Ο Ρέιφ Φάινς, ένα τρανς μιούζικαλ κι ένας αιμοδιψής κλόουν από αύριο στις αίθουσες

Ο Ρέιφ Φάινς, ένα trans μιούζικαλ κι ένας αιμοδιψής κλόουν από αύριο στις αίθουσες Facebook Twitter
Η Emilia Perez είναι ένα trans μιούζικαλ που, όντως, δεν μοιάζει με πολλές ταινίες εκεί έξω.
0

Μια καλή εβδομάδα για σινεμά η τρέχουσα. Ανάμεσα στις έξι ταινίες που κυκλοφορούν, συναντούμε και δύο οσκαρικά φαβορί.

Το Conclave του Έντουαρντ Μπέργκερ στήνει συναρπαστική θριλερική αφήγηση από τις διαδικασίες ανάδειξης του νέου Πάπα στο Βατικανό και, μεταξύ άλλων, καταθέτει μια πληρέστατη κινηματογραφική πρόταση για το ηγετικό πρότυπο, απολύτως απαραίτητη για τον Δυτικό Κόσμο, που πλήττεται από σοβαρό έλλειμμα ηγεσίας. Το φινάλε της ταινία, αναπόφευκτα, θα συζητηθεί.

Η Emilia Perez είναι ένα τρανς μιούζικαλ που, όντως, δεν μοιάζει με πολλές ταινίες εκεί έξω – το hype σε αυτό έχει δίκιο. Διαβάζουμε συγκρίσεις με Αλμοδόβαρ, μα ο Πέδρο ποτέ δεν θα έκανε την αντίστοιχη ταινία με αυτόν τον κεντρικό χαρακτήρα. Όταν η ταινία επιχειρεί να βάλει στο μίγμα τα βάσανα του μεξικανικού λαού εκτροχιάζεται, μα ευτυχώς η έμφαση δίνεται κυρίως στην εξυπηρέτηση του μιούζικαλ είδους κι εκεί υπάρχουν νούμερα και μελωδίες που μένουν. Από τη γυναικεία τετράδα που βραβεύτηκε στις Κάννες θα ξεχωρίσουμε τη Ζόι Σαλντάνια, που μπαίνει, θαρρείς, με φόρα για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει, πασχίζει και τελικά κερδίζει τις εντυπώσεις.

Ο Ρέιφ Φάινς, ένα trans μιούζικαλ κι ένας αιμοδιψής κλόουν από αύριο στις αίθουσες Facebook Twitter
H Parthenope είναι η απόπειρα του Πάολο Σορεντίνο να στήσει ύμνο εφάμιλλο του Grande Bellezza για τη γενέτειρά του, τη Νάπολη.

Έχουμε, επίσης, την Parthenope, την απόπειρα του Πάολο Σορεντίνο να στήσει ύμνο εφάμιλλο του Grande Bellezza για τη γενέτειρά του, τη Νάπολη, αλλά και το Beginning, την πρώτη ταινία της Γεωργιανής Λέα Κουλουμπεγκασβίλι, που έκλεψε τις εντυπώσεις στο περασμένο φεστιβάλ Βενετίας με το April. Tέτοιο έλεγχο πάνω στο υλικό μόνο σε φτασμένους δημιουργούς πρώτης γραμμής συναντάς – προειδοποιούμε, βέβαια, ότι απευθύνεται στους φίλους του arthouse κινηματογράφου.

Τέλος, το Red One επιχειρεί να φέρει τα Χριστούγεννα μια ώρα αρχύτερα, ενώ στο Terrifier 3 o Aρτ ο Κλόουν τεμαχίζει ανέμπνευστα την ανθρώπινη σάρκα, αλλά θα μαζέψει χιλιάδες πιτσιρίκια στα multiplex.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙΜΣ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΙΚ ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ ΔΩΡΕΑ

Πολιτισμός / Στίβεν Σπίλμπεργκ: Δώρισε 25.000 δολάρια για την οικογένεια του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ

Δημιουργήθηκε διαδικτυακή καμπάνια για να στηρίξει τη σύζυγο του Βαν Ντερ Μπικ και τα έξι παιδιά τους, καθώς τα υψηλά ιατρικά έξοδα εξάντλησαν τους οικονομικούς πόρους της οικογένειας
THE LIFO TEAM
Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Πολιτισμός / Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Με την έκθεση «Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής», το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) τιμά έναν σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες φωτογραφίες από τον «Σωσμένο» του Έντουαρντ Μποντ με τον Βασίλη Μπισμπίκη και τη Λένα Κιτσοπούλου

Πολιτισμός / Αποκλειστικό: Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανεβάζει τον «Σωσμένο» με τη Λένα Κιτσοπούλου

Το έργο του Έντουαρντ Μποντ που προκάλεσε την κατάργηση της λογοκρισίας στο αγγλικό θέατρο και αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του θρυλικού «Εμπρός» ανεβαίνει σε νέα διασκευή από την ομάδα Cartel.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

Πολιτισμός / Πώς ήταν πραγματικά η Ωραία Ελένη: Οταν ο καθηγητής Λιαντίνης εξηγούσε τι έλεγε ο Όμηρος

Το ερώτημα ήρθε στην επιφάνεια μετά την επίθεση του Έλον Μασκ στον Κρίστοφερ Νόλαν για το καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας του, «Οδύσσεια», που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στις κινηματογραφικές αίθουσες
THE LIFO TEAM