Πέθανε στα 46 του ο Davide Renne, ο νέος creative director του οίκου Moschino

Πέθανε στα 46 του ο Davide Renne, νέος creative director του οίκου Moschino Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας και νέος creative director του οίκου Moschino, Davide Renne.

Την είδηση του θανάτου του Davide Renne επιβεβαίωσε η μητρική εταιρεία του οίκου Moschico, Aeffe SpA.

Ο Renne είχε ανακοινωθεί ως ο νέος creative director της Moschino μόλις στις 16 Οκτωβρίου. Είχε ξεκινήσει τον ρόλο του στον οίκο μόδας την 1η Νοεμβρίου και πέθανε μόλις εννέα ημέρες αργότερα.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τον πόνο που βιώνουμε αυτή τη στιγμή», ανέφερε μια δήλωση που εξέδωσε ο Massimo Ferretti, πρόεδρος της Aeffe SpA. «Ο Davide ήρθε μαζί μας μόλις πριν από λίγες μέρες, όταν μια ξαφνική ασθένεια τον πήρε πολύ νωρίς από κοντά μας. Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη».

Η πρώτη συλλογή του οίκου Moschino υπό τη διεύθυνση του Renne είχε προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο στο Μιλάνο τον Φεβρουάριο του 2024. Ο Renne ήταν προηγουμένως επικεφαλής γυναικείων ενδυμάτων στον οίκο Gucci και αντικατέστησε τον Jeremy Scott, ο οποίος ήταν επικεφαλής του οίκου την τελευταία δεκαετία.

«Αυτό που μπορεί να επιτύχει η μόδα - ειδικά η ιταλική μόδα, και ο οίκος Moschino πάνω απ' όλα, με την τεράστια δύναμή του, θα πρέπει να επιτευχθεί με μια αίσθηση παιχνιδιού, χαράς», είχε δηλώσει ο Renne. «Ευχαριστώ, κ. Ferretti που μου δώσατε τα κλειδιά του playroom σας. Ανυπομονώ να ξεκινήσω».

Ο Ferretti μίλησε ιδιαίτερα για το ελκυστικό και δημιουργικό πνεύμα του Renne. «Αν και ήταν μαζί μας μόνο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο Davide κατάφερε αμέσως να γίνει αγαπητός και άξιος σεβασμού. Σήμερα μας μένει η ευθύνη να συνεχίσουμε αυτό που οραματιζόταν η φαντασία και η δημιουργικότητά του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του».

Με πληροφορίες του CNN

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM
Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM