Ο Σπίλμπεργκ πιστεύει ότι οι ταινίες του Netflix πρέπει να αποκλειστούν από τα Όσκαρ

Ο Σπίλμπεργκ πιστεύει ότι οι ταινίες του Netflix πρέπει να αποκλειστούν από τα Όσκαρ Facebook Twitter
EPA/NEIL HALL
0

Στη διαμάχη της βιομηχανίας του θεάματος μπήκε και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, σχετικά με τις ταινίες των streaming πλατφορμών όπως το Netflix και το αν θα πρέπει να εξισώνονται με ταινίες που κυκλοφόρησαν κανονικά στο κύκλωμα διανομής.

Λίγο πριν την έξοδο στους κινηματογράφους του «Ready Player One», ο Σπίλμπεργκ τάχθηκε υπέρ της παραδοσιακής κινηματογραφικής διανομής απέναντι στα χτυπήματα που αυτή δέχεται, κυρίως από το Netflix.

«Δεν πιστεύω πως ταινίες που βγαίνουν σε λίγες αίθουσες για ελάχιστο καιρό ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν Όσκαρ, θα έπρεπε να φτάνουν ως αυτά» ανέφερε ο σκηνοθέτης στο ITV News εκφράζοντας την ανησυχία του ότι οι μικρότερες ανεξάρτητες παραγωγές θα παρακάμπτουν τις κινηματογραφικές κυκλοφορίες ενώ επαναπαύονται με τη λύση των streaming πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων και των Amazon και Hulu.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης συνέχισε λέγοντας: «Με αυτό τον τρόπο, όλο και λιγότεροι σκηνοθέτες θα μπαίνουν στον κόπο να συγκεντρώνουν χρήματα κινηματογραφικής παραγωγής, να συναγωνίζονται στο Sundance ή να καταφεύγουν στις εταιρίες διανομής για να βγει η ταινία τους στις αίθουσες».

«Οι περισσότεροι θα επαναπαυτούν με τη λύση του SVOD [Streaming Video On-Demand], πλατφόρμες που τώρα θα του χρηματοδοτούν και το πρότζεκτ και με την υπόσχεση μίας εβδομάδας σε κινηματογραφική αίθουσα θα του εξασφαλίζουν και τη συμμετοχή στα Όσκαρ. Όμως, στην ουσία, όταν οι σκηνοθέτες δεσμευτούν για το τηλεοπτικό φορμά, κάνουν μια τηλεταινία...»

 

Ο Σπίλμπεργκ πρόσθεσε ότι σήμερα η τηλεόραση είναι ισχυρότερη από ποτέ όμως δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει πρότζεκτ ειδικά για το Netflix όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε και οι Αδερφοί Κοέν.

«Αν φυσικά έχεις κάνει καλή δουλειά, αξίζεις βραβείο, αλλά το Emmy που είναι για τηλεοπτικές παραγωγές, και όχι το Όσκαρ» καταλήγει ο βετεράνος σκηνοθέτης.

Παρόμοια θέση έχουν εκφράσει και άλλοι σκηνοθέτες, όπως ο Κρίστοφερ Νόλαν που χαρακτήρισε την πολιτική του Netflix «περίεργη και χωρίς σχέδιο», αν και αργότερα παραδέχτηκε πως θα έπρεπε να είναι πιο διπλωματικός.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM