Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 02/09

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 02/09 Facebook Twitter
Mία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της πρόσφατης μνήμης, η Ξηρασία με τον Έρικ Μπάνα.
0

Η Annette του Λεός Καράξ με τους Άνταμ Ντράιβερ και Μαριόν Κοτιγιάρ και τη μουσική των Sparks ανοίγει, μετά το φεστιβάλ Καννών, και τη φθινοπωρινή σεζόν στις ελληνικές αίθουσες. Ένα μιούζικαλ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Μαζί της μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της πρόσφατης μνήμης, η Ξηρασία με τον Έρικ Μπάνα, που κινείται ανάμεσα στο αστυνομικό δράμα συλλογικής ενοχής τύπου Mystic River και στην ιστορία λύτρωσης και υπόσχεται να μην αφήσει μάτι στεγνό στο φινάλε της.

Το Τρυφερέ μου Ταυρομάχε είναι ένα queer crowdpleaser που άφησε καλές εντυπώσεις στο περασμένο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το After 3:Μετά την Πτώση συνεχίζει την αγαπημένη ερωτική σειρά μια διόλου ευκαταφρόνητης μερίδας του νεανικού κοινού, ενώ το Malignant: Η Επέλαση του Κακού σηματοδοτεί την επιστροφή του μετρ του είδους Τζέιμς Γουάν στο horror με έναν φόρο τιμής στο ιταλικό giallo, αλλά με μεταφυσικό twist. Τέλος μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες για τους μικρούς μας φίλους κάνει την πρεμιέρα της στις αίθουσες. Ο λόγος για το Paw Patrol: Η ταινία, κινηματογραφική μεταφορά μιας σειράς που εδώ και κάποια χρόνια έχει κλέψει την καρδιά των παιδιών, αλλά κι αρκετά χρήματα από το πορτοφόλι των γονιών τους, τα οποία διοχετεύτηκαν σε παιχνίδια και διάφορα προϊόντα με τη σφραγίδα του franchise.

Με τα θερινά να λειτουργούν ακόμη, συνεχίζεται και το αγαπημένο σπορ των επανεκδόσεων. Aυτή την εβδομάδα η κισλοφσκική Τριλογία των Χρωμάτων κλείνει τον κύκλο της με την Μπλε Ταινία και τη Ζιλιέτ Μπινός να πασχίζει να ελευθερωθεί από τα δεσμά του θρήνου, η Τζίνα Ρόουλαντς δίνει ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ υποκριτικής στο κασσαβετικό Μια Γυναίκα Εξομολογείται, ενώ μία από τις πιο ιδιαίτερες (και πιο μαυρόψυχες) ταινίες του Μπίλυ Γουάιλντερ, το Τελευταίο Ατού, επιστρέφει μετά από δεκαετίες στις αίθουσες.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Το οπτικοακουστικά έκτακτο, μα ηθικά συζητήσιμο «Sirat», η κινηματογραφική εκδοχή του βίου του «Αγίου Παϊσιου» και το ντοκιμαντέρ η «Καρδιά του Ταύρου» είναι μερικές από τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΑΝΩΣΕΛΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Πολιτισμός / Κώστας Γανωσέλης: Πέθανε ο ενορχηστρωτής και μαέστρος - Το «αντίο» του Γιώργου Νταλάρα

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων οι Μίκης Θεοδωράκης, Μαρία Φαραντούρη και Νίκος Ξυλούρης
THE LIFO TEAM
Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν ίσως τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Πολιτισμός / Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Τα αντικείμενα χρονολογούνται περίπου 430.000 χρόνια πριν, μια «ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για την εξέλιξη του ανθρώπου», όπως σημειώνει η επικεφαλής των ερευνών και παλαιοανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου Τίμπιγκεν, Κατερίνα Χαρβάτη
THE LIFO TEAM
Σε τροχιά επανεκκίνησης το εργαστήριο Κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Πολιτισμός / Σε τροχιά επανεκκίνησης το εργαστήριο Κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου εργαστηρίου κεραμικής, ανοιχτού και προσβάσιμου σε δημιουργούς κάθε επιπέδου, από νέους καλλιτέχνες έως έμπειρους κεραμίστες
THE LIFO TEAM