Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ υπερασπίστηκε το ότι έδωσε στην κόρη του Χάρπερ ένα φιλί στο στόμα, μια κίνηση που πυροδότησε ποικίλα σχόλια και έντονη αντιπαράθεση σχετικά με όρια που πρέπει να έχουν οι γονείς. 

 

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής είχε δημοσιεύσει πριν περίπου ένα μήνα μια φωτογραφία στο Instagram όπου φαίνεται να φιλά στα χείλη την 5χρονη κόρη του, κι ενώ πολλοί απλώς σχολίασαν το πόσο γλυκό και τρυφερό είναι το θέαμα, αρκετοί ήταν εκείνοι που χαρακτήρισαν την εικόνα «ακατάλληλη». Ο ίδιος, στη διάρκεια μιας ζωντανής συζήτησης στο Facebook, επέμεινε ωστόσο πως απλώς είναι «πολύ στοργικός« με τα παιδιά του επειδή έτσι μεγάλωσε κι αυτός. 

 

«Η αλήθεια είναι πως δέχθηκα κριτική επειδή την άλλη φορά φίλησα την κόρη μου στα χείλη. Φιλάω όλα τα παιδιά μου στα χείλη. Τον Μπρούκλιν μάλλον όχι. Είναι 18 ετών, μπορεί να το βρει λίγο περίεργο. Αλλά είμαι πολύ στοργικός με τα παιδιά. Έτσι μεγαλώσαμε κι εγώ κι η Βικτόρια και έτσι είμαστε με τα παιδιά μας. Θέλουμε να τους δείχνουμε την αγάπη μας και τα προστατεύουμε, τα φροντίζουμε, τα στηρίζουμε και είμαστε πολύ τρυφεροί μαζί τους», απάντησε χαρακτηριστικά ο Μπέκαμ. 

 

Kiss for Daddy ❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Beckham (@davidbeckham) στις


Το να φιλούν οι γονείς τα παιδιά τους στα χείλη είναι ένα ζήτημα που κατά καιρούς έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις, με κάποιους να δηλώνουν υπέρ και άλλους να το καταδικάζουν. Στο παρελθόν, η δήλωση μια παιδοψυχολόγου από το UCLA πως οι γονείς δεν θα έπρεπε να φιλούν το παιδί τους στα χείλη γιατί τους προκαλούν «σύγχυση» είχε προκαλέσει οργή από γονείς που το συνηθίζουν. «Αν αρχίσεις να φιλάς τα παιδιά σου στα χείλη, πότε σταματάς; Μπορεί να προκαλέσει μεγάλο μπέρδεμα», είχε πει η Dr Charlotte Reznick. Ωστόσο, η παιδοψυχολόγος Dr Fiona Martin διαφωνεί και λέει πως πρόκειται για μια πολύ όμορφη κίνηση. «Είναι όμορφο. Ο,τιδήποτε προάγει το συναισθηματικό δέσιμο είναι καλό. Σίγουρα δεν είναι ακατάλληλο να φιλάς το παιδί σου στα χείλη», λέει η ίδια. 

 

Η ανάρτηση του Ντέιβιντ Μπέκαμ μετρά περίπου 1.8 εκατομμύρια likes και είναι οπωσδήποτε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες που έχει δημοσιεύσει ποτέ, έχοντας κυριολεκτικά διχάσει τους χρήστες και τους 38 εκατομμύρια ακολούθους του, κάτι που αποδεικνύεται και από μια γρήγορη ματιά στα σχόλια. Για την ιστορία παρόμοιες αντιδράσεις είχε πυροδοτήσει πέρυσι τον Ιούλιο και η σύζυγός του, Βικτόρια, όταν δημοσίευσε μιας φωτογραφία της να φιλά επίσης την μικρή Χάρπερ στα χείλη. 

 

Happy Birthday baby girl ??? We all love you so much ??? X @davidbeckham @brooklynbeckham kisses from mummy X

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victoria Beckham (@victoriabeckham) στις