Πουλήθηκε το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο για 62 εκατομμύρια δολάρια

Sacha Jafri Facebook Twitter
Το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο με τίτλο «Το Ταξίδι της Ανθρωπότητας».
0

Ο καλλιτέχνης με έδρα το Ντουμπάι, Sacha Jafri, πούλησε το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο, ένα πίνακα 5.1816τ.μ., που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο έργο στον κόσμο.

Το έργο πουλήθηκε σε υπερδιπλάσια τιμή από αυτή που είχε υπολογίσει εξαρχής ο καλλιτέχνης και τα έσοδα από την πώληση θα στηρίξουν φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως τις Dubai Cares, UNICEF, UNESCO και του Global Gift Foundation.

Το έργο με τίτλο «Το Ταξίδι της Ανθρωπότητας» αγοράστηκε από τον Andre Abdoune, έναν πολυεκατομμυριούχο Γάλλο επιχειρηματία των κρυπτονομισμάτων που δήλωσε ότι όταν ήταν παιδί δεν είχε να φάει και κάθε δολάριο που ξόδεψε για αυτό τον πίνακα θα ανακουφίσει παιδιά σε όλο τον κόσμο σε ζητήματα που σχετίζονται με την ψηφιακή πρόσβαση των παιδιών στη μάθηση, καθώς και στην υγειονομική περίθαλψη και υγιεινή.

Η δημοπρασία της πώλησης του έργου έγινε στο Ντουμπάι. Αρχικά ο Sacha Jafri ήθελε να χωρίσει το έργο σε 70 κομμάτια και να το δημοπρατεί τμηματικά καθ΄όλη τη διάρκεια του 2021.

Ο καλλιτέχνης δούλεψε το έργο του επί επτά μήνες μέσα στην αίθουσα χορού του ξενοδοχείου Ατλαντίς και είναι μέρος της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας Humanity Inspired, η οποία ξεκίνησε το 2020.

«Το όραμά μου ήταν να επανασυνδέσω τον διχασμένο πλανήτη μας μέσα από τις καρδιές, τα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών του κόσμου» είπε ο Jafri.

Πουλήθηκε το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο για 62 εκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
O Sacha Jafri δούλεψε το έργο του επί επτά μήνες
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρυπτονομίσματα, NFT, blockchain: Ο νέος κόσμος της τέχνης είναι μπροστά στις οθόνες μας

Εικαστικά / Κρυπτονομίσματα, NFT, blockchain: Ο νέος κόσμος της τέχνης είναι μπροστά στις οθόνες μας

Ένα μωσαϊκό από 5.000 ψηφιακές εικόνες, τις οποίες ο καλλιτέχνης δημιουργούσε καθημερινά -μία την ημέρα-, κατά τα τελευταία 13 χρόνια, πουλήθηκε για 69,3 εκατομμύρια δολάρια, με την τελική πώληση του έργου να σηματοδοτεί την τρίτη υψηλότερη τιμή δημοπρασίας που πέτυχε ένας ζωντανός καλλιτέχνης, τοποθετώντας τον Beeple μετά τον Τζεφ Κουνς και τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Unboxing Callas»: Μία διαφορετική έκθεση στην ΕΛΣ με προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας και την υποστήριξη της ΔΕΗ

Πολιτισμός / «Unboxing Callas»: Μία διαφορετική έκθεση στην ΕΛΣ με προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας και την υποστήριξη της ΔΕΗ

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «ΔΕΗ ενεργώ», η ΔEΗ στηρίζει τις εκδηλώσεις για την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση της σπουδαίας καλλιτέχνιδας.
NEWSROOM
Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου: Στο φως τα πολύτιμα αντικείμενα ενός άβατου για πρώτη φορά στο κοινό

Αρχαιολογία & Ιστορία / Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου: Στο φως τα πολύτιμα αντικείμενα ενός άβατου

Από το άβατο του θησαυροφυλακίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών στις βιτρίνες: Χρυσά και ασημένια κοσμήματα υψηλής αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής αξίας φωτίζουν την αρχαία Αχαΐα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τζον Σίνγκερ Σάρτζεντ: Ένας φεμινιστής (;) ζωγράφος και ένα πορτρέτο που αμφισβήτησε τις σεξουαλικές συμβάσεις της εποχής του

Πολιτισμός / Ο Σάρτζεντ ζωγράφιζε τις γυναίκες πέρα από τις σεξουαλικές συμβάσεις των καιρών τους

Κι όμως, υπήρχαν εποχές που τα πορτρέτα γυναικών θεωρούνταν προκλητικές, μόνο και μόνο επειδή εκείνες δεν έκρυβαν τη ζωντάνια, τη σεξουαλικότητα και τις επιθυμίες τους
NEWSROOM