Σαρλ Αζναβούρ: Δώστε τα ερημωμένα χωριά για να κατοικήσουν οι πρόσφυγες

Σαρλ Αζναβούρ: Δώστε τα ερημωμένα χωριά για να κατοικήσουν οι πρόσφυγες Facebook Twitter
2

Ο τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ έκανε έκκληση σήμερα να δοθεί μια ευκαιρία "ζωής" στους πρόσφυγες που φτάνουν στη Γαλλία, υπερασπιζόμενος την ιδέα που είχε διατυπώσει την περασμένη άνοιξη να κατοικηθούν και πάλι τα χωριά που έχουν ερημώσει με αυτούς τους ανθρώπους.

"Με λυπεί πολύ, αισθάνομαι οδύνη, βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους να περιφέρονται, σαν χαμένοι, με τα παιδιά τους" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο τραγουδιστής που είναι πλέον 91 ετών. "Εγώ δεν έζησα κάτι τέτοιο όμως νομίζω ότι οι γονείς μου βίωσαν μια τέτοια κατάσταση", πρόσθεσε.

Ο Αζναβούρ γεννήθηκε το 1924 στο Παρίσι από Αρμένιους γονείς.

"Πρέπει να τους βρούμε μια ζωή, πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον τους", συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι την άνοιξη είχε προτείνει να ξανακατοικηθούν τα ερημωμένα γαλλικά χωριά από αυτούς τους πρόσφυγες.

"Το θέμα είναι να γεμίσουμε τα χωριά με ανθρώπους διαφορετικών επαγγελμάτων. Άνθρωποι κάθε επαγγέλματος έχουν πάρει τους δρόμους, δίχως καμιά εξαίρεση. Σίγουρα υπάρχουν μεταξύ τους γιατροί, αρτοποιοί, μηχανικοί αυτοκινήτων... Και, σε μια τέτοια κατάσταση, η Γαλλία θα γινόταν το παράδειγμα. Ο κόσμος θα έλεγε: για δείτε εκεί, ξανάχτισαν τα χωριά. Θα μπορούσαμε να ξανανοίξουμε τα σχολεία, τα ταχυδρομεία..." συνέχισε.

Ο Αζναβούρ διευκρίνισε ότι δεν έχει συζητήσει την ιδέα του με πολιτικούς ή με δημάρχους αλλά είπε ότι ξέρει να "κινητοποιεί" τον κόσμο, όπως το είχε κάνει το 1989, όταν μαζί με άλλους καλλιτέχνες τραγούδησε ένα τραγούδι για την Αρμενία που τότε είχε πληγεί από έναν πολύ ισχυρό σεισμό.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνικό Θέατρο: Ανοίγει ξανά από την Πέμπτη 23 Μαρτίου

Ρεπορτάζ / Εθνικό Θέατρο: Ανοίγει ξανά από την Πέμπτη 23 Μαρτίου

Σχολιάζουν στη LIFO για τη λήξη των καταλήψεων οι Γιάννης Μόσχος, Βασίλης Πουλαντζάς, Γιώργος Κουτλής, Δημήτρης Καραντζάς, Νίκος Καραθάνος, Νίκος Χατζόπουλος - Την επόμενη εβδομάδα το πρώτο showcase του Εθνικού
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

2 σχόλια
Ενα πολυ σημαντικο ζητημα ειναι οτι η μονιμη εγκατασταση αυτων θα δημιουργησει επιπλεον μειονοτητες στην Ελλαδα και μαλιστα στα συνορα...Αφετερου κανενας δεν θα μεινει οικειωθελως σε τετοια χωρια για πολυ καθως δεν θα τπαρχουν δουλειες και το κρατος δεν μπορει να τους περιθαλπτει επ απειρον οποτε ειτε θα ερημωσουν ειτε θα αρχισουν εγκληματικες ενεργειες για επιβιωση.Υπαρχουν πολλα θεματα,εθιξα ελαχιστα και σε μικρο βαθμο
Αυτό σκεφτόμουν και εγώ, έχοντας κατά νου περιοχές πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, όταν τις είχα επισκεφθεί, όπου είδα αρκετά χωριά εγκαταλειμένα, ομοίως και για άλλες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Θα ήθελα να έχω μία εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος από κάποιον, ειδικά για τους κινδύνους που εγκυμονεί μία τέτοια ενέργεια στην πράξη, τα οφέλη γνωστά.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ