Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποκαλεί τον Τραμπ «σκύλα», «τσογλάνι» και «άτομο χωρίς ίχνος ηθικής»

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποκαλεί τον Τραμπ «σκύλα», «τσογλάνι» και «άτομο χωρίς ίχνος ηθικής» Facebook Twitter
"Είναι φριχτό άτομο ο Τραμπ. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εξιλέωσης πάνω του και δεν το έχω πει αυτό ποτέ για κανένα χαρακτήρα" (Φωτο: Jack Davison / The New York Times)
0

Στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό των New York Times, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ «μικρή σκύλα», «τσογλάνι» και πολύ πιο ανήθικο από τον χειρότερο γκάνγκστερ στο σινεμά.

Η συνέντευξη έγινε στο πλαίσιο του αφιερώματος του New York Times Magazine στις κορυφαίες κινηματογραφικές ερμηνείες της χρονιάς, στις οποίες συμπεριλήφθηκε και ο ρόλος του 76χρονου ηθοποιού στην ταινία «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε.

«Ο κανόνας στην υποκριτική είναι ότι ποτέ δεν κρίνεις τον χαρακτήρα που υποδύεσαι», δηλώνει στη συνέντευξή του ο Ντε Νίρο. «Κάθε χαρακτήρας έχει τους λόγους του, και οφείλεις να τους κατανοήσεις. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι ο Φρανκ που υποδύομαι στον 'Ιρλανδό' ως ανήθικο. Ζει σε έναν κόσμο όπου η τιμωρία είναι σκληρή αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις. Αν πει ότι θα κάνει κάτι, πρέπει να το κάνει. Δεν είναι ζήτημα ηθικής. Για μένα, άτομο χωρίς ίχνος ηθικής είναι ο Τραμπ. Δεν έχει ούτε ηθική, ούτε μπέσα, ούτε αίσθηση σωστού και λάθους. Είναι απλά κάποιος που παίζει μόνο βρώμικα».

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποκαλεί τον Τραμπ «σκύλα», «τσογλάνι» και «άτομο χωρίς ίχνος ηθικής» Facebook Twitter
Φωτο: Jack Davison / The New York Times

Ερωτώμενος αν θα μπορούσε να υποδυθεί τον Αμερικανό Πρόεδρο από τη στιγμή που έχει υποδυθεί άλλους κοινωνιοπαθείς και αμφιλεγόμενους χαρακτήρες στο σινεμά, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θα μπορούσα να τον υποδυθώ με τίποτα. Είναι φριχτό άτομο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εξιλέωσης πάνω του και δεν το έχω πει αυτό ποτέ για κανένα χαρακτήρα. Όσο κι αν ψάξεις, δεν θα βρεις ούτε μια στιγμή που να είπε 'συγνώμη, έκανα κάτι που δεν έπρεπε να είχα κάνει'...».

«Ο Τραμπ έχει ανθρώπους που τον ακολουθούν και είναι θεότρελοι και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουν τρελά πράγματα. Υποτίθεται ότι ο Πρόεδρος της χώρας πρέπει να δίνει το σωστό παράδειγμα. Όχι να συμπεριφέρεται σαν μοχθηρή μικρή σκύλα [nasty little bitch]. Γιατί αυτό είναι. Ένα οξύθυμο τσογλάνι [petulant little punk]. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω ούτε ένα ελαφρυντικό σ΄ αυτόν και στην οικογένειά του. Λαδώνονται κανονικά, αυτό κάνουν μόνο. Είναι ο ορισμός του γκάνγκστερ...»

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ