Ποια δώρα γενεθλίων μπορεί να δεχτεί η Μέγκαν Μάρκλ και ποια όχι

Ποια δώρα γενεθλίων μπορεί να δεχτεί η Μέγκαν Μάρκλ και ποια όχι Facebook Twitter
0

Η Μέγκαν Μάρκλ γιόρτασε τα πρώτα της γενέθλια ως μέλος της βασιλικής οικογένειας και το πρωτόκολλο είναι εκεί για να της υπενθυμίσει ποια δώρα μπορεί να δεχτεί και ποια όχι. 

Η πρώην ηθοποιός μπήκε για τα καλά στις ζωές μας μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι. 

Στις 4 Αυγούστου η ίδια έγινε 37 ετών και ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν τα δώρα για το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειες. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Mirror», το παλάτι έχει θέσει σαφείς περιορισμούς γύρω από τα δώρα που μπορεί να κάνουν δεκτά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

«Η θεμελιώδης αρχή που διέπει την αποδοχή των δώρων από μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι ότι δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτά δώρα όπως φιλοξενία ή υπηρεσίες, που θα μπορούσαν να ενέχουν οποιαδήποτε υποχρέωση στον δότη» αναφέρει το πρωτόκολλο. 

Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Δεν μπορούν να δεχτούν δώρα- ή δείγματα δώρων- από επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα ρούχα από σχεδιαστές. 

Επίσης, η Δούκισσα του Σάσεξ μπορεί να δεχτεί δώρα από δημόσιους φορείς, όπως κυβερνητικές και πολιτικές ομάδες, ένοπλες δυνάμεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις, ωστόσο, πρέπει αυτοί να έχουν έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο αλλιώς θα απορρίπτονται. 

Χρήματα δεν μπορούν να γίνουν, επίσης, αποδεκτά, εκτός και αν προορίζονται για φιλανθρωπικό σκοπό. 

Όσον αφορά, πάλι, τα δώρα των φαν της, τα νέα δε φαίνεται να είναι ιδιαίτερα καλά καθώς θα είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός που θα γίνεται δεκτός.

Τι μπορεί να κρατήσει; Λουλούδια, φαγητό και βιβλία τα οποία, όμως, θα πρέπει, αφενός, να έχουν ουδέτερο θέμα, ενώ αφετέρου η αξία τους να μη ξεπερνά τις 150 λίρες. 

Πριν δυο χρόνια η Μέγκαν είχε ευχαριστήσει μέσω Instagram τους φαν της για τις ευχές τους με αφορμή τα 35α γενέθλιά της. 

«Η μαμά μου πάντα μου έλεγε πως τα τα γενέθλια είναι η προσωπική μας πρωτοχρονιά. Είναι η ευκαιρία να αποφασίσουμε για τον εαυτό μας και να σκεφτούμε τι θέλουμε να κάνουμε μέσα στον επόμενο χρόνο» είχε πει χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, οι προσφορές και οι ευχές των υποστηρικτών της πρέπει να περνούν πρώτα από βασιλικό «φίλτρο».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM
Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Καθώς όλο και περισσότερα θερινά σινεμά ανοίγουν, η συνέχεια ενός απέθαντου franchise, το φρέσκο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη και το κινηματογραφικό companion piece του νέου άλμπουμ του Weeknd είναι τρεις από τις έξι νέες ταινίες που επιχειρούν να φέρουν τους θεατές πίσω στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
hjnrjh

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2025: Oι σημαντικότερες στιγμές στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου

Η 13η ΕΣΩ: 'Αγκαλιάζοντας το Χάος σ’ έναν Έξυπνο Κόσμο' ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ακριβώς όπως υποσχέθηκε, σαν αγκαλιά, που εμπεριέχει την ρευστότητα του σύγχρονου, διασυνδεδεμένου κόσμου μας που, διαρκώς, αλλάζει.
ΜΕΛΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Έρχεται στο Μεσολόγγι ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Πολιτισμός / Μεσολόγγι: Έρχεται ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη του επετειακού κύκλου των 200 χρόνων από την ηρωική Έξοδο - Η αποκάλυψη του Νίκου Αλάγια για τον πατέρα του που μετανάστευσε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1960
LIFO NEWSROOM
«Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Εικαστικά / «Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Ο Michael Rakowitz, χρησιμοποιώντας αντισυμβατικές προσεγγίσεις, ανοίγει έναν διάλογο με έργα συγκινητικά, φανερά πολιτικά, υπενθυμίζοντάς μας την επανάληψη οδυνηρών γεγονότων της Ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νίκολας Κάλιναν: Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη συνεργασία με την Ελλάδα

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλά για συνεργασία, αλλά όχι επιστροφή

Ο Νίκολας Κάλιναν, Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, αναφέρεται στη συνέντευξή του για τη συνεργασία με την Ελλάδα γύρω από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, χωρίς να δίνει σαφή απάντηση για την επιστροφή τους
LIFO NEWSROOM
Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Πολιτισμός / Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Το αλουμίνιο δεν είναι απλώς το εικαστικό μέσο για τη νέα δουλειά του Σωκράτη Σωκράτους που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Eins στη Λεμεσό της Κύπρου· είναι το φάντασμα που στοιχειώνει τον καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Δείτε πώς ακριβώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια

Πολιτισμός / Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2.400 χρόνια - Το εντυπωσιακό «παιχνίδι» με το φως

O καθηγητής Juan de Lara του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την βοήθεια της τεχνολογίας έδειξε πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές φωτισμού για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Παρθενώνα σε ένα εντυπωσιακό θέαμα
LIFO NEWSROOM