Οι πιο περίεργοι κανόνες καλής συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Οι πιο περίεργοι κανόνες καλής συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας Facebook Twitter
0

Το να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας, μπορεί να φαντάζει παραμυθένιο, αλλά συνοδεύεται από πάρα πολλούς κανόνες καλής συμπεριφοράς, ορισμένοι εκ των οποίων αρκετά περίεργοι. 

Εκτός από το ότι οι γυναίκες πρέπει πάντα να φορούν καλσόν στο χρώμα του δέρματος, άπαντες όταν χαιρετούν πολίτες πρέπει να τους κοιτάζουν στα μάτια και απαγορεύεται να δίνουν αυτόγραφα (για να μην πλαστογραφηθούν οι υπογραφές τους), υπάρχει πολλοί ακόμη κανόνες που πρέπει να ακολουθούν. 

Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο περίεργους:

- Προσοχή στο σαγόνι όταν κατεβαίνουν σκάλες: Μια γυναίκα της βασιλικής οικογένειας υποχρεούται να κατεβαίνει τα σκαλιά με χάρη και το σαγόνι της πρέπει πάντα να είναι παράλληλα με το έδαφος, με τα χέρια της στο πλάι. 

- Οι κανόνες της υπόκλισης: Το ποιος υποκλίνεται σε ποιον είναι ζήτημα περίπλοκο. Για παράδειγμα όταν η Μέγκαν Μαρκλ μπει επισήμως στη βασιλική οικογένεια μετά το γάμο με τον πρίγκιπα Χάρι, θα πρέπει να υποκλίνεται ενώπιον όλων όσοι προηγούνται εκείνης, με σειρά προτεραιότητας: Βασίλισσα Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος, πρίγκιπας Κάρολος, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, πρίγκιπας Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον και οποιαδήποτε πριγκίπισσα εξ' αίματος, ήτοι Άννα, Βεατρίκη και Ευγενία. 

Επίσης η υπόκλιση θα πρέπει να είναι διακριτική- το ένα πόδι πίσω από το άλλο, ελαφρώς λυγισμένα γόνατα και σκυμμένο κεφάλι. Ωστόσο μπροστά στη βασίλισσα είθισται η υπόκλιση να είναι εντονότερη και μεγαλύτερης διάρκειας, σε ένδειξη σεβασμού απέναντί στο πρόσωπό της. 

- Η σειρά προτεραιότητας ισχύει επίσης στην είσοδο σε ένα χώρο. Η Μέγκαν θα πρέπει να μπει τελευταία, πίσω από όλους όσοι προηγούνται στη λίστα. 

- Απαγορεύεται η κατανάλωση θαλασσινών εκτός παλατιού. Κι αυτό για την αποφυγή δηλητηρίασης.

- Πάντα να έχουν ένα μαύρο σύνολο μαζί τους. Όταν ταξιδεύει κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας, είναι σημαντικό να έχει πάντα μαζί του ένα μαύρο σύνολο σε περίπτωση που πεθάνει κάποιος, ώστε να είναι κατάλληλα ντυμένο. 

- Υπακοή στους κανόνες της τιάρας. Η τιάρα δεν είναι ένα διακοσμητικό αξεσουάρ και έχει συγκεκριμένο τρόπο που φοριέται. Πρέπει να στέκεται ελαφρώς πάνω από το πρόσωπο ώστε να είναι ορατό και αυτό και τα υπόλοιπα κοσμήματα, τοποθετημένη σε γωνία 45 μοιρών. 

- Σταματούν να τρώνε όταν σταματά η βασίλισσα.

- Σωστή χρήση των μαχαιροπίρουνων. Εννοείται πως είναι απαγορευτικό να ανακοινώνουν στο δείπνο πως θέλουν να πάνε τουαλέτα, αντ' αυτού απλώς λένε «Με συγχωρείτε» και σηκώνονται από το τραπέζι. Επίσης για να δείξουν αν έχουν τελειώσει με το φαγητό ή όχι, τοποθετούν αντίστοιχα τα μαχαιροπίρουνα εντός ή εκτός πιάτου. 

- Κρατούν το τσάι «επαγγελματικά». Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας κρατούν πάντα το φλιτζάνι ελαφρώς από το χερούλι, χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη, με τα υπόλοιπα δάχτυλα να αγκαλιάζουν το υπόλοιπο.

Με πληροφορίες από The Cut

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φεστιβάλ Καννών: Η Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε με φόρεμα που είχε τα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Καννών: Η Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε με φόρεμα που είχε τα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης

Το σύνολό της ήταν μαύρο στο μπροστινό μέρος και λευκό πίσω, ενώ η ουρά του κατέληγε σε μια πράσινη απόχρωση, που σε συνδυασμό με το κόκκινο χαλί, παρέπεμπε στη σημαία
NEWSROOM
Η πλουσιότερη Αυστραλή και τα υπόλοιπα αμφιλεγόμενα πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Πολιτισμός / Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας και τα άλλα «κακόγουστα» πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Οι αμφιλεγόμενες προσωπογραφίες των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την Αυστραλία και τον κόσμο - «Η δουλειά μου θέλει να κάνει το κοινό να σκεφτεί την επιρροή και τα προνόμια κάποιων ανθρώπων»
NEWSROOM