Ο Στίβεν Φράι μιλά για τη μάχη του με τον καρκίνο - «Νόμιζα ότι συμβαίνει μόνο σε άλλους»

Ο Στίβεν Φράι μιλά για τη μάχη του με τον καρκίνο - «Νόμιζα ότι συμβαίνει μόνο σε άλλους» Facebook Twitter
EPA
0

Τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του προστάτη, αποκάλυψε ο διάσημος κωμικός και συγγραφέας Στίβεν Φράι, με νέο βίντεο στην ιστοσελίδα του.

Ο συγγραφέας και παραγωγός, μίλησε σήμερα ανοικτά για την περιπέτειά του: για τη διάγνωση, την ψυχολογία του και το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε.

Ο Φράι αποκάλυψε πως πριν τα Χριστούγεννα προχώρησε σε αφαίρεση λεμφαδένων, με τους γιατρούς να είναι ικανοποιημένοι από την πορεία της υγείας του.

«Τους τελευταίους δύο μήνες αντιμετωπίζω μία απρόσμενη και διόλου ευπρόσδεκτη περιπέτεια (...) λυπάμαι πως ως τώρα δεν ένιωθα έτοιμος να μιλήσω, αλλά τώρα είμαι εδώ για να εξηγήσω τι συμβαίνει».

Ο 60χρονος Φράι χαρακτηρίζει τον καρκίνο «επιθετικό αλητάκο», αλλά διαβεβαιώνει πως τώρα είναι και πάλι υγιής και ευτυχής.

Ο Φράι ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο, πέρυσι, όταν πήγε στον παθολόγο του με συμπτώματα γρίπης και εκείνος του πρότεινε να κάνει ένα γενικό τσεκ απ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν υψηλά επίπεδα του PSA (ενός συγκεκριμένου αντιγόνου του προστάτη) και μία μαγνητική τομογραφία επιβεβαίωσε το πρόβλημα.

Ένας στους οχτώ άνδρες διαγιγνώσκεται με καρκίνο του προστάτη, τονίζει στο κοινό του ο Φράι. «Αισθάνομαι πως η ζωή μου σώθηκε από μία έγκαιρη παρέμβαση, ώστε να σας υπενθυμίσω, με τη σειρά μου, πως από μία ηλικία και έπειτα, οι άνδρες πρέπει να ελέγχουμε τα επίπεδα του PSA».

Πριν νοσήσει ο ίδιος, ο Φράι παραδέχεται πως αντιμετώπιζε τον καρκίνο σαν κάτι που συμβαίνει μόνο στους άλλους ανθρώπους «Ποτέ δεν περιμένεις ότι θα το πάθεις κι εσύ», λέει χαρακτηριστικά.

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Banksy Βηθλεέμ Ξενοδοχείο

Πολιτισμός / Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα
THE LIFO TEAM
Merriam-Webster: Το αμερικάνικο λεξικό βρήκε τη λέξη της χρονιάς και σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη

Πολιτισμός / Merriam-Webster: Το αμερικάνικο λεξικό βρήκε τη λέξη της χρονιάς και σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη

Η λέξη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα με τη σημασία της μαλακής λάσπης, όμως με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε ώστε να περιγράφει γενικότερα κάτι χαμηλής αξίας
THE LIFO TEAM