Οργή έχει προκαλέσει ο Τζέισον Μόμοα που εμφανίστηκε σε βίντεο να κρατά στο στόμα ένα μπισκότο το όποιο τρώει στη συνέχεια μια αρκούδα.

 

Ο διάσημος ηθοποιός του Game Of Thrones δημοσίευσε στο Instagram μια σκηνή από το νέο σόου του «See» στο Apple TV+, όπου φορώντας ένα κοστούμι έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με μια καφέ αρκούδα του Κόντιακ. Γονατιστός σε ένα περιφραγμένο χώρο, ο Μόμοα φαίνεται να βάζει ένα μπισκότο στο στόμα του και αμέσως μετά η αρκούδα να το παίρνει απαλά από τα χείλη του. Αμέσως μετά σηκώνεται όρθιος, σκουπίζει το στόμα του και χαμογελά.

 

«Τι κάνουμε για την τέχνη. Βγήκε το "See". Δείτε το στο Apple TV+. Η αρκούδα χρειάζεται να γνωρίζει την μυρωδιά σου. Οπότε ορίστε τα μπισκοτένια φιλιά μου μεγάλε», έγραψε στη λεζάντα. Το «See» διαδραματίζεται σε ένα κόσμο περίπου 200 χρόνια μετά, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αφανιστεί από έναν θανάσιμο ιό και όσοι έχουν απομείνει είναι τυφλοί.

 

 

 

Λίγο μετά την δημοσίευση του βίντεο η PETA εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση όπου κατηγορεί τον Τζέισον Μόμοα για εκμετάλλευση του ζώο. 

 

«Ο Μόμοα φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει behind-the-scenes δικαιοσύνη για την εκμετάλλευση αυτού του ζώου. Τα άγρια ζώα χωρίζονται πολλές φορές από τις μητέρες τους όταν είναι μωρά και πετιούνται σε μια ζωή, όπου εκπαιδευτές συχνά χρησιμοποιούν βάναυσες μεθόδους όπως στέρηση τροφής, ξυλοδαρμό, ηλεκτροσόκ και αλυσοδέσιμο για να αποδώσουν. Ο Μόμοα γνωρίζει πόσο πειστικές και ζωντανές μπορεί να είναι εικόνες από υπολογιστή και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες, αλλά το να εκθέσεις μια αρκούδα σε δυνατά φώτα και γυρίσματα είναι στρεσογόνο και εντελώς ξεπερασμένο, οπότε ελπίζουμε στο μέλλον να αρνηθεί την συμμετοχή σε νούμερα σε άγρια ζώα», ανέφερε στην ανακοίνωση η PETA.

 

 

Οι αρκούδες του Κόντιακ προέρχονται από την νοτιοδυτική Αλάσκα και μπορεί να φτάσουν σε ύψος το 1.5 μέτρο και βάρος τα 600 κιλά.