο Ντάριο Αρτζέντο που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 85 του χρόνια έχει πλέον αποσυρθεί από τα κινηματογραφικά πλατό εδώ και τρία χρόνια, καθώς πέρα από το εμπόδιο της ηλικίας του απογοητεύτηκε και από την αποδοχή που είχε η τελευταία του ταινία «Μαύρα Γυαλιά»
LIFO NEWSROOM
Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Έφτασαν Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν - Ο σκηνοθέτης φορούσε καρφίτσα με παλαιστινιακή σημαία

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Έφτασαν Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν - Ο σκηνοθέτης φορούσε καρφίτσα με παλαιστινιακή σημαία

«Μου αρέσει να δουλεύω με τον Γιώργο» δήλωσε η Έμα Στόουν - «Η ταινία δείχνει τι συμβαίνει τώρα στην κοινωνία» τόνισε ο σκηνοθέτης
LIFO NEWSROOM
Το Μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ κινδυνεύει να κλείσει

Πολιτισμός / Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ κινδυνεύει να κλείσει

Το μουσείο ζητά από την κυβέρνηση να παρέχει επιπλέον 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να καλυφθούν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις και τα μέτρα βιωσιμότητας – τονίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί απλώς οικονομική ενίσχυση, αλλά συμβατική υποχρέωση
LIFO NEWSROOM