Ο πρώην βοηθός αγορών του Κέβιν Χαρτ κατηγορείται ότι έκλεψε πάνω από 1 εκατ. δολάρια από τον Αμερικανό ηθοποιό. 

 

Συγκεκριμένα, ο Dylan Jason Syer, που ξεκίνησε να εργάζεται για τον Χαρτ το 2015 κατηγορείται πως πραγματοποίησε μη εγκεκριμένες αγορές χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές κάρτες του ηθοποιού. Ο 29χρονος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού, πλαστοπροσωπία και σχέδιο εξαπάτησης. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 25 έτη. Θα δικαστεί στις 17 Φεβρουαρίου.

 

Η εισαγγελέας του Queens, Melinda Katz, δήλωσε ότι η πρόσβαση του κατηγορούμενου στις πιστωτικές κάρτες του ηθοποιού ήταν νόμιμη, αλλά κατόπιν φέρεται να συνέχισε να τις χρησιμοποιεί για να ξοδεύει «αστρονομικά ποσά». Λέγεται πως ο Syer αγόρασε είδη όπως τσάντες Louis Vuitton και ρολόγια Patek Philippe. Η εισαγγελέας ανέφερε ότι συχνά δημοσίευε φωτογραφίες από τις αγορές στο Instagram.

 

Η Katz ανέφερε πως οι πράξεις του πρέπει να λειτουργήσουν ως «συναγερμός για όλους μας», και ότι πρέπει να παρακολουθούμε τα έξοδά μας και τις αναφορές από τις πιστωτικές μας κάρτες. Υπολογίζεται πως ο Χαρτ είχε έσοδα της τάξης των 39 εκατ. δολ. το 2020, σύμφωνα με το Forbes. 

 

O ηθοποιός έχει πάρει μέρος στα «Jumanji», «Central Intelligence» και «The Upside», ενώ τον περασμένο χρόνο ντοκιμαντέρ του Netflix ήταν αφιερωμένο στη ζωή του και την καριέρα του. 

 

To 2018 Κέβιν Χαρτ είχε παραιτηθεί από την παρουσίαση των Όσκαρ λόγω ομοφοβικών σχολίων. Με δημόσιες δηλώσεις του απολογήθηκε στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. 


Με πληροφορίες από BBC