Πέθανε στα 57 του ο Μαρκ Λάνεγκαν, frontman των Screaming Trees

Πέθανε στα 57 του ο Μαρκ Λάνεγκαν, frontman των Screaming Trees Facebook Twitter
0

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 57 χρόνων ο τραγουδιστής των Screaming Trees και Queens of the Stone, Μαρκ Λάνεγκαν.

«Ο αγαπημένος μας φίλος Mark Lanegan πέθανε σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Killarney της Ιρλανδίας. Αγαπημένος τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας και μουσικός, ήταν 57 ετών και αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Σέλι» αναφέρει η ανακοίνωση στο λογαριασμό του στο Facebook. 
 

Αρχικά, ο Αμερικανός έγινε γνωστός ως τραγουδιστής των Screaming Trees. Ήταν επίσης γνωστός ως μέλος των Queens of the Stone Age και The Gutter Twins. Κυκλοφόρησε έντεκα σόλο στούντιο άλμπουμ από το 1990, καθώς και τρία άλμπουμ συνεργασίας με την Isobel Campbell και δύο με τον Duke Garwood.

Πέθανε στα 57 του ο Μαρκ Λάνεγκαν, frontman των Screaming Trees Facebook Twitter
Οι Screaming Trees, με τον Μαρκ Λάνεγκαν στα αριστερά, στα παρασκήνια του Fulham Greyhound στο Λονδίνο, το 1989 - Φωτ.: Getty Images

O Αμερικανός τραγουδιστής, γεννημένος και μεγαλωμένος στην επαρχία της πολιτείας της Ουάσινγκτον, κατάφερε να νικήσει μετά από μήνες τον κορωνοϊό που τον άφησε σε κώμα. 


Η βιογραφία του «Devil in a Coma» όπου περιέγραψε τη βασανιστική, παρά λίγο μοιραία, εμπειρία του, κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Πέθανε στα 57 του ο Μαρκ Λάνεγκαν, frontman των Screaming Trees Facebook Twitter
O Λάνεγκαν σε συναυλία στις Βρυξέλλες, τον Δεκέμβριο του 2001 - Φωτ.: Getty Images


«Ολοένα και περισσότερο αυτό θύμιζε ένα ατελείωτο χαράκωμα σε μια φυλακή της κομητείας όπου δεν μπορούσα να κουνηθώ, με τη δίκη μου να είναι σκοπίμως απροσδιόριστη, διαρκώς μεταφερόμενη ώστε να με κρατάνε φυλακισμένο. Ό,τι κι αν ήταν αυτό το σκ@@@βαγόνι στο οποίο είχα μπει, δεν ήταν αστείο. Είχα πάρει τις κλωτσιές που μου άξιζαν μέσα στα χρόνια, αλλά αυτό προσπαθούσε να με διαλύσει, σώμα και ψυχή, και δεν μπορούσα να δω φως στο τούνελ» έγραφε σε απόσπασμα που είχε δημοσιεύσει ο Guardian. 


Για χρόνια χρήστης ναρκωτικών και φίλος των Κερτ Κομπέιν, Τζέφρι Λι Πιρς των Gun Club, ο Λάνεγκαν αποκαλείτο ως ο «μεγάλος επιζών της ροκ». 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM