Ο Στίβεν Φράι μιλά για τη μάχη του με τον καρκίνο - «Νόμιζα ότι συμβαίνει μόνο σε άλλους»

Ο Στίβεν Φράι μιλά για τη μάχη του με τον καρκίνο - «Νόμιζα ότι συμβαίνει μόνο σε άλλους» Facebook Twitter
EPA
0

Τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του προστάτη, αποκάλυψε ο διάσημος κωμικός και συγγραφέας Στίβεν Φράι, με νέο βίντεο στην ιστοσελίδα του.

Ο συγγραφέας και παραγωγός, μίλησε σήμερα ανοικτά για την περιπέτειά του: για τη διάγνωση, την ψυχολογία του και το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε.

Ο Φράι αποκάλυψε πως πριν τα Χριστούγεννα προχώρησε σε αφαίρεση λεμφαδένων, με τους γιατρούς να είναι ικανοποιημένοι από την πορεία της υγείας του.

«Τους τελευταίους δύο μήνες αντιμετωπίζω μία απρόσμενη και διόλου ευπρόσδεκτη περιπέτεια (...) λυπάμαι πως ως τώρα δεν ένιωθα έτοιμος να μιλήσω, αλλά τώρα είμαι εδώ για να εξηγήσω τι συμβαίνει».

Ο 60χρονος Φράι χαρακτηρίζει τον καρκίνο «επιθετικό αλητάκο», αλλά διαβεβαιώνει πως τώρα είναι και πάλι υγιής και ευτυχής.

Ο Φράι ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο, πέρυσι, όταν πήγε στον παθολόγο του με συμπτώματα γρίπης και εκείνος του πρότεινε να κάνει ένα γενικό τσεκ απ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν υψηλά επίπεδα του PSA (ενός συγκεκριμένου αντιγόνου του προστάτη) και μία μαγνητική τομογραφία επιβεβαίωσε το πρόβλημα.

Ένας στους οχτώ άνδρες διαγιγνώσκεται με καρκίνο του προστάτη, τονίζει στο κοινό του ο Φράι. «Αισθάνομαι πως η ζωή μου σώθηκε από μία έγκαιρη παρέμβαση, ώστε να σας υπενθυμίσω, με τη σειρά μου, πως από μία ηλικία και έπειτα, οι άνδρες πρέπει να ελέγχουμε τα επίπεδα του PSA».

Πριν νοσήσει ο ίδιος, ο Φράι παραδέχεται πως αντιμετώπιζε τον καρκίνο σαν κάτι που συμβαίνει μόνο στους άλλους ανθρώπους «Ποτέ δεν περιμένεις ότι θα το πάθεις κι εσύ», λέει χαρακτηριστικά.

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός / Μενδώνη από Ουάσινγκτον: «Ο Πολιτισμός αποτελεί συνδετική και ενοποιητική δύναμη ανάμεσα στις δύο χώρες»

Η Λίνα Μενδώνη είχε για δεύτερη φορά συνάντηση εργασίας με τον ανώτερο αξιωματούχο του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Δρ Darren Beattie
LIFO NEWSROOM
Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM