Σε δημοπρασία το σπίτι των παιδικών χρόνων του Τζορτζ Χάρισον στο Λίβερπουλ

Σε δημοπρασία το σπίτι των παιδικών χρόνων του Τζορτζ Χάρισον στο Λίβερπουλ Facebook Twitter
Το σπίτι του Τζορτζ Χάρισον όπως είναι σήμερα | Φωτο: Omega Auctions
0

Το σπίτι των παιδικών χρόνων του Τζορτζ Χάρισον, όπου οι Beatles έκαναν πρόβες, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία αυτόν τον μήνα με εκτιμώμενη τιμή μεταξύ 160.000 και 200.000 στερλίνες.

Το σπίτι με ταράτσα και τρία υπνοδωμάτια βρίσκεται στην 25 Upton Green στο προάστιο Speke του Λίβερπουλ και έχει ανακαινιστεί, αλλά εξακολουθεί να έχει μερικά από τα χαρακτηριστικά που υπήρχαν όταν ζούσε εκεί ο Χάρισον, συμπεριλαμβανομένου του αρχικού λουτρού, του νεροχύτη και των βοηθητικών κτιρίων.

Η οικογένεια Χάρισον μετακόμισε εκεί το 1949 όταν ο Τζορτζ ήταν έξι ετών και έμεινε για 12 χρόνια. Ήταν η βάση του Χάρισον καθώς έκανε τις πρώτες του εξερευνήσεις στη μουσική. Έχοντας συναντήσει τον Πολ Μακάρτνεϊ στο λεωφορείο για το σχολείο τους, το Liverpool Institute High School for Boys, αργότερα πέρασε με επιτυχία σε οντισιόν για το συγκρότημα του Λένον και του Μακάρτνεϊ, τους Quarrymen. Διάφορες φωτογραφίες απεικονίζουν το συγκρότημα, που σύντομα θα γινόταν οι Beatles, στο Upton Green House.

Σε δημοπρασία το σπίτι των παιδικών χρόνων του Τζορτζ Χάρισον στο Λίβερπουλ Facebook Twitter
Ο νεαρός Τζορτζ Χάρισον μπροστά στο σπίτι του | Φωτο: Omega Auctions

Ο Πολ Φέαργουεδερ της εταιρείας Omega Auctions στο Merseyside είπε ότι ο Τζορτζ έμαθε να παίζει κιθάρα σε αυτό το σπίτι και οι φωτογραφίες της ομάδας που μαζεύτηκε εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960 είναι εκπληκτικές. Μαζί με το σπίτι δημοπρατούνται διάφορα αυτόγραφα, φωτογραφίες και άλλα εφήμερα των Beatles, και μια επιστολή από τον μάνατζέρ τους Brian Epstein που απέρριψε μια προσφορά από την Decca Records τον Φεβρουάριο του 1962.

Το συγκρότημα πέρασε από οντισιόν για τη δισκογραφική αλλά απορρίφθηκε, με τα στελέχη της δισκογραφικής να αιτιολογούν ότι ήταν ένα κιθαριστικό γκρουπ που δεν είχε μέλλον στη σόουμπιζ. Αυτή η επιστολή που δημοπρατείται τώρα, επιβεβαιώνει ότι η Decca έκανε μια μεταγενέστερη προσφορά στο συγκρότημα, αλλά απορρίφθηκε από τον Epstein, ο οποίος ισχυρίζεται στην επιστολή ότι το συγκρότημα είχε μια προσφορά από άλλη δισκογραφική.

Ωστόσο, μέρες αργότερα ο George Martin της Parlophone θα πρόσφερε στο συγκρότημα συμβόλαιο, «οπότε ο ισχυρισμός του Epstein για άλλη προσφορά για ηχογράφηση ήταν αναληθής και πιθανότατα το αποτέλεσμα της πληγωμένης περηφάνιας του μετά την αρχική απόρριψη από την Decca», γράφει η λίστα της δημοπρασίας. Η επιστολή αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 2.000 και 4.000 λιρών.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ