Ο Ταραντίνο απαντά για το ατύχημα της Ούμα Θέρμαν στο Kill Bill: «Είναι κάτι για το οποίο μετανιώνω περισσότερο στη ζωή μου»

Ο Ταραντίνο απαντά για το ατύχημα της Ούμα Θέρμαν στο Kill Bill: «Είναι κάτι για το οποίο μετανιώνω περισσότερο στη ζωή μου» Facebook Twitter
0

Σφοδρή κριτική εις βάρος του Κουέντιν Ταραντίνο έχει πυροδοτήσει ένα άρθρο των New York Times, στο οποίο η Ούμα Θέρμαν μίλησε για μια σύγκρουση με αυτοκίνητο που την τραυμάτισε στα γυρίσματα της ταινίας «Kill Bill» το 2003. Η ηθοποιός εξήγησε πως από το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί διάσειση και τραυματισμό στα γόνατα. 

Το υλικό από το ατύχημα, που έδωσε στην Θέρμαν ο Ταραντίνο, δείχνει την ηθοποιό να συγκρούεται με έναν κοκοφοίνικα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Deadline, ο Ταραντίνο δήλωσε πως γνώριζε ότι θα δημοσιοποιηθεί η ιστορία των Times και πως επικοινώνησε μαζί του σχετικά και η Θέρμαν και ο αρθρογράφος. «Ήξερα πως θα βγει το κομμάτι. Το συζητήσαμε με την Ούμα, για αρκετό καιρό, ώστε να αποφασίσουμε πώς θα το κάνουμε. Ήθελε να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς συνέβη με το ατύχημα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο Ταραντίνο. 

Ο σκηνοθέτης διευκρίνισε πως ποτέ δεν είχε συναντήσει ξανά τον αρθρογράφο και πως τελικά κατέληξε να δεχθεί όλα τα πυρά όταν δημοσιεύθηκε το κομμάτι. «Υπήρξε ένας βαθμός κρυψίνοιας. [Η Ούμα] είχε αρνηθεί, ακόμη και στον Χάρβεϊ Γουάινστιν, να δει το υλικό», εξήγησε ο ίδιος. 

Ο Ταραντίνο απαντά για το ατύχημα της Ούμα Θέρμαν στο Kill Bill: «Είναι κάτι για το οποίο μετανιώνω περισσότερο στη ζωή μου» Facebook Twitter

Αναφερόμενος στην ημέρα της συγκεκριμένης σκηνής, ο Ταραντίνο είπε πως «κανείς μας ποτέ δεν το θεώρησε επικίνδυνη σκηνή. Ήταν απλώς οδήγηση». Ωστόσο η Θέρμαν, είπε πως είχε εκφράσεις τις ανησυχίες της στον ίδιο σχετικά με την οδήγηση του οχήματος σε έναν δρόμο με άμμο. «Είμαι σίγουρος πως δεν είχα θυμό ούτε ήμουν έξω φρενών. Δεν μπούκαρα στο τρέιλερ της Ούμα, φωνάζοντάς της να μπει στο αυτοκίνητο», σχολίασε ο σκηνοθέτης. 

Βέβαια, όπως παραδέχθηκε το ατύχημα είναι κάτι που μετανιώνει περισσότερο από όλα στη ζωή του. «Πήγα χαρούμενος και της είπα πως μπορεί να το κάνει, πως είναι μια ευθεία και δεν θα έχει πρόβλημα και μου είπε εντάξει. Επειδή με πίστεψε και με εμπιστεύθηκε. Της είπα πως θα ήταν ασφαλής. Και δεν ήταν. Έκανα λάθος. Δεν την ανάγκασα να μπει μέσα στο αυτοκίνητο. Μπήκε μόνη της επειδή ακριβώς με εμπιστεύθηκε. Μετά κάναμε τη σκηνή και τράκαρε, Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι έγινε. Όταν η Ούμα πήγε στο νοσοκομείο, άρχισα να βασανίζομαι για ό,τι συνέβη. Ήταν θλιβερό. Εκτός από κάτι για το οποίο μετανιώνω περισσότερο στη καριέρα μου, είναι και κάτι που μετανιώνω πιο πολύ από όλα στη ζωή μου», εξήγησε ο σκηνοθέτης. 

Το ατύχημα κατέληξε να επηρεάσει πολύ την σχέση τους. «Μας επηρέασε για τα επόμενα δύο χρόνια. Δεν ήταν πως δεν μιλούσαμε. Απλώς χάθηκε η εμπιστοσύνη. Βέβαια δεν απομακρυνθήκαμε», εξήγησε ο Ταραντίνο, σημειώνοντας πως χρειάστηκαν μερικά χρόνια για να επανέλθει η σχέση τους στο σημείο που ήταν πριν. Επίσης πρόσθεσε πως αν όντως είχαν ψυχρανθεί όπως μετέδωσαν αρκετά μέσα ενημέρωσης, δεν θα την είχε βοηθήσει με το άρθρο των Times. 

Σχετικά με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, που ήταν συχνά παραγωγός των ταινιών του Ταραντίνο (ανάμεσά τους και το Kill Bill) και που η Ούμα Θέρμαν υποστηρίζει πως της επιτέθηκε σεξουαλικά, ο σκηνοθέτης λέει «οπωσδήποτε υπήρξε συνεργός της» όταν η ηθοποιός μίλησε για την επίθεση. 

Ο Ταραντίνο, που ευχήθηκε να είχε αναλάβει νωρίτερα την ευθύνη μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Γουάινστιν -ειδικά όταν παρενόχλησε σεξουαλικά την πρώην σύντροφό του, Μίρα Σορβίνο, στη δεκαετία του 1990- σχολίασε τους ισχυρισμούς της Ούμα Θέρμαν, λέγοντας, «Ενώ ετοιμαζόμασταν να κάνουμε το Kill Bill, η Ούμα μού είπε πως ο Γουάινστιν της έκανε το ίδιο με την Σορβίνο». Όπως σημειώνει, «τότε ήταν που συνειδητοποίησα πως υπήχε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στις επιθέσεις του Γουάινστιν. Οπότε τον ανάγκασα να ζητήσει συγγνώμη στην Ούμα». Μάλιστα λέει ότι έδωσε στον Γουάινστιν τελεσίγραφο πως αν δεν απολογηθεί στην Θέρμαν, δεν θα προχωρήσει με την ταινία. Βέβαια, διευκρινίζει πως δεν ήταν παρών στην απολογία του. 


Όταν ρωτήθηκε για τις σκηνές στην ταινία όπου η Θέρμαν δέχεται φτύσιμο και την πνίγουν με μια αλυσίδα, ο Ταραντίνο απάντησε πως όντως τα έκανε αυτός γιατί δεν εμπιστευόταν τον Μάικλ Μάντσεν να κάνει τη λήψη. «Το έκανα μόνος μου. Ποιος άλλος θα μπορούσε να το κάνει; Ο μακινίστας;», είπε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με τη σκηνή όπου η Θέρμαν πνίγεται με μια αλυσίδα, ο σκηνοθέτης λέει πως ήταν δική της πρόταση να φανεί πως πνίγεται. «Υπέθεσα όταν το κάναμε πως ίσως θα είχαμε πίσω της κάτι που θα ήταν δεμένη η αλυσίδα, ώστε να μην φανεί ακριβώς στην κάμερα, τουλάχιστον στο γενικό πλάνο. Αλλά μετά το πρότεινε η Ούμα. Να τυλίξουμε την αλυσίδα γύρω από λαιμό της και να την πνίξουμε», είπε ο Ταραντίνο, που παραδέχθηκε ότι όντως εκείνος κρατούσε την άλλη άκρη της αλυσίδας. 

Σε ανάρτησή της στο Instagram τη Δευτέρα, η Ούμα Θέρμαν είπε πως ο Ταραντίνο «έκανε το σωστό» που ανέλαβε την ευθύνη για όλα αυτά και που έδωσε στη δημοσιότητα το υλικό. Επίσης είπε πως οι «πραγματικοί αυτουργοί» είναι ο Γουάινστιν και οι υπόλοιποι παραγωγοί, Λόρενς Μπέντερ and E. Bennett Walsh. Ο Ταραντίνο απάντησε πως «οι Χάρβεϊ, Λόρενς και Μπεν έβαλαν δικηγόρους για να κρατηθεί το όνομά τους μακριά από το κομμάτι», αφήνοντας τον ίδιο «να εκπροσωπεί τους πάντες». 

Ο Ταραντίνο πρόσθεσε πως, πως παρόλο που φέρει μερίδιο ευθύνης, νιώθει ότι υπήρξε ειλικρινής και πως είπε όλη την αλήθεια. «Νιώθω πραγματικά καλά μετά από δύο ημέρες παραποίησης, που μπορώ επιτέλους να μιλήσω ανοιχτά. Εγώ όσα είχα να πω, τα είπα. Μπορώ να το διαχειριστώ», κατέληξε. 

i post this clip to memorialize it’s full exposure in the nyt by Maureen Dowd. the circumstances of this event were negligent to the point of criminality. i do not believe though with malicious intent. Quentin Tarantino, was deeply regretful and remains remorseful about this sorry event, and gave me the footage years later so i could expose it and let it see the light of day, regardless of it most likely being an event for which justice will never be possible. he also did so with full knowledge it could cause him personal harm, and i am proud of him for doing the right thing and for his courage. THE COVER UP after the fact is UNFORGIVABLE. for this i hold Lawrence Bender, E. Bennett Walsh, and the notorious Harvey Weinstein solely responsible. they lied, destroyed evidence, and continue to lie about the permanent harm they caused and then chose to suppress. the cover up did have malicious intent, and shame on these three for all eternity. CAA never sent anyone to Mexico. i hope they look after other clients more respectfully if they in fact want to do the job for which they take money with any decency.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Uma Thurman (@ithurman) στις


Με πληροφορίες από Deadline

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Πολιτισμός / Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Το Ελληνικό Περίπτερο στα Giardini της Βενετίας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη, τον εικαστικό και αρχιτέκτονα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia με το έργο «Escape Room», από τις 9 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου 2026. 
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Πολιτισμός / Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Η ανακάλυψη δύο παιδικών ταφών με χάλκινα πολεμικά ζωνάρια στην Ποντεκανιάνο της Ιταλίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το πώς μια αρχαία κοινωνία απέδιδε κύρος, ρόλους και μέλλον ακόμη και στα παιδιά.
THE LIFO TEAM
Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM