Πέθανε ο Jack Sonni, «ο άλλος κιθαρίστας» των Dire Straits

Πέθανε ο Jack Sonni, κιθαρίστας των Dire Straits Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Πέθανε ο άλλος κιθαρίστας των Dire Straits, Jack Sonni, σε ηλικία 68 ετών.

Τον θάνατο του θρυλικού κιθαρίστα των Dire Straits ανακοίνωσε η μπάντα με ανάρτηση στο διαδίκτυο. Η ομάδα δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Jack στο X, πρώην Twitter, όπου έγραφε «JackSonni Rest In Peace Dire Straits».

Δεν έχει αποκαλυφθεί η αιτία θανάτου του Jack Sonni.

Το βιογραφικό του Jack Sonni

Ο Jack Sonni γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1954 στην Ιντιάνα της Πενσιλβάνια. Δεν ήταν μόνο μουσικός αλλά και συγγραφέας και στέλεχος μάρκετινγκ. Ο πιο αξιοσημείωτος ρόλος του ήταν ως «ο άλλος κιθαρίστας» των Dire Straits την εποχή που το άλμπουμ «Brothers in Arms».

Ο Jack Sonni ξεκίνησε μαθαίνοντας πιάνο και στη συνέχεια τρομπέτα, προτού τελικά λατρέψει την κιθάρα σε ηλικία 14 ετών. Του άρεσε τόσο πολύ ο ήχος και η αίσθηση της κιθάρας που αποφάσισε να φύγει από το πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, όπου σπούδαζε φιλολογία. προκειμένου να εγγραφεί στο ωδείο του Χάρτφορντ.

Ο Sonni, δούλεψε στο εμβληματικό κατάστημα με κιθάρες της Νέας Υόρκης Rudy's Music Stop στη δεκαετία του 1970 όταν συνάντησε για πρώτη φορά τους συνιδρυτές του συγκροτήματος των DIre Straits, David και Mark Knopfler και κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία τους.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ