Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως έγινε η παρέμβαση για τον κρατούμενο ράπερ A$AP Rocky

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως έγινε η παρέμβαση για τον κρατούμενο ράπερ A$AP Rocky Facebook Twitter
1

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σήμερα στο Twitter ότι ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν τον διαβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός ράπερ  A$AP Rocky  θα έχει μία δίκαιη αντιμετώπιση.

Ο πρόεδρος Τραμπ διαβεβαίωσε τον Σουηδό πρωθυπουργό ότι ο ράπερ δεν σκοπεύει να φύγει από την χώρα χωρίς την καταβολή εγγύησης.

Οι Σουηδοί εισαγγελείς έδωσαν παράταση στην κράτηση του A$AP Rocky για έξι ημέρες, καθώς συνεχίζεται η έρευνα για ένα επεισόδιο που έγινε σε δρόμο της Στοκχόλμης.

H πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τράμπ δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο ότι, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον σύζυγό της, Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός ράπερ, ο οποίος συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση στη Σουηδία θα επιστρέψει σύντομα στο σπίτι του. Το υπουργείο Εξωτερικών ασχολείται με το ζήτημα τώρα και θα έρθει πίσω σύντομα, ανέφερε η Μελάνια Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη γυναίκα του τον λόγο του ότι το θέμα θα διευθετηθεί, αφού δέχθηκε κατ' επανάληψη τηλεφωνήματα από εκπροσώπους της Αφρο-Αμερικανικής κοινότητας και αιτήματα να προβεί σε ενέργειες για την τύχη του A$AP Rocky.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι δεν γνώριζε τον ράπερ, αλλά η σύζυγός του γνώριζε ποιος ήταν ο καλλιτέχνης και ότι εκείνη τον ενημέρωσε για την υπόθεση. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αργότερα στο Twitter ότι έλαβε επίσης τηλεφώνημα από τον ράπερ Kanye West για το θέμα του A$AP Rocky.

Ο ράπερ Kanye West και η σύζυγός του, πρωταγωνίστρια τηλεοπτικών ριάλιτι, Κιμ Καρντάσιαν φέρονται να ζήτησαν από τον Ντόναλντ Τραμπ μέσω του ανώτερου συμβούλου του και γαμπρού του Τζάρετ Κούσνερ να βοηθήσει τον A$AP Rocky.

Ο καλλιτέχνης της ραπ τελεί υπό κράτηση από τις αρχές Ιουλίου, ενώ η σουηδική αστυνομία διερευνά την εμπλοκή του σε επεισόδιο στη Στοκχόλμη, που συνέβη πριν από την εμφάνισή του σε Μουσικό Φεστιβάλ. Τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media τον δείχνουν να ρίχνει βίαια στο έδαφος έναν άνθρωπο, να τον χτυπά και να τον κλωτσάει. Ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο ράπερ ενήργησε όντας σε αυτοάμυνα.

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκε ότι ο εισαγγελέας της Σουηδίας κατέθεσε αίτημα ο ράπερ να παραμείνει υπό κράτηση για μία ακόμη εβδομάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για το επεισόδιο.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια