Τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του προστάτη, αποκάλυψε ο διάσημος κωμικός και συγγραφέας Στίβεν Φράι, με νέο βίντεο στην ιστοσελίδα του.

 

Ο συγγραφέας και παραγωγός, μίλησε σήμερα ανοικτά για την περιπέτειά του: για τη διάγνωση, την ψυχολογία του και το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε.

 

Ο Φράι αποκάλυψε πως πριν τα Χριστούγεννα προχώρησε σε αφαίρεση λεμφαδένων, με τους γιατρούς να είναι ικανοποιημένοι από την πορεία της υγείας του.

 

«Τους τελευταίους δύο μήνες αντιμετωπίζω μία απρόσμενη και διόλου ευπρόσδεκτη περιπέτεια (...) λυπάμαι πως ως τώρα δεν ένιωθα έτοιμος να μιλήσω, αλλά τώρα είμαι εδώ για να εξηγήσω τι συμβαίνει».

 

Ο 60χρονος Φράι χαρακτηρίζει τον καρκίνο «επιθετικό αλητάκο», αλλά διαβεβαιώνει πως τώρα είναι και πάλι υγιής και ευτυχής.

 

Ο Φράι ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο, πέρυσι, όταν πήγε στον παθολόγο του με συμπτώματα γρίπης και εκείνος του πρότεινε να κάνει ένα γενικό τσεκ απ.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν υψηλά επίπεδα του PSA (ενός συγκεκριμένου αντιγόνου του προστάτη) και μία μαγνητική τομογραφία επιβεβαίωσε το πρόβλημα.

 

Ένας στους οχτώ άνδρες διαγιγνώσκεται με καρκίνο του προστάτη, τονίζει στο κοινό του ο Φράι. «Αισθάνομαι πως η ζωή μου σώθηκε από μία έγκαιρη παρέμβαση, ώστε να σας υπενθυμίσω, με τη σειρά μου, πως από μία ηλικία και έπειτα, οι άνδρες πρέπει να ελέγχουμε τα επίπεδα του PSA».

 

Πριν νοσήσει ο ίδιος, ο Φράι παραδέχεται πως αντιμετώπιζε τον καρκίνο σαν κάτι που συμβαίνει μόνο στους άλλους ανθρώπους «Ποτέ δεν περιμένεις ότι θα το πάθεις κι εσύ», λέει χαρακτηριστικά.