Ο Τζόνι Ντεπ σκηνοθετεί ξανά μετά από 25 χρόνια

Ο Τζόνι Ντεπ σκηνοθετεί ξανά μετά από 25 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Τζόνι Ντεπ πρόκειται να σκηνοθετήσει για τον κινηματογράφο για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια.

Ο ηθοποιός επιστρέφει πίσω από την κάμερα για το «Modigliani», ένα βιογραφικό δράμα για τον Ιταλό καλλιτέχνη Amedeo Modigliani. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Αλ Πατσίνο μαζί με τον Μπάρι Ναβίντι. 

Βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Dennis McIntyre και σε κινηματογραφική απόδοση από τους Jerzy και Mary Kromolowski, το «Modigliani» διαδραματίζεται το 1916 στο Παρίσι και αφηγείται την ιστορία του ιταλικής καταγωγής ζωγράφου και γλύπτη Amedeo Modigliani.

«Το έπος της ζωής του Modigliani με τιμά απίστευτα. Πραγματικά αισθάνομαι τιμή να το μεταφέρω στην οθόνη», είπε ο Ντεπ.

«Ήταν μια ζωή με μεγάλες δυσκολίες, αλλά τελικά κατέληξε σε έναν θρίαμβο - μια παγκόσμια ανθρώπινη ιστορία με την οποία όλοι οι θεατές μπορούν να ταυτιστούν».

Η ταινία είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια του Ντεπ να ξαναρχίσει την καριέρα του στον απόηχο της πολύκροτης δίκης με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ. 

Αν και το Χόλιγουντ απέφυγε τον Ντεπ, λόγω των τεράστιων διαστάσεων που πήρε η δίκη, ο ίδιος κατάφερε να βρει δουλειά σε ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής.

Πρωταγωνιστεί ως ο αμφιλεγόμενος βασιλιάς Λουδοβίκος XV στην επερχόμενη ταινία της Γαλλίδας σκηνοθέτριας και ηθοποιού Maïwenn «Jeanne du Barry», ένα ιστορικό ρομαντικό δράμα.

Το «Jeanne du Barry» θα είναι ο πρώτος σημαντικός ρόλος του Ντεπ μετά την ανεξάρτητη ταινία του 2020 «Minamata», στην οποία υποδύθηκε τον φωτορεπόρτερ W. Eugene Smith.

Την ίδια χρονιά, ο Ντεπ αναγκάστηκε από την Warner Bros. να αποχωρήσει από τη σειρά spinoff του «Harry Potter» «Fantastic Beasts», στον απόηχο της υπόθεσης του φερόμενου ξυλοδαρμού της συζύγου του και της δικαστικής μάχης περί συκοφαντίας με την εφημερίδα The Sun.

Ο ηθοποιός, γνωστός για τους «Πειρατές της Καραϊβικής» και όχι μόνο, έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1997 με το «The Brave», στο οποίο πρωταγωνίστησε δίπλα στον Μάρλον Μπράντο.

Το νεογουέστερν χλευάστηκε από κριτικούς και κοινό. Έκτοτε δεν έχει σκηνοθετήσει κινηματογραφική ταινία αλλά έχει κάνει την παραγωγή (ή εκτελεστική παραγωγή) σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των «Hugo», «The Lone Ranger» και «Minimata».

Η ταινία σηματοδοτεί επίσης μια άλλη συνεργασία μεταξύ του Πατσίνο και του Ναβίντι, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια στις ταινίες «Ο Έμπορος της Βενετίας» του 2004, στο «Wilde Salomé» του 2011 και στο «Salomé» του 2013.

«Ο Αλ με μύησε στο έργο του Modigliani πριν από πολλά χρόνια και το ερωτεύτηκα αμέσως», είπε ο Ναβίντι. «Αυτό είναι ένα κομμάτι μόνο της ζωής του και όχι μία βιογραφική ταινία. Ήταν ένα όνειρό μου να δουλέψω ξανά με τον Τζόνι– είναι ένας αληθινός καλλιτέχνης με εκπληκτικό όραμα να μεταφέρει αυτή τη σπουδαία ιστορία στην οθόνη» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του Variety

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Πολιτισμός / Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Με τη μεγάλη έκθεση “Raphael: Sublime Poetry”, το Met δεν παρουσιάζει απλώς μια φιλόδοξη έκθεση για τον Ραφαήλ, αλλά προσπαθεί να τον φέρει ξανά κοντά σε ένα κοινό που σήμερα συγκινείται πιο εύκολα από το ατελές παρά από το άψογο.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Πολιτισμός / Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Ο Ryan Gosling ενώνεται με τους Daniels, το οσκαρικό δίδυμο πίσω από το Everything Everywhere All at Once, για τη νέα τους ταινία στη Universal, που παραμένει ακόμη χωρίς τίτλο και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι στο Λος Αντζελες.
THE LIFO TEAM
Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Picasso στη Μαδρίτη

Πολιτισμός / Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Πικάσο στη Μαδρίτη

Το Reina Sofia φέρνει για πρώτη φορά εκτός Νότιας Αφρικής το African Guernica του Dumile Feni και το τοποθετεί απέναντι από το Guernica του Πικάσο, σε μια έκθεση που ξανανοίγει τη συζήτηση για τη βία, τη μνήμη και το ποια έργα γράφουν τελικά την ιστορία της τέχνης.
THE LIFO TEAM
15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Πολιτισμός / 15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Από δυνατά techno sets και ζωντανές μουσικές εμπειρίες μέχρι θέατρο, εκθέσεις και φεστιβάλ, η Αθήνα αυτή την εβδομάδα προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που καλύπτει κάθε διάθεση και γούστο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Picasso βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Πολιτισμός / Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Πικάσο βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Το The Painter and His Model του Picasso, αγορασμένο από το Ιράν το 1977, βρίσκεται σήμερα στην Τεχεράνη, κουβαλώντας πάνω του την ιστορία του πετρελαίου, της επανάστασης και της εύθραυστης ζωής της τέχνης σε καιρό πολέμου.
THE LIFO TEAM
Παναγία μου ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet είδε στον baby Jesus του έναν μικρό σταρ του feed

Πολιτισμός / Παναγιά μου, ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet κόλλησε με τον μικρό Χριστό του

Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral όταν οι χρήστες του Instagram άρχισαν να σχολιάζουν τον ασυνήθιστα στιλιζαρισμένο baby Jesus του πίνακα με όρους καθαρά σημερινού internet.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Chloë Sevigny, η Pamela Anderson, η Bella Hadid και η Gwyneth Paltrow στο νέο βιβλίο της Brianna Capozzi

Πολιτισμός / Η Κλοέ Σεβινί, η Σελένα Γκομέζ και η Γκουίνεθ Πάλτρου σε ένα νέο photobook

Το Womanizer, το νέο λεύκωμα της Brianna Capozzi, συγκεντρώνει γνωστές γυναικείες παρουσίες σε εικόνες γεμάτες ερωτισμό, χιούμορ και αυτονομία. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τη Rizzoli με πρόλογο της Chloë Sevigny.
THE LIFO TEAM
Μήπως τελικά διαβάζαμε λάθος το «σβήσιμο» της Χατσεψούτ;

Πολιτισμός / Μήπως τελικά διαβάζαμε λάθος την εξαφάνιση της Χατσεψούτ από την ιστορία;

Μελέτη που επανέρχεται στο προσκήνιο αμφισβητεί την παλιά εκδοχή ότι τα αγάλματα της Χατσεψούτ καταστράφηκαν από εκδίκηση και συνδέει μεγάλο μέρος της φθοράς τους με τελετουργικό σπάσιμο και μεταγενέστερη επαναχρησιμοποίηση.
THE LIFO TEAM
Το έργο της Gabrielle Goliath που αποκλείστηκε για τη Γάζα θα παρουσιαστεί τελικά στη Βενετία

Πολιτισμός / Το έργο της Gabrielle Goliath που αποκλείστηκε λόγω αναφορών στη Γάζα θα παρουσιαστεί τελικά στη Βενετία

Το Elegy της Gabrielle Goliath, που αποκλείστηκε από το περίπτερο της Νότιας Αφρικής λόγω της αναφοράς του στη Γάζα, θα παρουσιαστεί τελικά ανεξάρτητα στη Βενετία, ενώ το επίσημο περίπτερο της χώρας θα μείνει άδειο.
THE LIFO TEAM
Το The AI Doc βγαίνει στις αίθουσες και βάζει τους ισχυρότερους ανθρώπους της AI μπροστά στην κάμερα

Τech & Science / Το The AI Doc βγαίνει στις αίθουσες και βάζει τους ισχυρότερους ανθρώπους της AI μπροστά στην κάμερα

Το νέο ντοκιμαντέρ του Daniel Roher για την τεχνητή νοημοσύνη βγαίνει στις αίθουσες με συνεντεύξεις από κορυφαία στελέχη του χώρου και φιλοδοξεί να βάλει σε μία σειρά τον ενθουσιασμό και τον φόβο που συνοδεύουν σήμερα την AI.
THE LIFO TEAM