Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου μίλησε για το πρόβλημα της υγείας του

Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου μίλησε για το πρόβλημα της υγείας του Facebook Twitter
1

Σε μια αποκάλυψη για την ασθένεια από την οποία πάσχει προχώρησε ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, μέσω επιστολής, με αφορμή την απουσία του από συναυλία του Θέμη Αδαμαντίδη και της Λένας Αλκαίου στο Θέατρο Βράχων.

Ο συνθέτης έστειλε επιστολή που αναγνώστηκε από τον παρουσιαστή της συναυλίας, Γιάννη Τζουανόπουλο, γνωστοποιώντας ότι υποφέρει από το αυτοάνοσο νόσημα «Myasthenia Gravis», από την ασθένεια, δηλαδή, από την οποία υπέφερε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, η ασθένεια αυτή μπορεί να προκαλέσει βλεφαρόπτωση, τραυλισμό και κράμπες στα δάχτυλα.

Ο συνθέτης, ο οποίος παρά την ασθένειά του παραμένει δραστήριος και εργάζεται κανονικά, ανέφερε ότι πάσχει από το συγκεκριμένο νόσημα εδώ και 15 χρόνια, όμως τώρα υπήρξε έξαρση που τον κράτησε μακριά από τη συγκεκριμένη συναυλία.

«Αρχικά με τη βλεφαρόπτωση είπα "θα πάω, παίζω και τυφλός". Στο τραύλισμα είπα "θα πάω, δεν χρειάζεται να πω λέξη αφού η παρουσία μου θα τα λέει όλα". Στις κράμπες, όμως, στα δάχτυλα πώς να αντιδράσω; Εν τέλει οι γιατροί με κράτησαν μέσα. Λυπάμαι πολύ για τη φυσική μου απουσία» έγραψε στην επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Espresso».

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου: Στο φως τα πολύτιμα αντικείμενα ενός άβατου για πρώτη φορά στο κοινό

Αρχαιολογία & Ιστορία / Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου: Στο φως τα πολύτιμα αντικείμενα ενός άβατου

Από το άβατο του θησαυροφυλακίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών στις βιτρίνες: Χρυσά και ασημένια κοσμήματα υψηλής αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής αξίας φωτίζουν την αρχαία Αχαΐα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τζον Σίνγκερ Σάρτζεντ: Ένας φεμινιστής (;) ζωγράφος και ένα πορτρέτο που αμφισβήτησε τις σεξουαλικές συμβάσεις της εποχής του

Πολιτισμός / Ο Σάρτζεντ ζωγράφιζε τις γυναίκες πέρα από τις σεξουαλικές συμβάσεις των καιρών τους

Κι όμως, υπήρχαν εποχές που τα πορτρέτα γυναικών θεωρούνταν προκλητικές, μόνο και μόνο επειδή εκείνες δεν έκρυβαν τη ζωντάνια, τη σεξουαλικότητα και τις επιθυμίες τους
NEWSROOM
Επεξεργασία σε πορτρέτο καλλονής

Πολιτισμός / Προσωπογραφία καλλονής της βρετανικής αριστοκρατίας είχε υποστεί... «θεραπεία τύπου Kylie Jenner»

Ποιος είπε ότι οι παλιοί δεν «πείραζαν» τα χαρακτηριστικά τους; Απλώς τότε δεν υπήρχαν φίλτρα και αισθητικές επεμβάσεις και τις αλλαγές τις έκανε -καμιά φορά- ο καλλιτέχνης που φιλοτεχνούσε το πορτρέτο τους
NEWSROOM