Ο Ρέιφ Φάινς, ένα τρανς μιούζικαλ κι ένας αιμοδιψής κλόουν από αύριο στις αίθουσες

Ο Ρέιφ Φάινς, ένα trans μιούζικαλ κι ένας αιμοδιψής κλόουν από αύριο στις αίθουσες Facebook Twitter
Η Emilia Perez είναι ένα trans μιούζικαλ που, όντως, δεν μοιάζει με πολλές ταινίες εκεί έξω.
0

Μια καλή εβδομάδα για σινεμά η τρέχουσα. Ανάμεσα στις έξι ταινίες που κυκλοφορούν, συναντούμε και δύο οσκαρικά φαβορί.

Το Conclave του Έντουαρντ Μπέργκερ στήνει συναρπαστική θριλερική αφήγηση από τις διαδικασίες ανάδειξης του νέου Πάπα στο Βατικανό και, μεταξύ άλλων, καταθέτει μια πληρέστατη κινηματογραφική πρόταση για το ηγετικό πρότυπο, απολύτως απαραίτητη για τον Δυτικό Κόσμο, που πλήττεται από σοβαρό έλλειμμα ηγεσίας. Το φινάλε της ταινία, αναπόφευκτα, θα συζητηθεί.

Η Emilia Perez είναι ένα τρανς μιούζικαλ που, όντως, δεν μοιάζει με πολλές ταινίες εκεί έξω – το hype σε αυτό έχει δίκιο. Διαβάζουμε συγκρίσεις με Αλμοδόβαρ, μα ο Πέδρο ποτέ δεν θα έκανε την αντίστοιχη ταινία με αυτόν τον κεντρικό χαρακτήρα. Όταν η ταινία επιχειρεί να βάλει στο μίγμα τα βάσανα του μεξικανικού λαού εκτροχιάζεται, μα ευτυχώς η έμφαση δίνεται κυρίως στην εξυπηρέτηση του μιούζικαλ είδους κι εκεί υπάρχουν νούμερα και μελωδίες που μένουν. Από τη γυναικεία τετράδα που βραβεύτηκε στις Κάννες θα ξεχωρίσουμε τη Ζόι Σαλντάνια, που μπαίνει, θαρρείς, με φόρα για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει, πασχίζει και τελικά κερδίζει τις εντυπώσεις.

Ο Ρέιφ Φάινς, ένα trans μιούζικαλ κι ένας αιμοδιψής κλόουν από αύριο στις αίθουσες Facebook Twitter
H Parthenope είναι η απόπειρα του Πάολο Σορεντίνο να στήσει ύμνο εφάμιλλο του Grande Bellezza για τη γενέτειρά του, τη Νάπολη.

Έχουμε, επίσης, την Parthenope, την απόπειρα του Πάολο Σορεντίνο να στήσει ύμνο εφάμιλλο του Grande Bellezza για τη γενέτειρά του, τη Νάπολη, αλλά και το Beginning, την πρώτη ταινία της Γεωργιανής Λέα Κουλουμπεγκασβίλι, που έκλεψε τις εντυπώσεις στο περασμένο φεστιβάλ Βενετίας με το April. Tέτοιο έλεγχο πάνω στο υλικό μόνο σε φτασμένους δημιουργούς πρώτης γραμμής συναντάς – προειδοποιούμε, βέβαια, ότι απευθύνεται στους φίλους του arthouse κινηματογράφου.

Τέλος, το Red One επιχειρεί να φέρει τα Χριστούγεννα μια ώρα αρχύτερα, ενώ στο Terrifier 3 o Aρτ ο Κλόουν τεμαχίζει ανέμπνευστα την ανθρώπινη σάρκα, αλλά θα μαζέψει χιλιάδες πιτσιρίκια στα multiplex.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM