Σαν σήμερα, πριν πέντε χρόνια, άνοιξε τις πόρτες του το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας

Πέντε χρόνια από τα εγκαίνια του Σπιτιού της Ευρωπαϊκής Ιστορίας Facebook Twitter
0

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από την ίδρυση του Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το μουσείο στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτήριο Eastman, στο κατάφυτο πάρκο Leopold των Βρυξελλών. Το κτήριο ανακαινίστηκε αλλά διατηρήθηκε η παλαιά του αίγλη, του 1930, όταν και στέγαζε οδοντιατρική κλινική για άπορα παιδιά.

Στη μόνιμη έκθεση, οι επισκέπτες ξεναγούνται στην ευρωπαϊκή ιστορία, από τις απαρχές της Ευρώπης και την πορεία της στον χρόνο μέχρι τους Παγκόσμιους Πολέμους και, στη συνέχεια, την αναζήτηση καλύτερης ζωής.

Υπάρχουν και πολλές συμμετοχικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για επισκέπτες κάθε ηλικίας και δη για οικογένειες που μπορούν να εξερευνήσουν την ευρωπαϊκή ιστορία. 

Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί τους επισκέπτες να μην χάσουν  τις ζωγραφιές art deco οι οποίες μεταφέρουν μύθους του Jean de La Fontaine και έχουν συντηρηθεί με μεγάλη φροντίδα.

Η είσοδος είναι δωρεάν και οι επισκέψεις διαρκούν περίπου 90 λεπτά. Τα εκθέματά του επεξηγούνται και στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΘΝΟΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ

Πολιτισμός / Τι έδειξαν οι ανασκαφές για την αρχαία πόλη της Κύθνου

Οι εργασίες φέτος επικεντρώθηκαν και πάλι στην Ακρόπολη, αφενός στην ανασκαφή του οικιστικού συγκροτήματος του Νοτίου Πλατώματος και αφετέρου στην ευρύτερη περιοχή του ιερού της Δήμητρας και Κόρης
THE LIFO TEAM
Ρόδος: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στον αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»

Πολιτισμός / Ρόδος: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στον αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, διαμορφώνει και αναδεικνύει τον ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά μη αναδεδειγμένο, μέχρι σήμερα, αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»
THE LIFO TEAM
Κομήτης Ferto: Oι Εurofans δείχνουν ενθουσιασμένοι με το τραγούδι-δυναμίτης του Akyla

Πολιτισμός / Κομήτης Ferto: Oι Εurofans δείχνουν ενθουσιασμένοι με το τραγούδι-δυναμίτης του Akyla

Σχόλια στο εξωτερικό το συγκρίνουν με την ενέργεια του Käärijä (Φινλανδία 2023), όχι γιατί μοιάζει μουσικά, αλλά γιατί έχει αυτόν τον "τρελό" και κολλητικό ρυθμό που σε κάνει να θέλεις να χορέψεις αμέσως.
THE LIFO TEAM
Ισπανία: Το Πράδο δεν χρειάζεται ούτε έναν επισκέπτη παραπάνω, δηλώνει ο

Πολιτισμός / Ισπανία: Το Πράδο δεν χρειάζεται ούτε έναν επισκέπτη παραπάνω, δηλώνει ο διευθυντής του μουσείου

Το εμβληματικό μουσείο της Μαδρίτης υποδέχτηκε 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2025, μία τεράστια επιτυχία την οποία ο διευθυντής του την αντιμετωπίζει με επιφύλαξη
THE LIFO TEAM