Πάνω από 40.000 άνθρωποι πήγαν σινεμά το προηγούμενο τετραήμερο – μια ματιά στο ελληνικό box-office

Πάνω από 40.000 άνθρωποι πήγαν σινεμά το προηγούμενο τετραήμερο – μια ματιά στο ελληνικό box-office Facebook Twitter
Η Έμα Στόουν στο Cruella
0

Επισήμως τα εισιτήρια του περασμένου τετραημέρου ανήλθαν σε 40.643, ανεπισήμως στο νούμερο αυτό προστίθενται άλλα δύο χιλιάδες. Η απουσία έτερου πολιτιστικού ή αθλητικού γεγονότος που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντίπαλο δέλεαρ και οι πιο ελκυστικοί τίτλοι έφεραν μια διόλου ευκαταφρόνητη άνοδο από τα 25.000 εισιτήρια του προηγούμενου τετραημέρου, χαμηλότερη, όμως, από εκείνη που περίμενε η αγορά.

Η πληθώρα τίτλων είχε ως αποτέλεσμα εισιτήρια και αίθουσες να μοιραστούν «δημοκρατικά», οπότε καμία νέα ταινία δεν έφτασε τα 9.970 του προηγούμενου τετραημέρου του Nomadland. Με δεδομένη την πιο arthouse ιδιοσυγκρασία του σε σχέση με τον μέσο οσκαρικό νικητή, το Nomadland τα έχει πάει μέχρι στιγμής περίφημα, έχοντας κόψει 34.536 εισιτήρια. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το Moonlight είχε κλείσει την καριέρα του λίγο κάτω από τα 50.000 εισιτήρια σε εποχές προ πανδημίας.

Στην πρώτη θέση του box-office βρέθηκαν οι μεταγλωττισμένοι Croods με 7.143 εισιτήρια. Αν σε αυτά προσθέσεις τα 4.011 εισιτήρια του Soul, γίνεται εμφανές ότι οι οικογένειες επανέρχονται στα σινεμά. Cruella και A Quiet Place 2 αναδείχθηκαν σχεδόν ισόπαλα, με την ντισνεϊκή (όχι και τόσο) κακιά να αναδεικνύεται νικήτρια στο φώτο φίνις, έχοντας βέβαια να αντιμετωπίσει και την πειρατεία, εν αντιθέσει με το σπιλμπεργκικό σίκουελ του Τζον Κραζίνσκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του κέντρου έπρεπε να μετακινηθούν αρκετά για να απολαύσουν κάποια από τις δύο ταινίες, ενώ η απουσία των multiplex  μάλλον στοίχισε αρκετά. Τα φώτα της προσοχής είναι στραμμένα στο Fast and Furious 9 που βγαίνει στις 17 Ιουνίου και παραδοσιακά κόβει πολλά εισιτήρια, αλλά σε κλειστές αίθουσες.

Στην ελληνική μονομαχία του τετραημέρου σε συνολικό αριθμό εισιτηρίων επικράτησε ο Ράφτης, σε μέσο όρο ανά αίθουσα τα Μήλα. Τέλος, το πείραμα της προβολής των τριών ταινιών του Γουόνγκ Καρ Βάι, που έχουν ανέβει στην πλατφόρμα του Cinobo από τον Μάρτιο, κινήθηκε χλιαρά, με το Chunking Express να έρχεται πρώτο με 660 εισιτήρια. Λογικό για τον υπογράφοντα, που τη θεωρεί την καλύτερη εκ των τριών, ο Θοδωρής διαφωνεί και προκρίνει το οριακό Fallen Angels. (https://www.lifo.gr/guide/cinema/movies/ekptotoi-aggeloi)

Tην επόμενη εβδομάδα έρχονται άλλες εννέα ταινίες, αναμένουμε η εικόνα της κατανομής των εισιτηρίων να κινηθεί παρεμφερώς, ίσως να υπάρξει και μια μικρή αύξηση στο γενικό σύνολο, με δεδομένη την έξοδο δύο παιδικών ταινιών, του Tom and Jerry και του Raya and the Last Dragon.

Τα εισιτήρια του τετραημέρου αναλυτικά:

1.«Οι Κρουντς 2», 7.143 εισιτήρια σε 25 αίθουσες

2. «Κρουέλα», 5.793 σε 22 αίθουσες

3. «Ένα ήσυχο μέρος 2», 5. 753 σε 25 αίθουσες

4. «Η χώρα των νομάδων», 5.213 σε 22 αίθουσες /Σύνολο: 34.536

5. «Ο ράφτης», 4.616 σε 23 αίθουσες / Σύνολο: 4.616

6. «Soul», 4.011 σε 21 αίθουσες / Σύνολο: 15.671

7. «Μήλα», 2.839 σε 7 αίθουσες

8. «Πρόστιμο», 1.137 σε 9 αίθουσες/ Σύνολο: 8.828

9. «Ανάμεσά» μας, 978 σε 6 αίθουσες

10. «Ένας χρόνος στη Νέα Υόρκη», 899 σε 3 αίθουσες / Σύνολο: 2.697

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Coachella η Σαμπρίνα ανέβηκε για να γίνει μύθος και ο Μπίμπερ για να μείνει μόνος με το όνομά του

Πολιτισμός / Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ και ο Τζάστιν Μπίμπερ έδειξαν στο Coachella δύο πρόσωπα της ποπ

Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ πήγε στο Coachella για να φτιάξει τον μύθο της. Ο Τζάστιν Μπίμπερ ανέβηκε στη σκηνή σχεδόν μόνο με το παρελθόν του. Κι έτσι, μέσα σε δύο νύχτες, το φεστιβάλ έδειξε δύο διαφορετικές ηλικίες της ποπ.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Πολιτισμός / Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Με αφορμή την 60ή επέτειο του I Put a Spell on You και τις νέες κυκλοφορίες που ξαναφέρνουν τη Νίνα Σιμόν στο προσκήνιο, αξίζει να θυμηθούμε ότι δεν ήταν απλώς μια μεγάλη φωνή της τζαζ, της σόουλ ή του τραγουδιού διαμαρτυρίας. Ηταν η καλλιτέχνις που έκανε την αλήθεια να ακούγεται πιο επικίνδυνη από κάθε πόζα, και γι' αυτό η παρουσία της παραμένει ανήσυχα ζωντανή.
THE LIFO TEAM
Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Πολιτισμός / Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Η έκθεση Bellezza e Bruttezza στο Bozar των Βρυξελλών, που παρουσιάζεται έως τις 14 Ιουνίου, δείχνει ότι η δυτική ιδέα του ωραίου δεν γεννήθηκε μόνη της. Χτίστηκε απέναντι στο γήρας, τη γελοιότητα, την παραμόρφωση και το σώμα που θεωρήθηκε «λάθος». Κι έτσι μια μεγάλη έκθεση για την Αναγέννηση μιλά τελικά και για το βλέμμα που κουβαλάμε ακόμη.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Πολιτισμός / Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε νέο μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα από το Λούβρο, τη διάσημη υπόθεση που μετέτρεψε τον πίνακα σε παγκόσμιο φαινόμενο
THE LIFO TEAM
Λίνα Μενδώνη: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

«Ο συνολικός επανασχεδιασμός των εκθέσεων των δύο Μουσείων, βάσει και της επέκτασης-αναβάθμισης του κτηριακού συγκροτήματος θα αποδώσει ένα σύγχρονο μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας», τόνισε η υπουργός, Λίνα Μενδώνη
THE LIFO TEAM
Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Πολιτισμός / Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Η παράλληλη ενότητα των Καννών που έχει ταυτιστεί με την ανάδειξη νέων δημιουργών ανακοίνωσε το φετινό της πρόγραμμα με εννέα ταινίες από το Ιράν, την Ελβετία και τη Γαλλία. Το ACID επιμένει και φέτος σε πιο τολμηρές και λιγότερο προβλέψιμες επιλογές.
THE LIFO TEAM
Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Χοακίν Φίνιξ ανάμεσα στους 1.000 καλλιτέχνες που αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Πολιτισμός / 1.000 καλλιτέχνες αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και παραγωγοί του Χόλιγουντ υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή κατά της συγχώνευσης Paramount και Warner Bros. Discovery, λέγοντας ότι το deal θα κάνει τη βιομηχανία πιο κλειστή και πιο ασφυκτική για δημιουργούς και εργαζομένους.
THE LIFO TEAM
Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Πολιτισμός / Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Η Μπιόρκ διέψευσε ότι το echolalia είναι ο τίτλος του επόμενου δίσκου της και εξήγησε ότι πρόκειται για το όνομα της νέας της έκθεσης στην Εθνική Πινακοθήκη της Ισλανδίας. Εκεί θα παρουσιαστεί μια εκδοχή νέου τραγουδιού, ενώ το ολοκληρωμένο άλμπουμ αναμένεται το 2027.
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΙΝΟ ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ

Πολιτισμός / Ο Γκουαντανίνο υπερασπίζεται τον Σαλαμέ: «Πώς μπορεί ένα σχόλιο να εξελιχθεί σε παγκόσμια αντιπαράθεση;»

Ο Ιταλός σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών υπερασπίστηκε τον νεαρό ηθοποιό αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την όπερα και το μπαλέτο που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις
THE LIFO TEAM