Ο Στίβεν Κινγκ διασώζει το λογοτεχνικό αρχείο μίας τοπικής εφημερίδας στο Μέιν

Ο Στίβεν Κινγκ διασώζει το λογοτεχνικό αρχείο μίας τοπικής εφημερίδας στο Μέιν Facebook Twitter
EPA
0

Η εφημερίδα Portland Press Herald εκδίδεται στην πολιτεία του Μέιν. Κατάργησε το λογοτεχνικό της ένθετο για λόγους οικονομίας. 

Ο Στίβεν Κινγκ, ζει στη συγκεκριμένη μικρή πολιτεία, στην πόλη Μπάνγκορ. Η απόφαση της εφημερίδας για την κατάργηση του κυριακάτικου ενθέτου της θορύβησε τον διασημότερο συγγραφέα ιστοριών τρόμου. Έτσι έγραψε στο Twitter:

«H κυριακάτικη Portland Press Herald δε θα δημοσιεύει πια κριτικές για βιβλία για το Μέιν, για βιβλία που έχουν γραφτεί από συγγραφείς της πολιτείας. Κάντε retweet αν είστε από το Μέιν (ή ακόμα και αν δεν είστε). Πείτε στην εφημερίδα ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ».

 Απαντώντας σε ερώτηση ο συγγραφέας πρόσθεσε πως πιστεύει πως η «η απόφαση είναι θέμα χρημάτων και έχει να κάνει με συνεχώς μειωμένα έσοδα των εφημερίδων. Θέλουν να έχουν πια μόνο τις κριτικές που προέρχονται από τα πρακτορεία ειδήσεων. Αυτό σημαίνει πως οι συγγραφείς από το Μέιν δε θα έχουν προβολή. Πολλοί από αυτούς βασίζονται σε αυτές τις κριτικές για να αγοράσουν ψωμί και γάλα. 

Η εφημερίδα απάντησε. Υποσχέθηκε να επαναφέρει το ένθετο σε περίπτωση που 100 από τους followers του Κιγνκ αγόραζαν μια συνδρομή της ψηφιακής έκδοσης της εφημερίδας. Ο στόχος επετεύχθη την Κυριακή καθώς πολλοί χρήστες  έγιναν  συνδρομητές έναντι 15 δολαρίων για 12 εβδομάδες. 

«Όταν κάποιος, όπως ο Στίβεν Κινγκ, εμπλέκεται, με περισσότερους από 5 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, γνωρίζουμε ότι όλο αυτό θα έχει αντίκτυπο. Αναρωτιόμαστε πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να στηρίξει την τοπική δημοσιογραφία» επισήμανε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.Ο Κλιφ Σέτσμαν, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, διευκρίνισε ότι υπήρξαν «σχεδόν 250 νέες συνδρομές» χάρη σε αυτήν την επιχείρηση.

O ίδιος ο Κινγκ ευχαρίστησε όσους έγιναν συνδρομητές που έσωσαν το ένθετο σχολιάζοντας πως «υπάρχουν χώρες όπου τέχνες είναι ζωτικής σημασίας. Δυστυχώς οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές. Η εφημερίδα σας ευχαριστεί. Ευχαρίστησαν και μένα (Έγραψαν βέβαια και λάθος το όνομα μου)»

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To μοναδικό Λιοντάρι που αναπαύεται του Ρέμπραντ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To μοναδικό Λιοντάρι που αναπαύεται του Ρέμπραντ σε δημοπρασία

Το μοναδικό σχέδιο ζώου του Ρέμπραντ που βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών βγαίνει σε δημοπρασία την άνοιξη προερχόμενο από μια από τις σημαντικότερες συλλογές στον κόσμο ολλανδικής ζωγραφικής
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΥΠΠΟ: Το ταφικό μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη φωτίζεται με νέα χρώματα

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Το ταφικό μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη φωτίζεται με νέα χρώματα

Το Υπουργείο αναθέτει σε δύο ερευνητικά κέντρα την υλοποίηση του έργου «AmphiPoly», που στοχεύει στην επιστημονικά τεκμηριωμένη ανασύσταση της αρχικής όψης του διακόσμου του μνημείου, συμπεριλαμβανομένων της πολυχρωμίας και της εικονογραφίας, σε όλες τις χρονολογικές τους φάσεις
LIFO NEWSROOM
Το ρεσιτάλ της Ρόουζ Μπερν, το τρυφερό «Renoir» κι ένας αιμοβόρος Αι-Βασίλης από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Το ρεσιτάλ της Ρόουζ Μπερν, το τρυφερό «Renoir» κι ένας αιμοβόρος Άι-Βασίλης από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Ρόουζ Μπερν στο «If I Had Legs I’d Kick you» αποτελεί τη βασική κινηματογραφική ατραξιόν της εβδομάδας, αν και υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως το «Renoir», που θυμίζει το σινεμά του Κόρε Έντα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ