Ο Στίβεν Κινγκ διασώζει το λογοτεχνικό αρχείο μίας τοπικής εφημερίδας στο Μέιν

Ο Στίβεν Κινγκ διασώζει το λογοτεχνικό αρχείο μίας τοπικής εφημερίδας στο Μέιν Facebook Twitter
EPA
0

Η εφημερίδα Portland Press Herald εκδίδεται στην πολιτεία του Μέιν. Κατάργησε το λογοτεχνικό της ένθετο για λόγους οικονομίας. 

Ο Στίβεν Κινγκ, ζει στη συγκεκριμένη μικρή πολιτεία, στην πόλη Μπάνγκορ. Η απόφαση της εφημερίδας για την κατάργηση του κυριακάτικου ενθέτου της θορύβησε τον διασημότερο συγγραφέα ιστοριών τρόμου. Έτσι έγραψε στο Twitter:

«H κυριακάτικη Portland Press Herald δε θα δημοσιεύει πια κριτικές για βιβλία για το Μέιν, για βιβλία που έχουν γραφτεί από συγγραφείς της πολιτείας. Κάντε retweet αν είστε από το Μέιν (ή ακόμα και αν δεν είστε). Πείτε στην εφημερίδα ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ».

 Απαντώντας σε ερώτηση ο συγγραφέας πρόσθεσε πως πιστεύει πως η «η απόφαση είναι θέμα χρημάτων και έχει να κάνει με συνεχώς μειωμένα έσοδα των εφημερίδων. Θέλουν να έχουν πια μόνο τις κριτικές που προέρχονται από τα πρακτορεία ειδήσεων. Αυτό σημαίνει πως οι συγγραφείς από το Μέιν δε θα έχουν προβολή. Πολλοί από αυτούς βασίζονται σε αυτές τις κριτικές για να αγοράσουν ψωμί και γάλα. 

Η εφημερίδα απάντησε. Υποσχέθηκε να επαναφέρει το ένθετο σε περίπτωση που 100 από τους followers του Κιγνκ αγόραζαν μια συνδρομή της ψηφιακής έκδοσης της εφημερίδας. Ο στόχος επετεύχθη την Κυριακή καθώς πολλοί χρήστες  έγιναν  συνδρομητές έναντι 15 δολαρίων για 12 εβδομάδες. 

«Όταν κάποιος, όπως ο Στίβεν Κινγκ, εμπλέκεται, με περισσότερους από 5 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, γνωρίζουμε ότι όλο αυτό θα έχει αντίκτυπο. Αναρωτιόμαστε πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να στηρίξει την τοπική δημοσιογραφία» επισήμανε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.Ο Κλιφ Σέτσμαν, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, διευκρίνισε ότι υπήρξαν «σχεδόν 250 νέες συνδρομές» χάρη σε αυτήν την επιχείρηση.

O ίδιος ο Κινγκ ευχαρίστησε όσους έγιναν συνδρομητές που έσωσαν το ένθετο σχολιάζοντας πως «υπάρχουν χώρες όπου τέχνες είναι ζωτικής σημασίας. Δυστυχώς οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές. Η εφημερίδα σας ευχαριστεί. Ευχαρίστησαν και μένα (Έγραψαν βέβαια και λάθος το όνομα μου)»

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΑΚΡΙΘΑΚΗΣ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΥΜΑ ROLEX

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Banksy Βηθλεέμ Ξενοδοχείο

Πολιτισμός / Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα
THE LIFO TEAM