Ο Μπιλ Γκέιτς αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft

Ο Μπιλ Γκέιτς αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft Facebook Twitter
Ο Μπιλ Γκέιτς αποχώρησε από το ΔΣ της Microsoft (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Μπιλ Γκέιτς αποσύρθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft, για να επικεντρωθεί περισσότερο στη φιλανθρωπία.

Ο Γκέιτς αποχωρεί και από το συμβούλιο της Berkshire Hathaway, του Γουόρεν Μπάφετ, στο οποίο βρίσκεται από το 2004. «Αποφάσισα να αποσυρθώ από τα συμβούλια και των δύο εταιρεών, για να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε φιλανθρωπικές προτεραιότητες, ανάμεσά τους η παγκόσμια υγεία και ανάπτυξη, η εκπαίδευση και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», εξήγησε ο συνιδρυτής της Microsoft.

«Σε ό,τι αφορά τη Microsoft, η αποχώρηση από το συμβούλιο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει απομάκρυνση από την εταιρεία. Η Microsoft θα είναι πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς της ζωής μου και θα συνεχίσω να συζητώ με τον Σάια Ναντέλα (σ.σ. τον CEO της Microsoft) και την τεχνική ηγεσία, για να βοηθώ στη διαμόρφωση του οράματος και την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της εταιρείας», είπε ακόμη ο Γκέιτς εξηγώντας την απόφασή του.

Ο Μπιλ Γκέιτς ίδρυσε τη Microsoft το 1975 μαζί με τον Πολ Άλεν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2008. Ο Γκέιτς ήταν CEO μέχρι το 2000, όταν ανέλαβε ο Στιβ Μπάλμερ. Ο Ναντέλα, ο σημερινός CEO της εταιρείας, είναι στη θέση από το 2014. Ο Γκέιτς ήταν επικεφαλής του συμβουλίου της εταιρείας έως το 2014, αλλά από το 2008 είχε αρχίσει να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο ίδρυμα που φέρει το όνομα του ιδίου και της συζύγου του.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ