Ο Ρέιφ Φάινς, ένα τρανς μιούζικαλ κι ένας αιμοδιψής κλόουν από αύριο στις αίθουσες

Ο Ρέιφ Φάινς, ένα trans μιούζικαλ κι ένας αιμοδιψής κλόουν από αύριο στις αίθουσες Facebook Twitter
Η Emilia Perez είναι ένα trans μιούζικαλ που, όντως, δεν μοιάζει με πολλές ταινίες εκεί έξω.
0

Μια καλή εβδομάδα για σινεμά η τρέχουσα. Ανάμεσα στις έξι ταινίες που κυκλοφορούν, συναντούμε και δύο οσκαρικά φαβορί.

Το Conclave του Έντουαρντ Μπέργκερ στήνει συναρπαστική θριλερική αφήγηση από τις διαδικασίες ανάδειξης του νέου Πάπα στο Βατικανό και, μεταξύ άλλων, καταθέτει μια πληρέστατη κινηματογραφική πρόταση για το ηγετικό πρότυπο, απολύτως απαραίτητη για τον Δυτικό Κόσμο, που πλήττεται από σοβαρό έλλειμμα ηγεσίας. Το φινάλε της ταινία, αναπόφευκτα, θα συζητηθεί.

Η Emilia Perez είναι ένα τρανς μιούζικαλ που, όντως, δεν μοιάζει με πολλές ταινίες εκεί έξω – το hype σε αυτό έχει δίκιο. Διαβάζουμε συγκρίσεις με Αλμοδόβαρ, μα ο Πέδρο ποτέ δεν θα έκανε την αντίστοιχη ταινία με αυτόν τον κεντρικό χαρακτήρα. Όταν η ταινία επιχειρεί να βάλει στο μίγμα τα βάσανα του μεξικανικού λαού εκτροχιάζεται, μα ευτυχώς η έμφαση δίνεται κυρίως στην εξυπηρέτηση του μιούζικαλ είδους κι εκεί υπάρχουν νούμερα και μελωδίες που μένουν. Από τη γυναικεία τετράδα που βραβεύτηκε στις Κάννες θα ξεχωρίσουμε τη Ζόι Σαλντάνια, που μπαίνει, θαρρείς, με φόρα για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει, πασχίζει και τελικά κερδίζει τις εντυπώσεις.

Ο Ρέιφ Φάινς, ένα trans μιούζικαλ κι ένας αιμοδιψής κλόουν από αύριο στις αίθουσες Facebook Twitter
H Parthenope είναι η απόπειρα του Πάολο Σορεντίνο να στήσει ύμνο εφάμιλλο του Grande Bellezza για τη γενέτειρά του, τη Νάπολη.

Έχουμε, επίσης, την Parthenope, την απόπειρα του Πάολο Σορεντίνο να στήσει ύμνο εφάμιλλο του Grande Bellezza για τη γενέτειρά του, τη Νάπολη, αλλά και το Beginning, την πρώτη ταινία της Γεωργιανής Λέα Κουλουμπεγκασβίλι, που έκλεψε τις εντυπώσεις στο περασμένο φεστιβάλ Βενετίας με το April. Tέτοιο έλεγχο πάνω στο υλικό μόνο σε φτασμένους δημιουργούς πρώτης γραμμής συναντάς – προειδοποιούμε, βέβαια, ότι απευθύνεται στους φίλους του arthouse κινηματογράφου.

Τέλος, το Red One επιχειρεί να φέρει τα Χριστούγεννα μια ώρα αρχύτερα, ενώ στο Terrifier 3 o Aρτ ο Κλόουν τεμαχίζει ανέμπνευστα την ανθρώπινη σάρκα, αλλά θα μαζέψει χιλιάδες πιτσιρίκια στα multiplex.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟΙ ΝΑΥΑΓΙΑ

Πολιτισμός / Ιδρύονται δύο νέοι επισκέψιμοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι στους Φούρνους Κορσεών - Αυτά τα ναυάγια εντάσσονται

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει θέσει στις προτεραιότητές του «την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας»
THE LIFO TEAM
ΒΑΙΑΝΑ LIVE ACTION ΠΡΩΤΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΕΙΛΕΡ

Πολιτισμός / Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της live-action «Βαϊάνα» – Με Ντουέιν Τζόνσον στον ρόλο του Μάουι

Το τρέιλερ βρίσκει τη νεαρή ηρωίδα να ονειρεύεται έναν κόσμο πέρα από τον ύφαλο του νησιού της, Μοτούνουι, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της για να εντοπίσει τον Μάουι
THE LIFO TEAM
Η Αντιγόνη δεν γερνάει ποτέ γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να της μοιάζει

Πολιτισμός / Η Αντιγόνη δεν γερνάει ποτέ γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να της μοιάζει

Με αφορμή τέσσερις νέες σκηνικές εκδοχές της μόνο στη Νέα Υόρκη μέσα στο 2026, η Αντιγόνη επιστρέφει ξανά στο τώρα ως το έργο που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο τι συμβαίνει όταν η εξουσία χάνει το όριό της και ο κόσμος βγαίνει από τη θέση του.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ