Πέθανε ο Ίαν Χολμ του «Lord of the Rings»

Πέθανε ο Ίαν Χολμ του «Lord of the Rings» Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Ίαν Χολμ, γνωστός μεταξύ άλλων για τον ρόλο του χόμπιτ στη σειρά ταινιών «Lord of the Rings».

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, έπασχε από ασθένεια που σχετίζεται με το Πάρκινσον.

Πέθανε ο Ίαν Χολμ του «Lord of the Rings» Facebook Twitter
Στην πρεμιέρα του «Tolkien», στο Λονδίνο, 29 Απριλίου 2019. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

«Με μεγάλη μας λύπη ενημερώνουμε ότι ο ηθοποιός Ίαν Χολμ πέθανε σήμερα το πρωί, στην ηλικία των 88» επιβεβαίωσε ατζέντης του. «Γοητευτικός, ευγενικός και πολύ ταλαντούχος. Θα μας λείψει οικτρά. Πέθανε ήρεμος στο νοσοκομείο, δίπλα στην οικογένειά του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Ίαν Χολμ ερμήνευσε τον ρόλο του Bilbo Baggins, του πρώτου κάτοχου του Δαχτυλιδιού στην ταινία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

 

Μεταξύ άλλων ρόλων του έγινε γνωστός για τις εμφανίσεις του στις ταινίες Alien (1979), Το Πέμπτο Στοιχείο (1997) και From Hell (2001), αλλά ο ρόλος που τον καταξίωσε ήταν εκείνος στην τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» (2001-2003), καθώς και στην τριλογία Χόμπιτ (2012-2014).

Πέθανε ο Ίαν Χολμ του «Lord of the Rings» Facebook Twitter
Σκηνή από την ταινία «Alien».

Το 1967 απέσπασε βραβείο Tony για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «The Homecoming», ενώ το 1998, τιμήθηκε με το βραβείο Laurence Olivier, για την ερμηνεία του στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Βασιλιάς Ληρ». Το 1981, βραβεύτηκε και με BAFTA, για τον ρόλο τους στην ταινία «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» (1981), που του χάρισε επίσης υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To μοναδικό Λιοντάρι που αναπαύεται του Ρέμπραντ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To μοναδικό Λιοντάρι που αναπαύεται του Ρέμπραντ σε δημοπρασία

Το μοναδικό σχέδιο ζώου του Ρέμπραντ που βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών βγαίνει σε δημοπρασία την άνοιξη προερχόμενο από μια από τις σημαντικότερες συλλογές στον κόσμο ολλανδικής ζωγραφικής
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΥΠΠΟ: Το ταφικό μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη φωτίζεται με νέα χρώματα

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Το ταφικό μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη φωτίζεται με νέα χρώματα

Το Υπουργείο αναθέτει σε δύο ερευνητικά κέντρα την υλοποίηση του έργου «AmphiPoly», που στοχεύει στην επιστημονικά τεκμηριωμένη ανασύσταση της αρχικής όψης του διακόσμου του μνημείου, συμπεριλαμβανομένων της πολυχρωμίας και της εικονογραφίας, σε όλες τις χρονολογικές τους φάσεις
LIFO NEWSROOM
Το ρεσιτάλ της Ρόουζ Μπερν, το τρυφερό «Renoir» κι ένας αιμοβόρος Αι-Βασίλης από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Το ρεσιτάλ της Ρόουζ Μπερν, το τρυφερό «Renoir» κι ένας αιμοβόρος Άι-Βασίλης από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Ρόουζ Μπερν στο «If I Had Legs I’d Kick you» αποτελεί τη βασική κινηματογραφική ατραξιόν της εβδομάδας, αν και υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως το «Renoir», που θυμίζει το σινεμά του Κόρε Έντα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ