ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποκαλεί τον Τραμπ «σκύλα», «τσογλάνι» και «άτομο χωρίς ίχνος ηθικής»

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποκαλεί τον Τραμπ «σκύλα», «τσογλάνι» και «άτομο χωρίς ίχνος ηθικής» Facebook Twitter
"Είναι φριχτό άτομο ο Τραμπ. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εξιλέωσης πάνω του και δεν το έχω πει αυτό ποτέ για κανένα χαρακτήρα" (Φωτο: Jack Davison / The New York Times)
0

Στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό των New York Times, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ «μικρή σκύλα», «τσογλάνι» και πολύ πιο ανήθικο από τον χειρότερο γκάνγκστερ στο σινεμά.

Η συνέντευξη έγινε στο πλαίσιο του αφιερώματος του New York Times Magazine στις κορυφαίες κινηματογραφικές ερμηνείες της χρονιάς, στις οποίες συμπεριλήφθηκε και ο ρόλος του 76χρονου ηθοποιού στην ταινία «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε.

«Ο κανόνας στην υποκριτική είναι ότι ποτέ δεν κρίνεις τον χαρακτήρα που υποδύεσαι», δηλώνει στη συνέντευξή του ο Ντε Νίρο. «Κάθε χαρακτήρας έχει τους λόγους του, και οφείλεις να τους κατανοήσεις. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι ο Φρανκ που υποδύομαι στον 'Ιρλανδό' ως ανήθικο. Ζει σε έναν κόσμο όπου η τιμωρία είναι σκληρή αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις. Αν πει ότι θα κάνει κάτι, πρέπει να το κάνει. Δεν είναι ζήτημα ηθικής. Για μένα, άτομο χωρίς ίχνος ηθικής είναι ο Τραμπ. Δεν έχει ούτε ηθική, ούτε μπέσα, ούτε αίσθηση σωστού και λάθους. Είναι απλά κάποιος που παίζει μόνο βρώμικα».

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποκαλεί τον Τραμπ «σκύλα», «τσογλάνι» και «άτομο χωρίς ίχνος ηθικής» Facebook Twitter
Φωτο: Jack Davison / The New York Times

Ερωτώμενος αν θα μπορούσε να υποδυθεί τον Αμερικανό Πρόεδρο από τη στιγμή που έχει υποδυθεί άλλους κοινωνιοπαθείς και αμφιλεγόμενους χαρακτήρες στο σινεμά, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θα μπορούσα να τον υποδυθώ με τίποτα. Είναι φριχτό άτομο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εξιλέωσης πάνω του και δεν το έχω πει αυτό ποτέ για κανένα χαρακτήρα. Όσο κι αν ψάξεις, δεν θα βρεις ούτε μια στιγμή που να είπε 'συγνώμη, έκανα κάτι που δεν έπρεπε να είχα κάνει'...».

«Ο Τραμπ έχει ανθρώπους που τον ακολουθούν και είναι θεότρελοι και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουν τρελά πράγματα. Υποτίθεται ότι ο Πρόεδρος της χώρας πρέπει να δίνει το σωστό παράδειγμα. Όχι να συμπεριφέρεται σαν μοχθηρή μικρή σκύλα [nasty little bitch]. Γιατί αυτό είναι. Ένα οξύθυμο τσογλάνι [petulant little punk]. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω ούτε ένα ελαφρυντικό σ΄ αυτόν και στην οικογένειά του. Λαδώνονται κανονικά, αυτό κάνουν μόνο. Είναι ο ορισμός του γκάνγκστερ...»

Πολιτισμός
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM
Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ

Πολιτισμός / Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου

Με νοσταλγία για την χαμένη αυτή αφέλεια των καλοκαιρινών βραδιών, και με ένα θίασο “σκιών”, φαντασμάτων των ηρώων της κλασικής ταινίας, ο Νίκος Καραθάνος στήνει ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο ρέκβιεμ, έναν θρήνο για το τέλος αυτής της εποχής
THE LIFO TEAM