Πρώτες φωτογραφίες από τον Killer Joe με τον Γιάννη Στάνκογλου

Πρώτες φωτογραφίες από τον Killer Joe με τον Γιάννη Στάνκογλου Facebook Twitter
Killer Joe | Φωτο: Πάτροκλος Σκαφίδας
0

Στα τέλη του 20ου αιώνα η κατάρρευση του αμερικανικού ονείρου και η τραγωδία της καπιταλιστικής ουτοπίας  εμπνέουν τον Tracy Letts να γράψει το έργο «Killer Joe». Βαθιά επηρεασμένος από τον Αμερικανικό Νότο του περιθωρίου, το πολιτικό και κοινωνικό του βλέμμα συναντά τη μη προνομιούχα τάξη, τον λαό των τροχόσπιτων, που έχει το υποτιμητικό παρατσούκλι trailer trash («σκουπίδια των τροχόσπιτων»).

Χωρίς να «εξιδανικεύει» τη φτώχεια με στοιχεία ανθρωπισμού, αρετής, αυτοθυσίας και ανωτερότητας, ο Letts γράφει ένα βίαιο έργο με θέμα την παθογένεια μιας δυσλειτουργικής οικογένειας. Με στοιχεία που δανείζεται από τη μαύρη κωμωδία και το θρίλερ και με επιρροές από  τον Tennessee Williams και τον William Falkner κάνει πρωταγωνιστή έναν κόσμο βίαιο, χυδαίο και αδυσώπητα σκληρό.

Ο Γιάννης Στάνγκογλου, στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, μεταφέρει επί σκηνής, το «Killer Joe» έχοντας στο πλευρό του μία ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών: τον Κώστα Νικούλι, την Ναταλία Σουίφτ, τη Δήμητρα Λημνιού και τον Κωνσταντίνο Σειραδάκη.

Ένας καταχρεωμένος νεαρός έμπορος ναρκωτικών ζητά από έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας του Τέξας, έναν σύγχρονο καουμπόι του Νότου, που συμπληρώνει το εισόδημά του ως επαγγελματίας εκτελεστής, να σκοτώσει τη μητέρα του ώστε να εισπράξει ο ίδιος, η μικρότερη αδερφή του, ο πατέρας του και η μητριά του την ασφάλεια ζωής. Καθώς δεν έχει να δώσει προκαταβολή για τον φόνο, ο ντετέκτιβ του ζητά ως εγγύηση τη μικρή του αδερφή και εκείνος, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, τη δίνει.

Πρώτες φωτογραφίες από τον Killer Joe με τον Γιάννη Στάνκογλου Facebook Twitter
Killer Joe | Φωτο: Πάτροκλος Σκαφίδας
Πρώτες φωτογραφίες από τον Killer Joe με τον Γιάννη Στάνκογλου Facebook Twitter
Killer Joe | Φωτο: Πάτροκλος Σκαφίδας
Πρώτες φωτογραφίες από τον Killer Joe με τον Γιάννη Στάνκογλου Facebook Twitter
Killer Joe | Φωτο: Πάτροκλος Σκαφίδας
Πρώτες φωτογραφίες από τον Killer Joe με τον Γιάννη Στάνκογλου Facebook Twitter
Killer Joe | Φωτο: Πάτροκλος Σκαφίδας

Συντελεστές παράστασης

Μετάφραση: Γιάννης Σακαρίδης, Ντενίς Νικολάου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Στάνκογλου

Δραματουργική επεξεργασία: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου

Σκηνικά & Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη

Μουσική: Φώτης Σιώτας

Χορογραφία: Έντι Λάμε

Φωτισμοί: Γιώργος Καρβέλας

Παίζουν:

Γιάννης Στάνκογλου, Νικούλι Κώστας, Σειραδάκης Κωνσταντίνος,

Δήμητρα Λημνιού, Ναταλία Σουίφτ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Άνα ντε Άρμας, ο Νίκολας Κέιτζ και ένας πιγκουίνος από αύριο στις αίθουσες

Πολιτισμός / H Άνα ντε Άρμας, ο Νίκολας Κέιτζ και ένας πιγκουίνος από αύριο στις αίθουσες

8 κυκλοφορίες προστίθενται στο πρόγραμμα των κινηματογράφων, ανάμεσά τους το spin-off του Τζον Γουίκ, μια ακόμα tour de force εμφάνιση του Νίκολας Κέιτζ και ένα crowdpleaser με τον Στιβ Κούγκαν που δύσκολα θα αφήσει μάτι στεγνό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Πολιτισμός / Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Η αρχική ταινία 28 Days Later, με πρωταγωνιστή τον Μέρφι, θεωρείται σταθμός στον σύγχρονο κινηματογράφο τρόμου, τόσο για την αισθητική της όσο και για την ανατροπή της παραδοσιακής εικόνας του ζόμπι
LIFO NEWSROOM
Εικονγραφημένο προφυλακτικό 200 ετών εκτίθεται στο Rijksmuseum

Πολιτισμός / Μουσείο θα εκθέσει προφυλακτικό 200 ετών, πιθανότατα φτιαγμένο από έντερο προβάτου

Φτιάχτηκε από σκωληκοειδή απόφυση προβάτου και αναπαριστά μια ημίγυμνη καλόγρια με τρεις άνδρες - Πιστεύεται, ότι ανήκει σε αριστοκρατικό οίκο ανοχής του Παρισιού γύρω στο 1830
LIFO NEWSROOM
Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Πολιτισμός / Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Με τη συμμετοχή πάνω από 160 σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, εκδοτών, μεταφραστών, ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών, πάνελ γύρω από επίκαιρους θεματικούς άξονες, τόσο από το πεδίο της λογοτεχνίας όσο και από το πεδίο της κοινωνίας, αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων, το 4ο ΦΒΧ επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης aπό τις 25 έως και τις 29 Ιουνίου 2025.
LIFO NEWSROOM
Ακρόπολη: Αποδόθηκαν στο κοινό οι διαδρομές στον αρχαιολογικό χώρο και το νέο πωλητήριο

Πολιτισμός / Ακρόπολη: Αποδόθηκαν στο κοινό οι διαδρομές στον αρχαιολογικό χώρο και το νέο πωλητήριο

Στα εγκαίνια, η μουσική ομάδα «Encardia» παρουσίασε τραγούδια και χορούς από τις ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου, με μουσικό περίπατο μέχρι το Ιερό της Αφροδίτης και του Έρωτα
LIFO NEWSROOM
Οι σήραγγες του Λονδίνου που ενέπνευσαν τον δημιουργό του James Bond θα γίνουν μουσείο κατασκοπείας

Πολιτισμός / Οι σήραγγες του Τζέιμς Μποντ θα γίνουν μουσείο κατασκοπείας

Το σύμπλεγμα που χτίστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και ενέπνευσε τον Ίαν Φλέμινγκ, θα περιλαμβάνει στρατιωτικό εξοπλισμό, διαδραστικές εκθέσεις και ένα μπαρ 30 μέτρα κάτω από τη γη.
LIFO NEWSROOM