LIVE!

Ο «πατέρας» του dna πουλάει το Νόμπελ του

Ο «πατέρας» του dna πουλάει το Νόμπελ του Facebook Twitter
0

Το Νόμπελ του βγάζει στο σφυρί για καλό σκοπό ο «πατέρας» του dna Τζέιμς Γουάτσον. Το Νόμπελ με το οποίο ο αμερικανός καθηγητής τιμήθηκε το 1962, αναμένεται να πουληθεί από 2,5-3,5 εκατ. δολάρια και όπως είπε ο ίδιος, ένα μέρος των χρημάτων θα πάει στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, στο Κολέγιο Κλερ του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ και στο Εργαστήριο Cold Spring Harbor, από όπου ο ίδιος έχει περάσει στη διάρκεια της μακράς επιστημονικής διαδρομής του.

Ο Γουότσον θα δημοπρατήσει στη δημοπρασία του οίκου Κρίστις στη Ν. Υόρκη και μια σειρά από γραπτά του, μεταξύ αυτών και το λόγο που είχε εκφωνήσει κατά την παραλαβή του βραβείου.

Το Νόμπελ είχε απονεμηθεί, επίσης, στους βρετανούς Φράνσις Κρικ και Μορίς Γουίλκινς, που δεν ζουν πια.

Πολιτισμός
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτικά Grammys με λάτιν αιχμές και απειλές για μηνύσεις

Grammys 2026 / Πολιτικά Grammys με λάτιν αιχμές και απειλές για μηνύσεις

Μετά από μια δεκαετία άφθονης Τέιλορ Σουίφτ και επιβράβευσης της Μπιγιόνσε, οι απαλές διαμαρτυρίες εξελίχθηκαν σε ανοιχτές πολιτικές κορόνες με αρχηγό της αντιπολίτευσης τον Bad Bunny.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μαζικός τάφος στην Ιορδανία αποκάλυψε την αρχαιότερη πανδημία που έχει καταγραφεί στον κόσμο

Πολιτισμός / Μαζικός τάφος στην Ιορδανία αποκάλυψε την αρχαιότερη πανδημία που έχει καταγραφεί στον κόσμο

Ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την πανώλη του Ιουστινιανού, την αρχαιότερη καταγεγραμμένη πανδημία στον κόσμο, που κόστισε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία
THE LIFO TEAM