Πλάκα: Σε αυτό το κτίριο θα στεγαστεί το μουσείο Καρόλου Κουν

Πλάκα: Σε αυτό το κτίριο θα στεγαστεί το μουσείο Καρόλου Κουν Facebook Twitter
0

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του μουσείου Καρόλου Κουν, στην Πλάκα. 

Το μουσείο θα στεγαστεί σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Διοσκούρων 7, στην Πλάκα. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η διαδικασία παραχώρησης του συγκεκριμένου κτιρίου, από το υπουργείο στο Θέατρο Τέχνης, το οποίο ίδρυσε ο Κάρολος Κουν το 1942. 

Παράλληλα, θα δοθεί επιχορήγηση ύψους 95.000 ευρώ στο Θέατρο Τέχνης, για των υποδομών που απαιτούν η καταγραφή, η τεκμηρίωση, η αξιολόγηση, η συντήρηση και σωστική διατήρηση της συλλογής εικαστικού και κυρίως ενδυματολογικού υλικού που δημιουργήθηκε για τις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, με τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού. 

Πλάκα: Σε αυτό το κτίριο θα στεγαστεί το μουσείο Καρόλου Κουν Facebook Twitter

Αυτό το πολύτιμο υλικό, που αποτελεί μια ολοκληρωμένη και σπάνια συλλογή, βρίσκεται άμεσα σε κίνδυνο φθοράς, καθώς φυλάσσεται σε ακατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους, επισημαίνει το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Αυτοψία στο κτίριο που θα στεγάσει το μουσείο Καρόλου Κουν πραγματοποίησαν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με την Μαριάννα Κάλμπαρη (καλλιτεχνική διευθύντρια), τον Κωστή Καπελώνη (νόμιμος εκπρόσωπος) και την Καλή Κυπαρίσση- Παγουλάτου (εκπρόσωπος του ΔΣ) του Θεάτρου Τέχνης. 

Πλάκα: Σε αυτό το κτίριο θα στεγαστεί το μουσείο Καρόλου Κουν Facebook Twitter

Ο Κάρολος Κουν υπήρξε ένας ακάματος οραματιστής και δημιουργός του Θεάτρου Τέχνης, το οποίο έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του ελληνικού θεάτρου, σημείωσε η Λίνα Μενδώνη. 

«Οι παραστάσεις του, πέρα από την εισαγωγή νέων στοιχείων στη θεατρική τέχνη, ανέδειξαν το έργο σημαντικών εικαστικών καλλιτεχνών. Συνεργάστηκαν μαζί του, για τα σκηνικά και τα κουστούμια,  Τσαρούχης, Μόραλης, Φωτόπουλος, Μυταράς και πλήθος άλλοι που η δουλειά τους αποτελεί ένα τεράστιο πολύτιμο υλικό. Μαζί με τα προσωπικά αντικείμενα του Καρόλου Κουν, θα στεγαστούν στο Μουσείο του, στην Πλάκα. Θα είναι ένας καλαίσθητος χώρος στον οποίο προβάλλεται και θα προστατεύεται το έργο, ενός μεγάλου δημιουργού, που τίμησε το θέατρο και την Ελλάδα», συμπλήρωσε η υπουργός Πολιτισμού. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Πολιτισμός / WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Με σημείο αναφοράς τις περσινές πυρκαγιές στον Έβρο, το WWF Ελλάς εκπόνησε δύο μελέτες με στόχο να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα διαδικασιών για τον μεταπυρικό σχεδιασμό των περιοχών της χώρας που πλήττονται από πυρκαγιές.
NEWSROOM
Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Bikeriders» του Τζεφ Νίκολς, το «Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person» και ο «Νυχτερινός Εκφωνητής» του Ρένου Χαραλαμπίδη ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ