Σαν σήμερα, πριν πέντε χρόνια, άνοιξε τις πόρτες του το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας

Πέντε χρόνια από τα εγκαίνια του Σπιτιού της Ευρωπαϊκής Ιστορίας Facebook Twitter
0

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από την ίδρυση του Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το μουσείο στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτήριο Eastman, στο κατάφυτο πάρκο Leopold των Βρυξελλών. Το κτήριο ανακαινίστηκε αλλά διατηρήθηκε η παλαιά του αίγλη, του 1930, όταν και στέγαζε οδοντιατρική κλινική για άπορα παιδιά.

Στη μόνιμη έκθεση, οι επισκέπτες ξεναγούνται στην ευρωπαϊκή ιστορία, από τις απαρχές της Ευρώπης και την πορεία της στον χρόνο μέχρι τους Παγκόσμιους Πολέμους και, στη συνέχεια, την αναζήτηση καλύτερης ζωής.

Υπάρχουν και πολλές συμμετοχικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για επισκέπτες κάθε ηλικίας και δη για οικογένειες που μπορούν να εξερευνήσουν την ευρωπαϊκή ιστορία. 

Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί τους επισκέπτες να μην χάσουν  τις ζωγραφιές art deco οι οποίες μεταφέρουν μύθους του Jean de La Fontaine και έχουν συντηρηθεί με μεγάλη φροντίδα.

Η είσοδος είναι δωρεάν και οι επισκέψεις διαρκούν περίπου 90 λεπτά. Τα εκθέματά του επεξηγούνται και στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM