ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Ο Πίτερ Τζάκσον μετέτρεψε το υπόγειό του σε ρέπλικα του σπιτιού του Μπίλμπο Μπάγκινς

Ο Πίτερ Τζάκσον μετέτρεψε το υπόγειό του σε ρέπλικα του σπιτιού του Μπίλμπο Μπάγκινς Facebook Twitter
Το σκηνικό του Bag End, του σπιτιού του Μπίλμπο Μπάγκινς από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
0

Ο Πίτερ Τζάκσον αρνείται να εγκαταλείψει τον κόσμο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, έπειτα από τις έξι επιτυχημένες ταινίες που σκηνοθέτησε. Ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης που έδωσε σάρκα και οστά στα δημοφιλή βιβλία του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν με τις τριλογίες του Άρχοντα και του Χόμπιτ, φέρεται να έχει μετατρέψει το υπόγειο του σπιτιού του σε ακριβή ρέπλικα του σπιτιού του Μπίλμπο Μπάγκινς.

Ο Bino Smith, σκηνογράφος που δούλεψε με τον Τζάκσον στις ταινίες, δήλωσε στο Stuff ότι με τον τρόπο αυτό ο σκηνοθέτης αποτίει τον δικό του, προσωπικό φόρο τιμής στη Μέση Γη. "Η εμμονή του στη λεπτομέρεια ήταν τέτοια που έπρεπε να το κάνουμε ακριβώς όπως στην ταινία, αλλά ολοζώντανο. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο αλλού. Άνθρωποι μπορούν να μείνουν εκεί".

Ο Τζάκσον αγόρασε μια έπαυλη του 1930 στο Μάστερον της Νέας Ζηλανδίας και προσέλαβε την ίδια ομάδα με την οποία συνεργάστηκε στις ταινίες για να μετατρέψουν το υπόγειο σε μια ωδή στο όραμα του Τόλκι. "Το Bag End βρίσκεται κάτω από το έδαφος, πρέπει να περάσεις από έναν λαβύρινθο για να βρεθείς εκεί. Φτάνεις στο σπίτι, πηγαίνεις στο κελάρι, τραβάς ένα μπουκάλι και ανοίγει μια μυστική πόρτα, μπαίνεις σε έναν διάδρομο, κατεβαίνει προς τη μία πλευρά, βλέπεις έναν σκελετό και κάτι πτώματα, μετά ένα δωμάτιο βασανιστηρίων, μια βιβλιοθήκη, τραβάς ένα βιβλίο, η βιβλιοθήκη ανοίγει και έφτασες!" περιγράφει ο σκηνογράφος, αναφέροντας ότι φίλοι και συνεργάτες του Τζάκσον όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Τζορτζ Λούκας έχουν επισκεφθεί το νέο του απόκτημα που το χρησιμοποιεί ως playground.

Πολιτισμός
0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό Μουσείο μάς συστήνει τον σπουδαίο βυζαντινολόγο Γεώργιο Λαμπάκη

Θέατρο / Ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό Μουσείο μάς συστήνει τον σπουδαίο βυζαντινολόγο Γεώργιο Λαμπάκη

Με αφετηρία το βιβλίο του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη με τίτλο «Οι Επτά Αστέρες της Αποκαλύψεως», ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ξεδιπλώνει το προσωπικό ταξίδι του σπουδαίου βυζαντινολόγου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ