Η νεοεκλεγείσα στην πολιτεία του Ντελαγουέρ γερουσιαστής Sarah McBride έδωσε μάθημα σωστής, ψύχραιμης, σύντομης απάντησης στα τρανσφοβικά τρολ του διαδικτύου.

 

Η McBride, που μετά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ έγινε το πρώτο trans άτομο που θα βρεθεί στη Γερουσία, εκπροσωπώντας τους Δημοκρατικούς, μοιράστηκε στον λογαριασμό της στο Twitter ένα screenshot με μήνυμα που της είχε στείλει αγνώστων λοιπών στοιχείων σχολιαστής, ρωτώντας τη για την ταυτότητα φύλου της.

 

«Έχω μπερδευτεί. Είσαι αγόρι ή κορίτσι;» ρωτά το μήνυμα την 30χρονη McBride, κι εκείνη με τη σειρά της, έχοντας στο βιογραφικό της μακρά πορεία στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, απαντά με τον πιο εύγλωττο, ειρωνικό και ξεκάθαρο τρόπο, αντικρούοντας τον ξεκάθαρα τρανσφοβικό τόνο του τρολ: «Είμαι γερουσιαστής».

 

 

Στην ανάρτηση του screenshot αυτής της σύντομης συνομιλίας στο Twitter, όπου πρόσθεσε το σχόλιο «ελπίζω αυτό να είναι ξεκάθαρο», η McBride έγινε δέκτης ενθουσιωδών μηνυμάτων συμπαράστασης. To tweet έλαβε πάνω από 500.000 likes και 40.000 rertweets μέσα σε ένα 24ωρο.

 

Η McBride είναι πλέον η πιο υψηλόβαθμη trans αξιωματούχος στις ΗΠΑ. Είχε γράψει ιστορία και το 2016, όταν έγινε το πρώτα ανοικτά trans άτομο που μίλησε σε συνέδριο μεγάλου κόμματος στις ΗΠΑ. Το 2013 είχε εργαστεί στην προεκλογική καμπάνια του Μπο Μπάιντεν, του γιου του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που έχασε αργότερα τη ζωή του από καρκίνο.