Oasis: Σπάνιο πορτρέτο των αδελφών Gallagher δημοπρατείται για 1.5 εκατ. λίρες

Oasis: Σπάνιο πορτρέτο των αδελφών Gallagher δημοπρατείται για 1.5 εκατ. λίρες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου με τους Oasis, Liam και Noel Gallagher / EPA
0

Ένα μοναδικό πορτρέτο με τους Oasis, Liam και Noel Gallagher δημοπρατείται για 1.5 εκατομμύριο λίρες.

Ο οίκος Sotheby's ανακοίνωσε ότι πίνακας του 1996 από την Elizabeth Peyton θα αποτελέσει μέρος της δημοπρασίας Σύγχρονης Τέχνης του Ιουνίου στο Λονδίνο.

Η Peyton εμπνεύστηκε από μια φωτογραφία των αδελφών που τράβηξε ο Stefan De Batselier το 1995, τη χρονιά που ο Noel λέγεται ότι χτύπησε τον αδελφό του με ένα ρόπαλο του κρίκετ.

Μπορούσες να νιώσεις την «ήρεμη ένταση» μεταξύ τους στο πορτρέτο της Peyton, δήλωσε η Antonia Gardner, ειδικός στον οίκο Sotheby's και πρόσθεσε: «Είναι μια εικόνα για τον Τύπο... Έχουν τα χέρια τους ο ένας γύρω από τον άλλον, αλλά μπορείτε να αισθανθείτε αυτό το είδος της ελαφριάς έντασης μέσα της».

Oasis: Σπάνιο πορτρέτο των αδελφών Gallagher δημοπρατείται για 1.5 εκατ. λίρες Facebook Twitter
Το πορτρέτο των Oasis με τα «φωτεινά κόκκινα χείλη και τα ροδοκόκκινα μάγουλα» / Φωτ: Sothebys από Guardian

Η Peyton «πάντα θηλυκοποιεί ελαφρώς αυτούς τους μεγάλους αρσενικούς, μάτσο ποπ σταρ», δήλωσε η Gardner. «Έχετε φωτεινά κόκκινα χείλη, σχεδόν απαλά ροδοκόκκινα μάγουλα, υδάτινες μύτες... Η Peyton σίγουρα κάνει τα θέματά της να φαίνονται πολύ, πολύ όμορφα».

Το 1996, υπήρξε ένα καθοριστικό έτος για τους Oasis, δίνοντας τις μεγαλύτερες live συναυλίες που είχαν γίνει μέχρι τότε στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Φέτος το καλοκαίρι οι θρυλικοί Oasis επιστρέφουν, αφήνοντας στην άκρη τη χρόνια αμοιβαίας «απέχθειας» για το μεγάλο come back με συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, 16 χρόνια μετά τη διάλυσή τους.

Όπως και στο Knebworth, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι προσπάθησαν να πάρουν εισιτήρια από όσα ήταν διαθέσιμα, «με 14 εκατομμύρια οπαδούς να χάνουν τα 1,4 εκατομμύρια εισιτήρια», σχολιάζει ο Guardian.

«Αισθάνομαι ότι αυτή είναι ακριβώς η πιο τέλεια στιγμή για να εμφανιστεί ξανά αυτός ο πίνακας. Ο κύκλος έχει κλείσει», υπογράμμισε η Gardner.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ